شناسایی ۳۰۰۰ صنعت آلاینده در کشور
سرپرست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به شناسایی۳۰۰۰ صنعت آلاینده، درباره کانونهای فرسایش بحرانی گفت: تنها ۵۰۰ هزار هکتار اقدام عملیاتی در قبال ۳۵ میلیون هکتار کانون فرسایش بحرانی انجام شده است.
به گزارش مملکت آنلاین، ایرج حشمتی در نشست خبری که امروز(۷ شهریورماه) به مناسبت هفته دولت در اداره کل محیط زیست استان تهران برگزار شد، مسائل و مشکلات محیط زیست را مربوط به سه دهه قبل و ناشی از توسعه ناپایدار دانست و گفت: استراتژی توسعه پایدار براساس چهار سطح است و زمانی در مسیر توسعه پایدار قرار خواهیم گرفت که در کنار انجام فعالیتهایی که منفعت اقتصادی دارند باعث آسیب به محیط زیست مناطق نشویم.
وی افزود: در حال حاضر به علت تنگناها، تحریمها و نگاههای صرفا اقتصادی شاهد پدیدههای زیست محیطی مانند آلودگی هوا، فرونشست زمین، خشکی تالابها و ... هستیم که ناشی از بیتدبیری ماست.
حشمتی ادامه داد: در این مسیر باید اقداماتی در جهت برنامهریزیهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت برای حل مشکل انجام شود. تمام تلاش سازمان حفاظت محیط زیست استفاده از ظرفیت ها و قوانین موجود و پشتکار همکاران است تا بتوانیم راهکار مناسبی برای جلوگیری از پیشرفت آلودگیها اتخاذ کنیم.
سرپرست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به ملزومات پیشرفت پایش و نظارت سازمان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۳۰۰۰ صنعت آلاینده شناخته شده است اما این تعداد بسیار کمی است چراکه تعداد صنایع آلوده بیش از این تعداد است بنابراین باید بیشتر تلاش کنیم و به پایشهای هوشمند و فناورانه رو آوریم چراکه زمان بازدیدهای میدانی گذشته است و باید از ظرفیتهای فناورانه و مراکز دانش بنیان استفاده کرد.
حشمتی ادامه داد: ۳۵ میلیون هکتار کانون فرسایش بحرانی داریم اما تنها بر ۵۰۰ هزار هکتار کار عملیاتی انجام میشود. در این زمینه نیز نیازمند منابع و انجام اقدامات بیشتری هستیم.
وی افزود: در زمینه تغییرات اقلیمی و ریزگردهای دارای منشا خارجی نمیتوان کار چندانی کرد اما در زمینه میزان تولید سوخت استاندارد گازوئیل و بنزین و خودروهای استاندارد میتوان اقداماتی انجام داد.
حشمتی لازمه تمامی این موارد را همدلی و ایجاد حس مسئولیت اجتماعی حقوقی و حقیقی در بین آحاد جامعه دانست و با اشاره به اصل ۵۰ قانون اساسی گفت: براساس این اصل حفاظت از محیط زیست وظیفه عمومی همه مردم است نه تنها سازمان حفاظت محیط زیست.
انتهای پیام/