ترانزیت ۳۵ میلیون تن بار در سال/کانتینر یخچالدار افزایش می یابد
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: رسیدن به ظرفیت ۳۵ میلیون تن بار ترانزیت در سال از شمال به جنوب و شرق به غرب از جمله اهداف ما بوده که برای به نتیجه رسیدن آن در تلاش هستیم.
به گزارش مملکت آنلاین، مهدی صفری شنبه در بازدید از منطقه مرزی اینچه برون اظهارکرد: عنوان کریدور شمال به جنوب بارها در این سالها گفته شده اما باید برای به نتیجه رسیدن این پروژه تلاش کنیم و به سمت عمل گرایی پیش برویم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه ادامه داد: تصور از کریدور شمال به جنوب اتصال خزر به خلیج فارس بوده در حالی که تنها این مسیر نیست و کریدور شمال به جنوب شامل سرخس، اینچهبرون، امیرآباد، انزلی و حتی باکو میشود.
وی بیان کرد: مقدار بار ترانزیتی که باید از ایران عبور کند برای سال جاری ۱۵ میلیون تن و در سال آینده ۲۵ میلیون تن است لذا باید زیرساختهای آن در کشور آماده شود.
صفری گفت: ترانزیت کالای قزاقستان و روسیه آغاز شده اما حجم بار بالا است و باید برای توسعه زیرساختهای ترانزیتی کشور تلاش مضاعف کنیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه تصریح کرد: اولویت دولت فعلی توجه به همسایهها، ترانزیت، صادرات، واردات و تأمین امنیت غذایی است.
وی اضافه کرد: حدود پنج سال پیش، روزی ۶ میلیارد دلار با کشور ترکمنستان رابطه تجاری داشتیم اما در این سالها ارتباط دیپلماسی و تجاری با ما این کشور قطع شده بود که با تدبیر رئیس جمهور در این دولت توانستیم این معضل را حل کنیم و حرکت رو به جلو انجام شد.
صفری با اشاره به سفر رئیس جمهور روسیه به ایران، بیان کرد: توافقات بسیار خوب تجاری با این کشور به نتیجه رسیده و این موضوع میتوان در توسعه کریدور شمال به جنوب به ما کمک کند.
وی گفت: رسیدن به ظرفیت ۳۵ میلیون تن بار ترانزیت در سال از شمال به جنوب و شرق به غرب از جمله اهداف ما است که برای به نتیجه رسیدن آن در تلاش هستیم.
وی با اشاره به مشکلات بازارچه مرزی اینچهبرون، افزود: شخصاً تلاش خواهم کرد تا مشکلات تجاری از طریق راهآهن و مرز زمینی برطرف شود.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه اضافه کرد: اگر کار از طریق مرز اینچهبرون توسعه پیدا کرد، با دستوری که آقای رئیس جمهور صادر کردند فعالیت گمرک مرزی اینچهبرون ۲۴ ساعته خواهد شد.
صفری گفت: یکی از مشکلات ما در سرخس تعویض بوژی است که سرعت کار را پایین میآورد و با پیگیریهای ما جابجایی بار از این پس به صورت کانتینری انجام خواهد شد و در دریای خزر هم دو الی سه کشتی کانتینردار یخچالدار خریداری شده است.
وی افزود: در حال حاضر تعداد کانتینرهای یخچالدار ۲۵۰ عدد بوده که در تلاش برای افزایش به تعداد ۵۰۰ کانتینر هستیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه بیان کرد: بازار جدید در کشور چین در حوزههای مختلف ایجاد شده که گلستان مستعد صادرات محصولات مورد نیاز چین است.
وی اضافه کرد: حدود ۴۰ درصد صادرات ما به کشورهای آسیای مرکزی رشد داشته است و روند رو به بهبود است.
انتهای پیام/