معاون سازمان انرژی اتمی ایران: ایران هیچگاه به دنبال کاربردهای غیرمتعارف هستهای نبوده و نیست
معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه به دنبال کاربردهای غیرمتعارف فناوری هسته ای نبوده و نیست و همیشه به دنبال استفاده صلح آمیز و کاربردهایی بوده است که به نحوی با زندگی روزمره مردم سر و کار دارد.
به گزارش مملکت آنلاین، سید پژمان شیرمردی در آیین تفاهم نامه همکاری میان سازمان انرژی اتمی و شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی که امروز ۱۲مهرماه در محل کشت و صنعت نیشکر دعبل خزایی انجام شد، اظهار کرد: شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی یک صنعت ارزشمند است که بخشی از امنیت غذایی کشور را تامین می کند و با سرعت قابل توجهی در حال رشد است.
وی افزود: بخشی از صنعت هسته ای کاربردهای غیر متعارف دارد که جمهوری الاسلامی ایران هیچگاه به دنبال این حوزه نبوده و نیست و همیشه به دنبال استفاده صلح آمیز و کاربردهایی بوده که به نحوی با زندگی روزمره مردم سر و کار دارد.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه یکی از بخش های ارزشمند استفاده از فناوری هسته ای، استفاده در حوزه کشاورزی است، گفت: سالانه حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی کشور به دنبال عدم حمل و نقل نامناسب و انبارمانی نامناسب از بین می رود که معادل حدود ۱۰میلیارد دلار سرمایه کشور است و باید بتوانیم دستاوردها را به درستی حفظ کنیم.
شیرمردی عنوان کرد: سازمان انرژی اتمی در بخش مجموعه نیشکر در حوزه حسگرها و حوزه اقدامات فرآیندی کارهای خوبی را می تواند انجام دهد. در حوزه فرآیندی، نصب سامانه های پرتودهی می تواند به کاهش میزان آفات و میکروارگانسیم ها کمک کند تا یک محصول سالم و صادرات محور با کیفیت داشته باشیم.
وی افزود: همچنین در حوزه حسگرها مثل سطح سنج ها، ضخامت سنج ها، چگالی سنج ها و ... این توانایی وجود دارد تا با استفاده از ظرفیت خوب مهندسان در سازمان انرژی اتمی بتوان این تجهیزات با اهمیت را تامین کرد.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه خوزستان قلب کشور است، گفت: بیش از ۱۸ میلیون تن محصول کشاورزی در خوزستان تولید می شود و همچنین ۱.۵ میلیون تن کالای اساسی به صورت ماهانه در این استان تخلیه و بارگیری می شود و همه این اعداد بیانگر این است که خوزستان ظرفیت پیاده سازی حوزه فناوری صلح آمیز هسته ای را دارد.
شیرمردی با بیان اینکه خوزستان در بحث فناوری های صلح آمیز هسته ای می تواند الگویی برای کشورهای منطقه باشد، عنوان کرد: باید خلا حوزه فناوری هسته ای در این استان پر شود و نیشکر می تواند به عنوان پیشتاز و پیش قراول این مساله در خوزستان مطرح شود.
انتهای پیام/