سهمیه بندی بنزین چقدر است؟
سهمیهبندی بنزین از نخستین روزهای ورودش به اقتصاد ایران تا به امروز، فراز و نشیبهای بسیاری داشته است.
به گزارش مملکتآنلاین، با روی کار آمدن دولت نهم و افزایش یک مرتبه واردات بنزین در شرایطی که قیمت این فراورده در بازار جهانی به یکباره افزایش پیدا کرد و موجب شد تا مسئولان نفتی به فکر چارهای برای رفع این مشکل بیافتند و طرح سهمیه بندی بنزین را به عنوان بهترین روش برگزینند.
بدین ترتیب سال ۱۳۸۶ بود که کارت سوخت وارد اقتصاد ایران شد و با جای گرفتن آن در جیبها، سهمیههای ماهانه هر خودرو در کارت سوخت شارژ میشد تا خرید مازاد بر سهمیه با پرداخت بهای آزاد بنزین میسر شود.
سهمیه بندی بنزین در دولت نهم چقدر بود؟
در حالی که قیمت بنزین پیش از شروع سهمیه بندی ۸۰ تومان در هر لیتر بود، بنزین سهمیهای در سال ۱۳۸۶ قیمتی معادل صد تومان و بنزین آزاد یا غیر سهمیهای قیمتی معادل ۴۰۰ تومان افزایش یافت.
به طور کلی برای هر اتومبیل سواری شخصی در ماه یکصد لیتر، برای تاکسیهای بنزین سوز هشتصد لیتر و برای مسافربر شخصی ششصد لیتر بنزین در نظر گرفته شد. صاحبان خودروها نیز با داشتن کارت سوخت میتوانستند از این سهمیه بنزین استفاده کنند.
در دولت دوزادهم با ریاست حسن روحانی، از سال ۹۴ تا سال ۹۸ بنزین بصورت آزاد و بدون سهمیه بندی با قیمت هر لیتر هزار تومان عرضه می شود.
سهمیهبنده بنزین در دولت دوازدهم چه تغییری کرد؟
با گذشت چندین سال، دولت دوازدهم در اوایل خردادماه ۹۸ از اجرای طرح الزام استفاده از کارت سوخت شخصی خبر داد که سرانجام در تاریخ ۲۲ مردادماه این طرح به طور رسمی آغاز بهکار کرد و بدین ترتیب از اول شهریورماه ۹۸، میزان سوختگیری با کارت آزاد جایگاهها در کل کشور در هر بار سوختگیری، از ۶۰ لیتر به ۳۰ لیتر کاهش یافت.