وزیر علوم: تولید علم، "مرجعیت" و مصرف علم، "رفاه" ایجاد میکند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امروزه در دنیا تولید علم، مرجعیت ایجاد میکند و مصرف علم، رفاه ایجاد میکند؛ گفت: برخی انتظار دارند علم امروز بلافاصله در زندگی بروز و ظهور پیدا کند، ولی تحقیقات بنیادی ممکن است سالها بعد در جامعه بروز و ظهور پیدا کند.
به گزارش مملکت آنلاین، دکتر محمدعلی زلفیگل امروز، ۱۶ آبان در آیین افتتاح باشگاه طلایهداران علم دانشگاه تهران، با اشاره به اولویتهای پنجگانه وزارت علوم، گفت: کار دانشگاه تهران و افتتاح طلایه داران علمی دانشگاه تهران در راستای مرجعیت و دیپلماسی علمی فناوری و نوآوری است که یکی از اولویتهای وزارت علوم است.
وی با بیان اینکه کارکرد دانشگاه تهران در عرصههای مختلف علمی، فناوری و فرهنگی است، خاطر نشان کرد: دانشگاه تهران باید پرچمدار و علمدار حرکت جامعه به سمت پیشرفت باشد.
وزیر علوم تاکید کرد: امروزه در دنیا تولید علم، مرجعیت ایجاد میکند و مصرف علم، رفاه ایجاد میکند.
وی ادامه داد: برخی انتظار دارند علم امروز بلافاصله در زندگی بروز و ظهور پیدا کند، ولی تحقیقات بنیادی ممکن است سالها بعد در جامعه بروز و ظهور پیدا کند.
چند کار کلیدی برای ایجاد نشاط بین اعضای هیئت علمی و دانشجویان
وزیر علوم با اشاره به چند کار کلیدی برای ایجاد شور و نشاط بین اعضای هیئت علمی و دانشجویان، گفت: ما نظام سنجش و انگیزش را تغییر دادیم. یکی از این اقدامات این بود که پایههای تشویقی به ۶۰ پایه رسید و اعضای هیئت علمی میتوانند سالانه یک پایه عادی و دو پایه تشویقی دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه سقف حقوق اعضای هیئت علمی برداشته شده است، گفت: همچنین ۱۵ درصد نیز به زودی مجدد افزایش پیدا میکنند.
زلفی گل با بیان اینکه باید از تجربیات دنیا استفاده کنیم و آن را بومی کنیم، گفت: ما نیز باید شرایطی ایجاد کنیم، پذیرشها استادمحور شوند. آییننامه بهزودی ابلاغ میشود که اساتید دانشجویان استعداد درخشان را مستقیم پذیرش کنند و ۲۰ درصد از پذیرش، استاد محور میشود.
وی خاطر نشان کرد: پذیرش استادمحور دو شرط دارد؛ یکی اینکه پایاننامه رساله در راستای نیازهای کشور باشد و شرط دیگر این است که تعداد پذیرش به اندازه ظرفیت فعلی دانشگاه باشد.
زلفیگل با اشاره به افزایش سقف حقالتدریسی (تا سقف ۸۰ واحد)، تاکید کرد: این اقدامات در راستای افزایش شور و نشاط بین اعضای هیئت علمی است.
وزیر علوم با بیان اینکه انتظارات از دانشگاه تهران خیلی بالاست، این دانشگاه ۲ هزار عضو هیئت علمی دارد. برای اینکه بهرهوری را رعایت کنیم، باید سرانه را حساب کنیم و ببینیم که برای هر عضو هیئت علمی، ثبت اختراع، ارجاع مقالات، تولید محصول و ... چقدر است تا رتبه دانشگاه و به دنبال آن جایگاه علمی کشور ارتقا پیدا کند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: دانشگاه تهران پرچمدار علم ایران است و اگر میخواهیم دانشگاه تهران ارتقا پیدا کند، باید برای جذب اعضای هیئت علمی، اعضای بنیاد ملی نخبگان را با دید وسیعتری نگاه کنید.
انتهای پیام/