تشکیل کارگروه پیگیری مطالبات زنان کارگر در وزارت کار
مشاور امور زنان و خانواده وزارت کار برخی از مشکلات مطرح شده در خصوص تسهیلات مشاغل خانگی را مربوط به بانکها دانست و با اشاره به صدور مجوز کسب و کارهای خانگی در کمترین زمان ممکن، از تشکیل کارگروه رفاه و امنیت در وزارت کار به منظور رسیدگی بهتر به مطالبات زنان کارگر خبر داد.
به گزارش مملکت آنلاین، در حال حاضر مشاغل خانگی از جمله شیوههای نوین کسب و کار به شمار می روند که به دلیل نیاز به حجم پایین سرمایهگذاری و سودآوری مطلوب مورد توجه و استقبال بسیار قرار گرفته است.
اشتغال خانگی به منبع مهم درآمد برای افراد و خانوارها تبدیل شده و افراد با کار در خانه در کنار دیگر اعضا علاوه بر افزایش سطح درآمد و توسعه کسب و کار خود به افزایش رفاه و اقتصاد خانواده نیز کمک میکنند.
در راستای توسعه و تقویت هر چه بیشتر مشاغل خانگی، مدت زمان صدور مجوزهای فعالیت این دسته مشاغل توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاهش یافت تا ضمن رفع موانع تولید در بخش اشتغال خانگی، افراد با انگیزه بیشتر به این حوزه ورود و کسب و کار خود را ثبت کنند.
در همین راستا، نرجس بختیار خلج ـ مشاور امور زنان و خانواده وزارت کار ـ از صدور مجوز کسب و کارهای خانگی در کمترین زمان ممکن خبر داده و میگوید: در تلاش هستیم تا صدور مجوزهای کسب و کار تسهیل شود که در این خصوص مجوز برخی مشاغل و کسب و کارهای خانگی آنی و برخی دیگر حداکثر تا سه روز صادر میشود.
وی برخی از مشکلات مطرح شده درخصوص تسهیلات مشاغل خانگی را مربوط به بانکها دانست و ابراز امیدواری کرد: شرایط پرداخت تسهیل شود.
مشاور امور زنان و خانواده وزارت کار همچنین از تشکیل کارگروه رفاه و امنیت در وزارت کار به منظور رسیدگی بهتر به مطالبات زنان کارگر خبر داده تا به طور تخصصی به مطالبات زنان کارگر پرداخته شود.
پیش از این سرپرست دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، ضمانت بانکی را یکی از مشکلات حوزه مشاغل خانگی عنوان کرده و گفته بود: "با رویکرد جدید در بخش مشاغل خانگی، وحدت بین وزارت کار و بانکهای عامل به وجود آمده و دغدغه ضامن و مشکلات این حوزه برطرف می شود. "
به گفته وی با توجه به آنکه در زمینه تامین مالی مشاغل خانگی، حمایت ویژهای در نظر گرفته شده، با همکاری بانک مرکزی اعتبارات مناسبی در این خصوص پیش بینی و جهت جذب به بانکهای عامل ابلاغ شده است.
بر اساس آمارها، بیش از ۵۰۰ رشته در بخش مشاغل خانگی وجود دارد که ۴۸۶ رشته، ثبت محور هستند. سقف تسهیلات مشاغل خانگی در این دوره افزایش سه برابری یافته و منابع آن ۲۰۰ درصد افزایش داشته است.
در حال حاضر تمرکز بر موضوع مشاغل خانگی و حمایت از شاغلان کسب و کارهای خانگی در دستور کار برنامههای وزارت کار قرار دارد و نظام مجوزها در حوزه مشاغل خانگی تسهیل شده است به نحوی که در بحث صدور مجوزهای اشتغال خانگی، بیش از دو سوم مجوزها به شکل آنی و تنها یک سوم از مجوزها سه روزه صادر می شوند.
با توجه به ظرفیتهای متنوعی که به لحاظ اقلیمی در شهرها و استانهای کشور وجود دارد، ایجاد کسب و کارهای خانگی می تواند یکی از بهترین راهکارها برای ظرفیت سازی در حوزه اشتغال خانگی به شمار آید؛ از این رو لازم است برای حمایت هرچه بیشتر، بازارچههای مختص این نوع کسب و کارها با همکاری شهرداریها، استانداریها و سازمانها و دستگاههای متولی این حوزه تشکیل شود.
انتهای پیام/