وجود بیش از ۳۸۰ پروژه نیمه تمام بازآفرینی شهری در کشور
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از وجود بیش از ۳۸۰ پروژه نیمه تمام بازآفرینی شهری در کشور خبر داد.
به گزارش مملکت آنلاین، دکتر آیتی در جلسه ستاد بازآفرینی شهری که امروز 3 آبان در استانداری خراسان شمالی برگزار شد، اظهار کرد: در واقع رویکرد دولت سیزدهم در ارتباط با بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و حواشی شهرها تغییر پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه در واقع این محلات در حوزه های کالبدی، بهداشت، انتظامی و امنیتی و وزرشی محروم هستند، گفت: بدتر از همه وجود معابر خاکی در این محلات است و بچه های این مناطق خواستار پارک و ... نیستند بلکه خواهان کوچه های آسفالت شده هستند.
آیتی افزود: اما نکته قابل توجه در این میان آن است که شهرداری به تنهایی نمی تواند تمامی کاستی و محرومیت ها را رفع کند و چاره ای جز این وجود ندارد که این مسئله مردمی شود و مردم حاضر در محلات برخوردار برای رفع محرومیت های مناطق غیربرخوردار کمک کنند.
وی به طرح ۲۰۲۰ اشاره کرد و گفت: در این طرح ۴ دستگاه هلال احمر، ستاد اجرایی فرمان امام، کمیته امداد و بهزیستی مشارکت دارند و در رفع محرومیت های محلات کم برخوردار تلاش می کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: در حال حاضر ستاد اجرایی فرمان امام ۲۰۰ محله کم برخوردار را در دست گرفته و این تعداد به زودی به ۴۰۰ محله کم برخوردار و محروم خواهد رسید.
وی با بیان اینکه ظرفیت ایجاد تعداد زیادی شغل دراین محلات وجود دارد، تصریح کرد: اما مهارت های لازم وجود ندارد و با کمک سازمان فنی و حرفه ای آموزش های لازم مهارتی ارائه می شود که در سال گذشته سازمان فنی و حرفه ای با کمک ستاد ملی بازآفرینی به ۳۰ هزار نفر آموزش مهآرتی را ارائه داده است.
آیتی در ادامه بر فعال شدن ستاد بازآفرینی شهری در شهرها و استان ها تاکید و درخواست کرد که جلسات به طور مرتب برگزار و نیازهای این محلات احصاء شود.
وی خاطرنشان کرد: در واقع ۳۰ درصد جمعیت شهری در محلات کم برخوردار و محروم زندگی می کنند و در حقیقت حق این محلات داده نشده و بیشتر به سوی محلات برخوردار رفته و برای رفع کمبودها باید هر دستگاهی سهم خود را در آن مناطق اجرایی کند.
وی با بیان در خراسان شمالی ۲۳ هزار واحد مسکونی ناپایدار وجود دارد، گفت: این بناها هیچ سازه ای ندارند و باید جریان نوسازی این واحدها شتاب گیرد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری کشور افزود: در حقیقت بسیاری از افرادی که در این مناطق زندگی می کنند حتی در صورت پرداخت تسهیلات بازهم توان ساخت ندارند بنابراین باید سازندگان بخش خصوصی برای انجام ساخت و ساز در این محلات مورد تشویق گیرند.
به گفته وی طرح های حمایتی همچون تهاتر واحد فرسوده با زمین، طرح کلید به کلید نیز برای اجرا در حال تدوین است.
وی در ادامه اظهار کرد: طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار بر این است تا طی سه سال آینده تمام معابر خاکی موجود در محلات مذکور آسفالت شوند.
معاون وزیر خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات موجود در سکونت گاه های غیر رسمی موضوع سند آن ها است اما طبق قانون این مشکل حل شده و افراد ساکن در این محلات می توانند تسهیلات دریافت و اقدام به ساخت و ساز کنند.
محمدرضا حسین نژاد استاندار خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه بیان کرد: بازآفرینی شهری باید با کمک مردم سرعت گیرد.
وی گفت: برای سرعت گرفتن بازآفرینی شهری باید شهرداران و فرمانداران نسبت به شناسایی محلات محروم و کم برخوردار اقدام کرده و بر اساس شاخصه ها در کمیسیون ماده ۵ مطرح کنند.
حسین نژاد افزود: این شناسایی سبب می شود تا بحث اولیه مطالعاتی انجام شود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر همه دستگاه ها در جهت کمک رسانی و رفع محرومیت ها به سایر دستگاه ها کمک کنند.
نماینده عالی دولت در استان تاکید کرد: علاوه بر آن جلسات بازآفرینی در سطح شهرستان و استان به صورت مرتب برگزار شود و در واقع بازآفرینی شهری یکی از اولویت های اصلی استان است تا آهنگ آبادانی در محلات محروم ایجاد شود.
انتهای پیام/