تحقق نیمی از سند راهبردی نخبگان پس از ۱۰ سال/دغدغه مسکن هزار نخبه سرآمد رفع میشود
سرپرست معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری، با بیان اینکه در پیادهسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان ۲۴ دستگاه نقش دارند، گفت: پس از ۱۰ سال در حدود نیمی از این سند محقق شده و با توجه به راهبردهای دولت سیزدهم این سند راهبردی باید به همت مدیران این بنیاد و حمایت شخص رییسجمهوری به صورت کامل اجرا شود.
به گزارش مملکت آنلاین، روحالله دهقانی فیروزآبادی امروز در دوازدهمین همایش ملی نخبگان که با حضور آیت الله ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری، جمعی از وزرا و نخبگان برگزار شد، با اشاره به اینکه تاسیس بنیاد ملی نخبگان یکی از ابتکارات ارزشمند نظام جمهوری اسلامی ایران است، گفت: این ابتکار به تدبیر رهبری است که همواره گفتمانساز و سیاستگذار اصلی توسعه علم و فناوری به عنوان تنها کلید پیشرفت کشور بودهاند.
وی افزود: طی سالهای گذشته و در دورههای مختلف، مدیران خدوم و دلسوزی زحمت کشیدهاند که ثمره آن شناسایی بیش از ۵۰ هزار نفر استعداد برتر و نخبه ارزشمند و تسهیل ساز و کارها برای استفاده از ظرفیتهای آنها در مسائل کشور بوده است.
سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه بر اساس استانداردهای جهانی قریب به یک درصد جمعیت هر کشور در جایگاه استعدادهای برتر و نخبگان آن جامعه قرار میگیرند، ادامه داد: در سالهای اخیر گفتمان نخبگی عموما حول دانشجویان و استادان رشتههای فنی، مهندسی و علوم پزشکی شکل گرفته است، ولی توجه به نخبگان علوم انسانی و هنر در دنیایی که فرهنگ و رسانه و محتوای دیجیتال حرف اول را در جهت دهی ملتها و کشورها میزند و همچنین توجه به نخبگان حوزه علوم پایه برای پرورش سرآمدان شاخص این حوزهها و تأثیرگذاری در جامعه و ساختن آینده علم، فناوری و نوآوری که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، باید مورد حمایت ویژه قرار گیرد.
دهقانی فیروزآبادی مطرح کرد: نخبگان هر جامعه بر اساس استعدادها و توانمندیهای ذاتی، نعمتها و معادن تدبیر و مدیریت و حکمرانی برای هر جامعه هستند که اگر در مصادر امر قرار بگیرند، بهترین تاثیرگذاری را در آحاد جامعه برای حل مسایل و مشکلات و هدایت کشور به سمت پیشرفت، استقلال، امنیت و آزادی خواهند داشت.
وی با بیان اینکه در پیادهسازی سند راهبردی کشور در امور بنیاد ملی نخبگان ۲۴ دستگاه نقش اجرایی و ماموریتی دارند، اظهار کرد: پس از ۱۰ سال اما در حدود نیمی از این سند محقق شده است. با توجه به راهبردهای دولت سیزدهم در عدالت محوری و مردمی بودن این سند راهبردی باید به همت مدیران این بنیاد و حمایت شخص رییس جمهوری در پیگیری مطالبه از همه دستگاههای کشور و پایان دولت به صورت کامل اجرا شود.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: در راستای این ماموریت، استفاده از ظرفیت نهادهای مردمی نخبگانی و همچنین نخبگان برگزیده همین بنیاد برای مدیریت، اجرا و کارشناسی در همه اجزای بنیاد ملی نخبگان یک راهبردی جدی است و امیدواریم در دولت سیزدهم محقق شود. قطعا بهترین کسی که میتواند نخبگان و امور نخبگان را مدیریت کند، همین نخبگان هستند.
وی تکریم و احترام به استعدادها و نخبگان را اصلیترین مبنای بنیاد ملی نخبگان دانست و افزود: استفاده از ابزارهای فعال شناسایی نخبگان با بهکارگیری فناوریهای هوش مصنوعی، شبکههای اجتماعی و معرفی نخبگان توسط نخبگان به جای روشهای خوداظهاری با ارائه سند و فرمها که عموما زمانبر بوده و دور از شأن است، در دستور کار جدی بنیاد ملی نخبگان قرار دارد.
رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: توسعه دایره نخبگانی از افراد دانشگاهی به سایر حوزهها همچون مدیریت، بازار، صنعت، مهارتهای کسب و کار، فرهنگ و سیاست حکمرانی و غیره، بنیاد ملی نخبگان را به نهادی جامع و تاثیرگذار در همه ارکان و نهادهای کشور و بانک اطلاعاتی جامعه متخصصان و مدیران سرآمدان کشور برای به کارگیری در جایگاههای مهم مدیریتی و تخصصی تبدیل خواهد کرد.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در سالهای گذشته توسعه دهنده سازوکارهای قانونی و زیرساخت برای رجوع شرکتهای دانش بنیان و خلاق بوده است، گفت: از طرف دیگر بنیاد همیشه متصل به جریان اساتید و دانشجویان برای کشف و شناسایی استعدادهای برتر در دانشگاهها بوده است.
وی با بیان اینکه هستههای نخبگانی استادمحور که مورد تاکید ویژه رهبری انقلاب بوده و هست، هر کدام از آنها بذر رویش یک شرکت دانشبنیان یا خلاق فاخر خواهند بود، افزود: با توجه به این مهم باید بتوان با هماهنگی کامل معاونت و بنیاد در یک فرآیند روشن خط سیری برای تشکیل هستههای نخبگانی حول اساتید شاخص و سرآمد در بنیاد و هدایت آنها و تشکیل شرکتهای نوپای دانشبنیان و خلاق برای حمایت در معاونت علمی تشکیل داد.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: در راستای این هدف راهبردی شتابدهندههای علمی و فناوری کشور در سازوکار که تعیین خواهد شد، در بنیاد ملی نخبگان و نظارت بر آنها در معاونت علمی انجام شده که این شتابدهندهها بستر رشد هستههای نخبگانی خواهند شد.
وی با اشاره به برنامههای بنیاد ملی نخبگان برای توانمندسازی استعدادهای کشور برای تربیت حکمرانان نخبه به رفع دغدغههای معیشتی آنان تاکید کرد و گفت: رفع دغدغه معیشتی مسکن برای ۱۰۰۰ نخبه سرآمد در سال جزء برنامههایی است که با حمایت دولت مردمی محقق خواهد شد.
دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر تلاش برای توسعه بازار واقعی محصولات دانشبنیان با همت معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری و نقشآفرینی نخبگان، گفت: با اجرای قانون مترقی جهش تولید دانشبنیان فرصت واقعی برای بازگشت نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور و یا استفاده از ظرفیتهای آنها در همان کشورها برای حل مسائل کشور ایجاد خواهد شد که میتواند بسیار امیدبخش باشد.
انتهای پیام/