پایان جشنواره تئاتر کودک و نوجوان
بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودکونوجوان همدان با معرفی برگزیدگان صبح امروز، پنجشنبه، ۱۷ آبان ماه به کار خود پایان داد.
به گزارش مملکت آنلاین، آیین پایانی این جشنواره با اجرای سید جواد هاشمی در مجتمع بوعلی شهر همدان برگزار شد. ضمن اینکه معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در این برنامه، نخستین سفر استانی خود را انجام داد.
در آیین پایانی این جشنواره که با حضور نادره رضایی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید نیلی، مدیر کل هنرهای نمایشی و جمعی از مسئولان هنری و شهری استان و هنرمندان برگزار شد، امیر مشهدی عباس دبیر بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با ارائه گزارشی گفت: امیدواریم مسئولان با حمایت از هنر تئاتر، در دل هنرمندان امید بکارند.
مشهدیعباس با تقدیر از مردم همدان برای حضور باشکوه در این رویداد، اضافه کرد: امیدواریم جشنواره حال مردم همدان را خوب کرده باشد.
وی با بیان اینکه امیدآفرینی مهمترین چیزی است که کودکان را به بزرگسالان موفق تبدیل میکند، افزود: در گام دوم انقلاب نیز به امید و امیدآفرینی اشاره شده است و یکی از مهمترین محورهای این جشنواره است.
دبیر بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با اشاره به اینکه گروهها با کمترین حمایتها برای کودکان مایه میگذارند، گفت: امیدواریم مسئولان نیز با حمایت از هنر تئاتر، در دل هنرمندان امید بکارند.
در ادامه، سید مسعود حسینی، شهردار همدان هم با ابراز خوشنودی از برگزاری این جشنواره در این شهر از برگزارکنندگان جشنواره که با برپایی این رویداد کودکان و نوجوانان همدانی را خوشحال کرده اند، قدردانی کرد.
وی با قدردانی از شهرداری، شورای شهر و نمایندگان همدان در مجلس شورای اسلامی همدان، اداره کل ارشاد استان، کانون پرورش فکری و ... در برپایی جشنواره افزود: پشتیبانی نماینده ولی فقیه در استان، همراهی فرمانداران نیز قابل تقدیر بود.
شهردار همدان با تاکید بر اینکه این جشنواره امری مهم در توسعه گردشگری استان محسوب میشود، افزود: این جشنواره باعث شد بستر گردشگری را داشته باشیم .
وی به هم اندیشی صورت گرفته با هنرمندان و پیشکسوتان تئاتر در خلال برگزاری جشنواره اشاره کرد و افزود: در آنجا عنوان شد که اختتامیه جشنواره بین المللی برای ما شروع است و دبیرخانه دائمی جشنواره آغاز شده و باید از این پس برنامههایی را در دستور کار داشته باشیم.
دبیر اجرایی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با بیان اینکه توجه به سالنها و زیرساختهای استان مطرح شده است، ادامه داد: راهاندازی نمایشگاه دائمی عروسکی و موزه آثار هنرمندان باید مورد توجه باشد.
وی با تاکید بر اینکه تمرکز بر برنامهریزی فرهنگی باید اتفاق بیفتد خاطرنشان کرد: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میخواهیم که کیفیت اجراها را ارتقا دهد.
وی با یادی از کودکان مظلوم غزه و لبنان، برای همه کودکان در سراسر جهان آرزوی صلح و دوستی کرد.
در ادامه برنامه، نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی با ابراز خوشنودی از اینکه در اولین سفر استانی خود برای جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان و برای این حوزه مهم به همدان سفر کرده است، گفت: پس لازم می دانم از همه هنرمندان و شرکت کنندگان سپاسگزاری کنم که به واسطه تلاش های دبیر جشنواره و حمایت های بی دریغ استانداری همدان، مدیرکل هنرهای نمایشی، شهرداری تهران و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان این جشنواره را برگزار کردند .
وی افزود : برای این جشنواره مسیر زیادی پیموده شده و استان همدان بیست و یک جشنواره را به خود دیده است . من در ادامه هم نسبت به حمایت های نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شهرداری همدان بسیار حساب کردم . یکی از کارهای مهم برای ارتقای کیفیت کارهای این جشنواره مهم است، تلاش برای بازگشت بزرگان عرصه تئاتر است.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: امیدواریم سال آینده در همین جایی که شعار "تئاتر گفتگوی بدون مرز" بود، هم با این شعار و نیز همدلی برای رشد و آگاهی از فرزندان در فرآیند اجرایی برای یادگیری و مشارکت اجتماعی حرف بزنیم و امیدوارم یک نوجوان در دوره آینده به جای من از خواسته های خود حرف بزند.
رضایی تاکید کرد :حتما همیت خود را به کار می گیریم و تلاش می کنیم برای ارتقای سالن ها در حوزه کیفیت که بتوانیم فعالیت هایی را انجام دهیم.
او بازگرداندن هنرمندان معتبر به صحنه را یکی از مهمترین اهداف خود برشمرد و افزود: برخی از هنرمندان منزوی شده و برخی هم خودخواسته کناره گیری کرده اند که همه تلاشم را برای حضور دوباره آنان به کار می گیرم.
او همچنین کیفیت گرایی را از دیگر رویکردهای مهم خود دانست.
رضایی در پایان صحبت های خود گفت: امیدوارم با استفاده از تجربیات شما بزرگان تیاتر بتوانیم سطح کیفی آثار را ارتقا دهیم و از دوستان رسانه می خواهم تا ایم موضوع را دیده بانی کنند تا بتوانیم با برنامه های جدی تری فعالیت کنیم.
در ادامه با حضور معاون هنری، حمید نیلی، مدیر کل هنرهای نمایشی و مسئولان استانی از حسین صفی، هنرمند پیشکسوت تئاتر همدان تجلیل شد.
برای این تجلیل معاون هنری پیشنهاد کرد که در کنار مدیران، هنرمندان شاخصی که در سالن حضور دارند، روی صحنه دعوت شوند چراکه حضور آنان برای هنرمند تجلیل شده، دلچسب تر خواهد بود. به دنبال این پبشنهاد، بهرام شاه محمدلو، علیرضا خمسه و رضا بابک نیز روی صحنه رفتند.
صفی با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری جشنواره کودک و نوجوان اظهار کرد: از همه استادانی که می بایست در اینجا باشند و من به جای آنان روی صحنه هستم، قدر دانی می کنم.
او ادامه داد: تئاتر یعنی تولید و اجرا و اگر جشنوارهها نتوانند در راستانی تفکر موفق باشند، طبیعتا مشکل خواهیم داشت .من امیدوارم در زمان بلوغ جشنواره بتوانیم کارهایی را با آن چه در فضای امروز می گذرد، تولید کنیم. کاش بتوانیم بخش نگاه نو را به جشنواره تئاتر کودک و نوجوان اضافه کنیم.
سپس جوایز چند بخش از جشنواره به شرح زیر اهدا شد.
برگزیدگان بخش قصه نمایش (نمایشنامه نویسی هنرمندان زیر ۱۸ سال)
هیات داوران بدون در نظر گرفتن اولویت از آثار ذیل تقدیر کرد.
- قصه نمایش « میکروب ها را بهتر بشناسیم » نوشته آوا لباسی، ۹ ساله از همدان
- قصه نمایش « هدهد مغرور» از آراد ترابی، 12 ساله از همدان
- قصه نمایش «کاغذ حروم کن ها» از سارا کرمی، 12 ساله از بندر انزلی
- قصه نمایش « به دنبال پروانه ها» از صدرا سجاد پورسینی، 17 ساله از خراسان رضوی
- قصه نمایش « کسی هست منو بخوره؟» از مهیار عبداله زاده، 12 ساله از ماکو
آراء هیات داوران مسابقه نمایشنامه نویسی
هیات داوران مسابقه نمایشنامه نویسی بدون اولویت برگزیدگان خود را به شرح ذیل اعلام کرد.
نمایشنامه" انجمن لولوهای برنده" نوشته علیرضا دهقانی
نمایشنامه "باغ پرندگان" نوشته مقداد شیری
نمایشنامه "حسنقلی و گرگ بالان دیده" نوشته جعفر دردانه
نمایشنامه "مترسک برفی" نوشته زهره شفیعی
برگزیدگان تئاتر ملل
هیات داوران بخش تئاتر ملل متشکل از علیرضا خمسه و امیر مشهدی عباس پس از مشاهده آثار برگزیدگان خود را به شرح ذیل اعلام کرد:
به خاطر خلاقیت در کارگردانی جایزه خود را به نمایش "چایخانه موزیکال" از کشور ازبکستان و نمایش "سیرک تراوایاتا" از کشور ارمنستان
تقدیر از حسین فدایی حسین، نمایشنامه نویس، مترجم و مدرس تئاتر دیگر بخش این مراسم بود.
او خود را وامدار بزرگان تئاتر به عنوان مربیانش دانست و افزود: محمدرضا عباسی امجد که اولین مربی تئاتر من بود، مرا که ترک تحصیل کرده بودم، به بهانه تئاتر نجات داد. دومین مربی من هم استاد داود کیانیان است.
فدایی حسین خواستار توجه بیشتر به تربیت مربیان تئاتر شد و گفت : آنان زمینه ساز تئاتر بزرگسال هستند. پس باید برای این آینده سازی و تربیت مخاطب که از تئاتر نوجوان شروع می شود، به تربیت مربیان پرداخت؛ کاری که در کانون پرورش فکری شروع شد.
او همچنین خواستار توسعه تئاتر شد و افزود: توسعه تیاتر مهم است چون همه بچه ها به تئاتر و نعمت هایش در کشور نیاز دارند.
او اضافه کرد: خواهش آخر من این است که جشنواره را به یک شهر محدود نکنید . من برای این موضوع فکر دارم و در نهایت از همه دبیران جشنواره ها تشکر می کنم که همراه بودند.از شهرام کرمی هم قدردانی می کنم که به ما بسیار کمک کرد.
حمیدرضا حاج بابایی نایب رییس مجلس نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی هم گفت : استان همدان ظرفیت برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان را دارد. در این یک هفته همدان، ایران بود، شاهد حضور مردم، گسترش شادی و نشاط در این جشنواره بودیم.
در ادامه جوایز بخش مسابقه تئاتر خردسال به ترتیب زیر اعلام شد:
آراء هیئت داوران مسابقه تئاتر خردسال
موسیقی
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای آهنگسازی نمایش "سفری در کاموا" به فرید نوایی از تهران اهدا می شود.
برگزیده:
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای آهنگسازی نمایش "همه ما یه قلب داریم" به رضا عباسی از همدان اهدا می شود.
ساخت عروسک
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای ساخت عروسک نمایش "پدر چوب" به مجید کیمیایی پور از اصفهان اهدا می شود.
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای ساخت عروسک نمایش "ربات ها هم احساس دارند" به حامد زارعان از تهران اهدا می شود.
طراحی لباس
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای طراحی لباس نمایش "گرگ بلا جلو بیا جلو بیا " به سارا یزدان پژو از کرج اهدا می شود.
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای طراحی لباس نمایش "همه ما یه قلب داریم" به فاطمه جلیلی معز اهدا می شود.
طراحی صحنه
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای طراحی صحنه نمایش "همه ما یه قلب داریم" به فاطمه جلیلی معز از همدان اهدا می شود.
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای طراحی صحنه نمایش "گرگ بلا جلو بیا جلو بیا" به علیرضا حسینپور و سمیرا یزدانپژو از کرج اهدا می شود.
عروسک گردانی
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای عروسک گردانی نمایش "گرگ بلا جلو بیا جلو بیا" به ریحانه باغبادی از کرج اهدا می شود.
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای عروسک گردانی نمایش "کفشدوزک لاکپشتی" به پگاه معصومی از همدان اهدا می شود.
بازیگری نوجوان
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش به آراد ترابی برای بازی در نمایش "همه ما یه قلب داریم" از همدان اهدا می شود.
بازیگری زن
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای بازی در نمایش "پدر چوب" به کیمیا کیمیایی پور از اصفهان اهدا می شود.
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای بازی در نمایش "سفری در کاموا" به مریم اکبری از تهران اهدا می شود.
بازیگری مرد
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش به امیر تنها برای بازی در نمایش "خورپوفیسم" از لاهیجان اهدا می شود.
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای بازی در نمایش "همه ما یه قلب داریم" به حامد ترابی از همدان اهدا می شود.
ایده پردازی
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای ایده نمایش" رباتها هم احساس دارند" به لیدا وعیدی از تهران اهدا می شود.
نمایشنامه نویسی
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای نگارش نمایشنامه "پدر چوب" به مجید کیمیایی پور از اصفهان اهدا می شود.
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای نگارش نمایشنامه "همه ما یه قلب داریم" به حامد ترابی از همدان اهدا می شود.
کارگردانی
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش به سمیرا یزدان پژو برای کارگردانی نمایش "گرگ بلا جلو بیا جلو بیا "از کرج اهدا می شود.
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش به پگاه معصومی برای کارگردانی نمایش "کفشدوزک لاک پشتی" از همدان اهدا می شود.
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش به کارگردان نمایش "همه ما یه قلب داریم" به حامد ترابی از همدان اهدا می شود.
نمایش برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش به نمایش "همه ما یه قلب داریم" به کارگردانی حامد ترابی از همدان اهدا می شود.
سپس جوایز بخش مسابقه تئاتر خیابانی به شرح زیر اعلام شد:
بخش نمایش ایرانی
هیات داوران در این بخش اثر زیر رابه عنوان برگزیده معرفی کرد:
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی تقدیم می شود به نمایش "مبارک و کتاب جادویی" به کارگردانی آرش صادقیان حقیقی و احسان سامانی منش از تهران
بخش نقالی
تقدیر
در این بخش هیات داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از هر یک از نقالان نوجوان زیر تقدیر کرد:
- آناهیتا حیدری برای نقل گردآفرید از کرمانشاه
- یاسمین زهرا بحرینی برای نقل رستم با پیل سپید گرشاسبی از بندر کنگان
- نازنین زهرا بحرینی برای نقل نبرد رستم با کلاهور پنجه تاب از بندر کنگان
برگزیده
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی تقدیم می شود به درسا نکویی برای نقالی نقل عروسی رودابه از مشهد
بخش تئاتر خیابانی
موسیقی
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای آهنگسازی نمایش "سه تار سیبیل" به محمد نادری از اصفهان اهدا می شود.
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای آهنگسازی نمایش "خوشحالیم" به علی خاتمی از تهران اهدا می شود.
طراحی بروشور
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای طراحی بروشور نمایش "لک لکی جون و دوستای مهربان" به ساغر تیزرو از شاهین شهر اصفهان اهدا می شود.
سازنده عروسک
برگزیده:
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای طراحی و ساخت عروسکهای نمایش "رسم وفا" به راضیه پاشایی از همدان اهدا می شود.
طراحی لباس
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای طراحی لباس نمایش "خوشحالیم" به روح الله سنایی از تهران اهدا می شود.
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای طراحی لباس نمایش "رسم وفا" به فاطمه جلیلی مَعز و خانم راضیه پاشایی از همدان اهدا می شود.
طراحی فضا و صحنه
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای طراحی فضای نمایش "رسم وفا" به حامد ترابی و راضیه پاشایی از همدان اهدا میشود.
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای طراحی فضای نمایش "خوشحالیم" به روح الله سنایی از تهران اهدا می شود.
بازیگری نوجوان
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای بازی در نمایش "دو بسته زندگی" به رقیه محمدی از زنجان اهدا می شود.
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای بازی در نمایش "رسم وفا" به آراد ترابی از همدان اهدا می شود.
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای بازی در نمایش" لک لکی جون و دوستای مهربان" به هلنا بیاتینیا از شاهین شهر اصفهان اهدا می شود.
بازیگری زن
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای بازی در نمایش "خوشحالیم" به الناز ابراهیمی از تهران اهدا می شود.
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای بازی در نمایش" سه تار سیبیل" به مارال ایزدبخش از اصفهان اهدا می شود.
بازیگری مرد
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای بازی در نمایش "رسم وفا" به حامد ترابی از همدان اهدا می شود.
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای بازی در نمایش" سه تار سیبیل" به سید پویا امامی از اصفهان اهدا می شود.
ایده و طرح
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای ایده و طرح در نمایش" سه تار سیبیل" به مجتبی خلیلی از اصفهان اهدا می شود.
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای ایده و طرح در نمایش "خوشحالیم" به روح الله سنایی از تهران اهدا می شود.
کارگردانی
تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای کارگردانی نمایش "سه تار سیبیل" به مجتبی خلیلی از اصفهان اهدا می شود.
برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش برای کارگردانی نمایش "خوشحالیم" به روح الله سنایی از تهران اهدا می شود.
نمایش برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش به نمایش "خوشحالیم" به کارگردانی روح الله سنایی از تهران اهدا می شود.
هیات داوران نمایش "خوشحالیم" به کارگردانی روح الله سنایی از تهران را به عنوان نمایش برگزیده خود را برای بررسی نهایی برای حضور در چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیرخانه این جشنواره معرفی کرد.
نکوداشت دو هنرمند فقید
نکوداشت دو چهره فعال هنری همدان، زنده یاد محسن پورقاسمی، هنرمند فعال در نمایش عروسکی و مهندس پوریا هادیان، معاون گردشگری شهرداری همدان بخش دیگری از این برنامه بود.
در ادامه بعد از سخنان استاندار همدان، حمید نیلی، مدیر کل هنرهای نمایشی برای سخنرانی روی صحنه دعوت شد او ترجیح داد به دلیل طولانی شدن برنامه و خستگی حاضران به جای صحبت کردن، از دست اندرکاران جشنواره تشکر کند.
انتهای پیام/