در آیین افتتاح همزمان صدها پروژه در استان کرمان:
روحانی: اگر رییس جمهور دیگری در امریکا بود مذاکره می کردیم/ مذاکره را ما رها نمی کنیم
رییس جمهور با علام اینکه در نیویورک پیشنهادات نسبتا خوبی به ایران داده شد اعلام کرد: شرایط طوری بود که باید به رییس جمهور امریکا اعتماد میکردیم که کار بسیار سختی بود، شاید اگر رییس جمهور دیگری در امریکا بود این کار تا اول مهر ماه انجام و تمام می شد.
به گزارش مملکتآنلاین، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز (سه شنبه) در جلسه شورای اداری استان کرمان خطاب به مردم گفت: راه و مسیری که دولت و نظام انتخاب کرده، درست است و حق با شماست که سختی های زیادی دارید، اما شرایطی بود که دشمنان برای ما به وجود آوردند و ما آغازگر نبودیم.
وی ادامه داد: شبانه روز تلاش می کردیم برجام نشکند، کار مهمی بود و با همه توان تلاش کردم برجام شکسته نشود.طی این سه روز کارخانجاتی که افتتاح شد، در سایه برجام ایجاد شد و قطعات آنها با برجام وارد و راه اندازی شد.
وی در ادامه با اشاره به دلایلی که برجام را به این نقطه رساند، گفت: اسرائیل اعلام کرد فشار چندین ماهه ما بود که ترامپ را وادار کرد از برجام خارج شود و عربستان گفت که پول دادیم.
وی با بیان اینکه اگر مشکل داریم، از جای دیگر و از دشمنان و بدخواهان ماست، تصریح کرد: همه خوشحال بودند که امریکا از برجام خارج شده و ایران خارج می شود و تحریم ها برمی گردد و می گویند ایران به هم زد و نمی گویند امریکا اول خارج شد.
روحانی با یادآوری اینکه مهلت دادیم که اروپا اگر جبران کند، در برجام میمانیم، افزود:ما یک سال صبر کردیم و هیچ شخصی در دنیا نمی تواند به ما ایراد بگیرد که چرا از تعهدات برجامی خارج می شوید؟ یک سال صبر کردیم و تا امروز نتوانسته اند ما را به شورای امنیت برگردانند، زیرا با منطق و حساب شده کار را انجام می دهیم.
رییس جمهور اضافه کرد: راهی که ما انتخاب کردیم راه مقاومت و ایستادگی و کاهش تعهدات برجامی و مذاکره با دنیا همه در کنار هم و درست است. با دنیا حرف می زنیم و پیشنهاد میدهند و پیشنهادمی دهیم و تا امروز پیشنهادات را قبول نکرده ام. در نیویورک پیشنهادات نسبتا خوبی داده شد و می توانستم تصمم بگیرم که تحریم را بشکنیم و شرایط طوری بود که باید به رییس جمهور امریکا اعتماد میکردیم که کار بسیار سختی بود، شاید اگر رییس جمهور دیگری در امریکا بود این کار تا اول مهر ماه انجام و تمام می شد.
وی در پایان با بیان اینکه در این مسیر کشورهایی واسطه شده اند و ما هنوز با آنها صحبت میکنیم ، آنها پیشنهاد می دهند و ما نیز پیشنهاد می دهیم، گفت تقریبا در اصول به توافق رسیدهایم در شیوه اجرا مشکل داریم راه مذاکره را ما رها نمی کنیم، اما به مذاکره هم اتکا نمیکنیم.
روحانی همچینین در ابتدای سخنان خود با تبریک هفته وحدت و ولادت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله اظهار کرد: وجود، حضور، رسالت و سیره پیامبر اعظم سراسر رحمت برای جهانیان بود، هست و خواهد بود.
وی افزود: پیامبر و قرآنش به حق بود و نکته مهم این است که قرآن به ما امید می دهد باطل ماندنی نیست و ممکن است چند سالی سر و صدایی بکند، اما باطل نمی ماند و آنچه در تاریخ می ماند حق است و همه آرزوی ما این است که در مسیر حق حرکت بکنیم.
روحانی با ابراز امیدواری از بهره برداری از فضا و فرصت هفته وحدت برای خدمت به مردم بیان کرد: اگر حاصل عمر ما خدمت به مردم و یا هدایت یک انسان باشد، برای ما بس است و خیلی مهم است که از این فضا درست استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: نا امید کردن مردم، تخریب و آبروی یک نفر را بردن بسیار آسان است. اما چه کسی می تواند این آبرو را برگرداند. آبرویی که رسانه ای، فرد و تریبونی از یک فرد یا یک جمع می برد، چگونه می توان برگرداند؟
رییس جمهور گفت: اینکه در میان مردم تزلزل فکر و تشویش اذهان ایجاد کنیم و مردم را نسبت به آینده نگران کنیم و بخواهیم به مردم بگوییم راهی که شما انتخاب کرده اید درست نیست، استکبار است.
وی افزود: استکبار این است که یک جمع، گروه و فرد بگوید شما همه اشتباه می کنید و ما حرف درست را می زنیم و کار ابلیس نیز همین بود که در برابر حق سر فرود نیارود و گفت من بهتر هستم.
روحانی با اشاره به اینکه همه این مسیری که قرآن برای ما ترسیم می کند این است که در برابر حق سر فرود بیاوریم، اظهار کرد: اسلام حق است و انقلاب اسلامی، عزت مردم ایران، احقاق حقوق مردم، ایستادگی در برابر فشار بیگانگان، وحدت، نشاط مردم و دروغ نگفتن حق است. تهمت نزدن هم لازم است.
وی در ادامه بیان کرد: ما در شرایط عادی و ساده ای نیستیم و شرایط ما در کشور سخت و پیچیده است و اگر از آغاز انقلاب اسلامی تا امروز در نظر بگیریم در این ۴۱ سال سخت ترین روزها، روزها و ماه های اخیر بوده است.
رییس جمهور اظهار کرد: از آغاز انقلاب برای فروش نفت و برای حرکت یک نفتکش از ایران برای بندرهای دنیا چه زمانی این همه سختی داشته ایم؟
وی افزود: یک بار در زمان جنگ تحمیلی و در سال ۶۴ دو هفته نفت ما قطع شد که خارک بمباران شده بود و این اتفاق موجب ایجاد ستاد پدافند کشور شد و به غیر از این مورد دیگر فروش نفت ما قطع نشده است.
روحانی با بیان اینکه کسی که خیلی به مسائل بودجه و اقتصاد کشور آشنا نیست ممکن است بگوید نفت نفروشیم، افزود: منابع بزرگ خدادادی برای استفاده است و در بستن و قفل کردن که هنر نیست، باز کردن هنر است.
وی اظهار کرد: در سال های ۹۰ و ۹۱ که تحریم به نفت فشار آورد، فروش نفت مقداری کاهش پیدا کرد. بعد از برجام نفت آزاد شد و از یک میلیون بشکه به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه رسیدیم.
رییس جمهور گفت: ۸۰۰ میلیون دلار خرج کریم تا چاه های نفت را از نو به خط بیاوریم در سال ۹۴ و در سال ۹۵ بالاترین فروش نفت را داشتیم و این سال بالاترین رشد اقتصادی ایران در سطح دنیا بود. وقتی نفت استخراج نمی شود، دوباره به خط آوردن چاه ها مشکلات دارد.
وی افزود: بودجه سالیانه ما حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است که برای مصارف دولت و خدمات مردم نیاز داریم که در این شرایط نیاز به ریال برای اداره کشور داریم.
روحانی با بیان اینکه عدد بودجه از کجا باید به دست بیاید؟ افزود: اینکه می گویند دولت چرا این کار را نکرد(اجرای پروژه و یا ...؟) بدون منابع و پول که نمی شود.
رییس جمهور تصریح کرد: دادن مالیات یک امر واجب است و همه مردم باید مالیات را بپردازند و مقام معظم رهبری در جلسه ای به بنده فرمودن"همه باید به مردم تاکید کنند که دادن مالیات واجب شرعی است".
وی با بیان اینکه دادن مالیات قانون و اجرای آن وظیفه است، افزود: چقدر مالیات می توانیم بگیریم؟ بالاترین مالیاتی که پیش بینی می شود سال آینده بگیریم ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است.
روحانی اظهار کرد: برای گمرکات حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که وابسته به صادرات و واردات است.
رییس جمهور گفت: درآمد اصلی که کشور را اداره می کند پول نفت است و اگر امروز در شرایط عادی بودیم به طور متوسط در سال ۶۰ میلیارد دلار نفت می فروختیم.
وی با اشاره به این مطلب که اینکه پول نفت را در کجا مصرف کنیم، بحث دیگر و سر جای خود درست است، افزود: اداره کشور نیاز به ریال دارد.
روحانی بیان کرد: اکنون ۳۰ درصد درآمد لازم کشور ما از طریق مالیات و عوارض گمرکی است در حالی که در دنیا ۷۲ تا ۸۰ و بعضی از کشورها ۱۰۰ درصد از مالیات است.
وی با بیان اینکه مردم باید همکاری کرده و دادن مالیات را وظفه خود بدانند، افزود: مالیات را می دهند و امنیت، آموزش، بهداشت و درمان، محیط زیست، انرژی و ... دریافت می کنند. هرچه در این زمینه کم کاری شود به ضرر همه ماست و همه ما خسارت می بینیم.
رییس جمهور با بیان اینکه ما نیاز به ارز خارجی هم داریم، گفت: یکسری واردات با ارز خارجی امکانپذیر است و اینها خدمات است و سالانه حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار نیاز کشور است.
وی افزود: سالانه ۱۵ میلیارد دلار که برای کالای اساسی و دارو مصرف می کنیم با ارز ۴۲۰۰ تومانی می دهیم که در بازار آزاد ممکن است ۱۱ هزار تومان باشد و ما سوبسید می دهیم و اگر ندهیم قیمت ها افزایش پیدا می کند.
روحانی تصریح کرد: تک نرخی بودن ارز خواصی دارد اما دو نرخی بودن موجب فساد و سوءاستفاده هایی در گوشه و کنار می شود که گاهی متوجه می شویم و گاهی ممکن است نتوانیم مدارک لازم را تهیه کنیم و زمانی که تک نرخی باشد فساد نیست.
وی بیان کرد: ما محاسبه کردیم که اگر کالای اساسی تک نرخی شود قیمت اجناس موردنیاز مردم دو برابر می شود و شاید بیش از ۱۰۰ ساعت با اقتصاددانان و وزراء در جلسه بوده و در این باره بحث کرده ایم و شاید زمانی اجرایی شود که اکنون نیز خروج تدریجی برخی کالاها آغاز شده است.
رییس جمهور اظهار کرد: اداره کشور نیازمندی هایی دارد و وقتی دشمن برای ما مشکلات ایجاد می کند، حرکت ما کند می شود که علت کندی این است که امکانات مالی لازم امروز در اختیار ما نیست.
وی با اشاره به اینکه اداره کشور در سخت ترین شرایط است، افزود: البته ما نه متزلزل و نه نگران هستیم. هرچه فشار به دولت بیشتر شود، به معنای این است که خدا ما را دوست داشته که سنگین ترین بار را بر دوش ما بگذارد.
روحانی با اشاره به تهمت هایی که به دولت زده می شود، تصریح کرد: اگر هدف ما برای خدا است، نباید از این تهمت ها بترسیم و اگر هدف خدا نیست، اصلا نباید می آمدیم. ما با امید حق و اتکال به خداوند هیچ تزلزل نداریم.
وی افزود: همه پیش بینی های اقتصادانان کشور میگفت که اگر وضع ۹۷ به ۹۸ برسد تورم سه رقمی می شود اما کسی که سیاست بین الملل دنیا، روابط قدرت در ایران و روحیه مردم را نداند، نمی تواند با فرمول اقتصادی محاسبه کرده و چیزی به دست آورد.
روحانی گفت: وارد سال ۹۸ شدیم و از اردیبهشت نشانه های نصرت و پیروزی را دیدیم و ماه به ماه تورم ما مقداری کاهش پیدا کرد و دنیا تعجب کرد که ما در یک سال اخیر بیش از ۸۰۰ هزار شغل خالص ایجاد کردیم که کار عظیم و بزرگی بود. البته مردم در رنج و مشکلات هستند.
رییس جمهور همچنین در جلسه شورای اداری استان کرمان و افتتاح بیش از ۱۰۰۰ پروژه در استان کرمان به صورت ویدیو کنفرانس با اشاره به پروژه های افتتاح شده در استان کرمان اظهار کرد: این پروژه ها نشان می دهد که بخش خصوصی و دولت در کنار یکدیگر بوده اند و افتتاح ۸ هزار میلیارد تومان پروژه های صنعتی در استان نشان از این همکاری و همدلی بوده است.
وی با بیان اینکه این رقم، رقم بسیار بزرگی است که نشان می دهد کارآفرینان، شرکت های فعال و همه ارگان ها در کنار دولت مشغول به کار هستند افزود: افتتاح کارخانه اسید سولفوریک مجموعه مس سرچشمه نه تنها از بعد صنعتی بلکه از دیدگاه زیست محیطی بسیار مهم است و باید سلامت و زندگی خوب مردم به عنوان هدف اول ما باشد و این طرح برای مردم رفسنجان و استان کرمان را بسیار خوب ارزیابی می کنیم.
روحانی با اشاره به افتتاح ۱۴ طرح ورزشی در استان کرمان گفت: خوشحالیم که برخی از تلاش های وزارت ورزش و جوانان برای روستاها است و یکی از افتخارات این دولت برای تلاش به خدمت رسانی به روستاها بوده و آمار و ارقام نشان می دهد که تلاش ۸ ساله این دو دولت، کارهای بزرگی در آب، برق، گاز، مدارس، اشتغال، بوم گردی، ارتباطات و ... را برای روستاها انجام داده و خوشحال کننده است که جوانان روستایی احساس کنند همه امکانات زندگی سالم و خوب در کنار آنها قرار دارد.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۱۳۵ طرح با ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار و با اشتغالزایی ۲۲۰۰ نفر در این مراسم افتتاح و برخی نیز آغاز شده است، افزود: ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی در دولت تدبیر و امید با افزایش ۶۲ درصدی روبه رو بوده است.