ادعای آمریکا در استثنای غذا و دارو از شمول تحریم‌ها دروغی بزرگ است

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در ادامه برنامه‌های خود در جریان اجلاس پنجاه و یکم شورای حقوق‌ بشر سازمان ملل، با سفرا و نمایندگان جنبش عدم تعهد در ژنو دیدار و گفت‌وگو کرد.

ادعای آمریکا در استثنای غذا و دارو از شمول تحریم‌ها دروغی بزرگ است

به گزارش مملکت آنلاین، کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، در ادامه برنامه‌های خود در جریان اجلاس پنجاه و یکم شورای حقوق‌ بشر سازمان ملل، روز سه‌شنبه ۲۲ شهریور ماه با سفرا و نمایندگان جنبش عدم تعهد در ژنو دیدار و گفتگو کرد. در این نشست، گزارشگر ویژه بررسی آثار منفی اقدامات قهری یک‌جانبه بر بهره‌مندی از حقوق بشر نیز حضور داشت.

غریب‌آبادی در این نشست، در ابتدای سخنان خود ضمن تشکر از گزارشگر ویژه اقدامات قهری یک‌جانبه در ارائه گزارش از بازدید خود از ایران (۱۸ تا ۲۸ اردیبهشت ماه)، از تمامی کشورهای عضو جنبش عدم تعهد خواست تا در حمایت از این مأموریت که اساساً توسط جنبش عدم تعهد تأسیس شده است و در مخالفت با تحریم‌های یک‌جانبه در نشست جاری شورای حقوق بشر، مواضع خود را که مبتنی بر مواضع اصولی عدم تعهد است، ابراز نمایند.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان سپس به برخی آثار منفی و مخرب تحریم‌ها بر حقوق بشر مردم ایران، از جمله بر اساس یافته‌های گزارشگر ویژه، پرداخت و گفت: تحریم‌های یک‌جانبه و همچنین تبعیت بیش از حد از آنها، موجبات نقض تمامی حق‌های بشری مردم ایران را فراهم کرده است. در این چارچوب می‌توان از حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، توسعه و... یاد کرد که در نتیجه تحریم‌های یک‌جانبه، نقض شده‌اند.

وی در خصوص آثار تحریم‌ها بر حق سلامتی مردم ایران بیان داشت: ایران یکی از کشورهایی است که در زمینه سلامتی مردم خود سرمایه‌گذاری خوبی کرده است و امروزه بسیاری از داروها و تجهیزات پزشکی را تولید می‌کند. با این وجود، ما در برخی موارد نیازمند واردات مواد اولیه دارو و همچنین برخی داروهای نادر برای بیماران خاص از کشورهای دیگر هستیم و خودداری شرکت‌ها از فروش آنها، حق حیات و سلامت این دسته از ایرانیان نیازمند را به طور جدی به مخاطره انداخته است.

غریب‌آبادی ادعای آمریکا در خصوص استثنای بشردوستانه حوزه‌های غذا و دارو از شمول تحریم‌ها را دروغی بزرگ خواند که با واقعیات موجود هم‌خوانی ندارد.

وی همچنین به تشریح آثار تحریم‌ها بر شبکه بانکی کشور و فروش نفت پرداخت و اظهار داشت که این تحریم‌ها، به طور مستقیم، منبع اصلی درآمد کشور و حق توسعه و رفاه مردم را هدف قرار داده‌اند.

دبیر ستاد حقوق بشر تحریم‌ها را مانعی بزرگ بر سر راه همکاری‌های بین‌المللی خصوصاً در زمینه پناهندگان و مبارزه با مواد مخدر دانست. وی در همین چارچوب، آثار تحریم‌های یک‌جانبه بر سایر حوزه‌ها نظیر تورم، اشتغال، حوزه‌های زیربنایی و ... را نیز تشریح کرد.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در پایان سخنان خود اظهار داشت: اقدامات قهری یک‌جانبه مصداق جنایت علیه بشریت است، چرا که در نتیجه آن افراد زیادی جان خود را از دست می‌دهند. این، قطعاً مسئولیت بین‌المللی واضعان و مجریان تحریم‌ها را به همراه خواهد داشت.

در انتهای این نشست، نمایندگان برخی کشورها مانند زیمبابوه، سوریه، کوبا و ونزوئلا نیز ضمن اشاره به برخی آثار تحریم‌های یک‌جانبه بر حقوق مردم خود، حمایت و مشارکت فعال خود در نشست شورای حقوق بشر به هنگام ارائه گزارش بازدید گزارشگر ویژه از ایران را اعلام کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر