جذب سرمایهگذار برای ۳ طرح دانشجویی/راهکار ستاد نانو برای رفع معضل بیکاری فارغالتحصیلان
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی دانا هستند، ولی توانمند نیستند، گفت: برای رفع این چالش ما با تشکیل گروههای استارتآپی دانشجویی آنها را با کسب و کار و تولید فناوری آشنا میکنیم که امروز قرارداد جذب سرمایه گذاری برای ۳ طرح دانشجویی منعقد شد.
به گزارش مملکت آنلاین، دکتر سعید سرکار در حاشیه مراسم انعقاد ۵ قرارداد سرمایهگذاری در سیزدهمین نمایشگاه نانو ۱۴۰۱ در جمع خبرنگاران، انعقاد این تعداد قرارداد را حاصل کار گروهی دانشجویان در حوزه نانو فناوری دانست و افزود: ما در این راستا استارتآپهای دانشجویی را شکل دادیم و این یکی از اقدامات خلاقانه ستاد به شمار میرود؛ چرا که طی آن دانشجویان با توسعه فناوری، ایجاد شرکت، ورود به بازار و تولید محصول آشنا میشوند.
وی ادامه داد: در زمینه پرورش دانشجویان خلأ بزرگی داریم و این خلأ آن است که دانشجویان را دانا پرورش میدهیم، ولی توانا نیستند. دانشجویان با حجم زیادی از محفوظات و یک مدرک و چند مقاله ISI فارغ التحصیل میشوند، ولی از توانمندیها و مهارتها، تهی هستند.
سرکار با تاکید بر اینکه دانشجویان در زمان دانشجویی باید با توسعه فناوری و کسب و کارها آشنا شوند، اظهار کرد: در این شرایط است که آنها مبتنی بر تخصصشان، در راستای توسعه محصول و ساخت نمونه اول، مورد حمایت قرار میگیرند و در مرحله بعد که نمونه محصول ساخته شد، اقدامات برای جذب سرمایه و سرمایهگذار صورت میگیرد.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو اضافه کرد: برای این منظور گام نخست را با یک گروه ۵۰ نفری از دانشجویان آغاز میکنیم و در انتها ۱۰ گروه دانشجویی به جذب سرمایه میرسند.
وی با تاکید بر اینکه قرار دادهایی که امروز منعقد شده است، نتیجه این اقدامات بوده است، خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم این الگو را در سایر حوزههای تخصصی در دانشگاهها کلید بزنیم، دیگر شاهد این نخواهیم بود که فارغالتحصیلان به دنبال کسب حقوق دولتی و استخدام باشند، چون دانشجویان خودشان صاحبان فناوری و کسب و کار هستند.
سرکار ابراز امیدواری کرد که با تبدیل شدن این اقدام به الگو، با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بخشی از معضل بیکاری دانشجویان مرتفع شود.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به میزان سرمایهگذاری در قراردادهای منعقد شده با تاکید بر اینکه محصولاتی که امروز سرمایهگذاری بر روی آنها انجام میشود، مرحله اثبات فناوری را پشت سر گذاشتهاند، افزود: ولی ریسک تولید و بازار آنها همچنان وجود دارد؛ از این رو در فاز نخست برای هر یک از سه طرح دانشجویی مبلغ دو میلیارد تومان سرمایهگذاری خواهد شد و در صورت تولید انبوه و ورود این محصولات به بازار، قطعا سرمایهگذاری بیشتری صورت خواهد گرفت.
انتهای پیام/