نادری: فرهنگ تودهای دانشگاه باید به فرهنگ نخبگانی بازگردد
یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دانشگاه از فرهنگ نخبگانی فاصله گرفته است، گفت: متاسفانه دانشگاه سویه فرهنگ توده ای به خود گرفته و از فرهنگ نخبگانی فاصله می گیرد که این زنگ خطری است.
به گزارش مملکت آنلاین، احمد نادری در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی که به همت بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: آن چه اکنون اتفاق افتاده، یک جنبش اجتماعی است پس تا مولفه های این جنبش را نشناسیم، نمی توانیم آن را به درستی تحلیل کرده و به یک سیاست گذاری برسیم پس قبل از هر چیزی به شناختن این جنبش نیاز داریم.
وی با بیان اینکه باید به روندهای کلان اعتراضی نگاه کرد: اولین اعتراض برای سال ۷۸ بود که البته که قبل از آن شورش هایی وجود داشت. سپس اعتراضات در سالهای ۸۸، ۹۶ و ۹۸ رخ داد و بعد از آن هم یکسری مباحث منطقه ای همچون آب را داشتیم؛ اعتراضات ۷۸ و ۸۸ سیاسی، ۹۶ و ۹۸ اقتصادی و اکنون دارای جنس فرهنگی است. پس جنس اعتراضات فرق کرده و اکنون با شعار «زن، زندگی، آزادی» و مخالفت با حجاب و شبیه آن بروز پیدا کرده است.
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه جنبش اخیر پایه اقتصادی دارد، گفت: جنبش اخیر فرهنگی است اما پایه اقتصادی دارد؛ اتفاقاتی که در دهه اخیر در کشور افتاد جامعه را به سمتی برد که یکسری ناآرامی و اعتراضات را رقم زد؛ دهه ۷۰ با روی کار آمدن دولت رفسنجانی شاهد انحراف در انقلاب اسلامی و یک شیفت ارزشی مبتنی بر نئو لیبرال بودیم و بعد در دولت روحانی همان ادامه پیدا کرد. نتیجه آن اتفاقات این بود که اعتراضات به شکل جدید خودش را نشان داد.
نادری با طرح این سوال که آیا باید دانشگاه از فرهنگ نخبگانی فاصله گرفته و با فرهنگ توده حرکت کند، گفت: متاسفانه دانشگاه به خود سویه فرهنگ تودهای به گرفته و از فرهنگ نخبگانی فاصله گرفته است که زنگ خطری است؛ باید با گفت و گو نقاط ضعف را بررسی کرده و به فضای نخبگانی برگردیم؛ دانشگاه محل فرهنگ نخبگانی است.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه در پاسخ به سوالات دانشجویان گفت: در صحبت های یکی از دانشجویان به موضوع دهه هشتادی اشاره شد؛ این نکته کلیدی و به تعبیری نقطه حرکت برای فهم کنشگران کف میدان است.
سیاستمداران کنشگران کف میدان را نشناخته و یا کمتر شناخته اند
نادری ادامه داد: کنشگران این روزها نسل اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ هستند که اعتراضاتی دارند. واقعیت این است که سیاستمداران کنشگران کف میدان را نشناخته و یا کمتر شناخته اند. باید قابلیت دیالوگ با آنها را مطرح کنیم.
وی با بیان اینکه نسل دهه ۸۰ ویژگی هایی دارد، گفت: نسل دهه هشتاد در درون مناسبات دیجیتال به دنیا آمده و بزرگ شده و نسلی متفاوت است.
نادری همچنین درباره قانون نیروی انتظامی گفت که قانون حمایت از نیروی انتظامی بحث قانونی پیچیده دارد البته پلیس مظهر اقتدار است.
وی ادامه داد: اینکه جمهوری اسلامی با سلاح جنگی برخورد نکرده و نمی کند، علت دارد؛ چندین بار عیادتی از مجروحان نیروی انتظامی داشتم که واقعا دلم برایشان می سوزد، آنها به شدت زخمی شدند و تعدادی هم به شهادت رسیدند.
انتهای پیام/