دعوای درون گروهی وزارت نیرو جریان تکمیل انرژیهای تجدیدپذیر را فلج کرده است
به اعتقاد رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، متولی انرژیهای تجدیدپذیر وزارت نیرو نباید باشد زیرا دعوای درون گروهی در وزارت نیرو جریان تکمیل را در کشور فلج کرده است. توانیر بزرگ شدن مجموعه را به نفع خودش نمیداند ضمن اینکه باید مافیای مصرف گاز و مازوت در کشور را بر این قضیه اضافه کرد.
به گزارش مملکت آنلاین، محمدرضا پورابراهیمی امروز ۳۱ شهریورماه در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان از فاصله زیاد آمار و ارقام طرحهای انرژی تجدیدپذیر از زمان تصویب تا اجرا انتقاد کرد و گفت: احداث ۱۷۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان اکنون برنده مزایده شده و هنوز احداث نشده و این نگران کننده است زیرا هدف گذاری ما این بود که استان کرمان رتبه اول در حوزه تولید انرژیهای خورشیدی باشد.
او نوید آغاز عملیات اجرایی واحد تولیدی سلهای خورشیدی در نیمه دوم مهرماه را داد و اظهار کرد: بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان برای این طرح سرمایهگذاری شده و سقف تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی خواهد بود که از بزرگترین طرحهای تجدیدپذیر در کل کشور خواهد بود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به بازنگری تفاهمنامهها و طرحهای قابل اجرا در استان که سال گذشته تصویب شده اشاره کرد و افزود: اگر ایراد از استان است باید در استان حل شود و سوال اینجاست که مشابه این طرحها در دیگر استانها به راحتی اجرا میشود و چرا رتبه کرمان در اجرای این طرحها(تولیدانرژیهای تجدیدپذیر) پایین است؟ مگر شهرهای دیگر این مشکلات را ندارد.
او به مزایده ۱۲۰۰ مگاواتی وزارت نیرو که سهم استان کرمان در آن ۱۰ درصد تعیین شده اشاره کرد و گفت: در سال جاری باید نیروگاه ۴۰۰۰ مگاواتی استان اجرا میشد و اکنون نیمه دوم سال آغاز شده و هنوز حرکتی صورت نگرفته و فقط یک مزایده برگزار شده است.
به اعتقاد پورابراهیمی، انتقاداتی که به دولت قبل داشتیم اکنون باید همان انتقادات را از دولت جدید(وزیر نیرو)داشت. در سطح ملی و استانی اشکالات جدی وجود دارد و باید برنامهها بازنگری شوند.
او با اشاره به توقف عقد قراردادهای تضمینی ادامه میدهد: موضوع قراردادهای جدید خرید تضمینی در کل کشور متوقف شده است و باید دلیل آن مشخص شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سوال از وزیر نیرو و نفت این است که در عرصه انرژیهای تجدیدپذیر چه می کنید؟ گفت: با این دست فرمانی که شما در مصرف گاز میروید سال آینده واردکننده آن میشوید چه اینکه در حال حاضر به اینجا رسیدهایم.
به گفته او، مابهالتفاوت ناشی از گاز مصرفی ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است و اگر وزارتهای تابعه یک پنجم این میزان به سرمایهگذار انرژی تجدیدپذیر بدهد هم به نفع کشور و هم سرمایهگذار است.
به اعتقاد رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، متولی انرژیهای تجدیدپذیر وزارت نیرو نباید باشد زیرا دعوای درون گروهی در وزارت نیرو جریان تکمیل را در کشور فلج کرده است. توانیر بزرگ شدن مجموعه را به نفع خودش نمیداند. مافیای مصرف گاز و مازوت در کشور را بر این قضیه اضافه کنید.
او ادامه داد: انرژیهای تجدیدپذیر انرژیهای ارزانی هستند که هم به راحتی در دسترس مردم هستند و هم نیازمند زیرساختهایی چون آب و سوخت نیستند. به نظر میرسد دستهایی در کارند که اجازه تکمیل این نوع انرژی در کشور را نمیدهند.
پورابراهیمی به وزیر نیرو توصیه تغییر بدنه وزارتخانه را کرد.
انتهای پیام/