پاسخ وزارت علوم به برخی ابهامات درباره انتخاب دانشجویان نمونه امسال
سخنگوی وزارت علوم به برخی ابهامات درباره انتخاب جشنواره دانشجویان نمونه امسال اعم از تعداد پایین انتخاب دانشجو و عدم تعیین گزینه از بین دانشجویان دانشگاه آزاد در این جشنواره پاسخ داد.
به گزارش مملکت آنلاین، علی شمسیپور ضمن بیان این مطلب در خصوص چگونگی فرایند انتخاب دانشجویان نمونه کشور و عدم انتخاب دانشجو از بین دانشجویان دانشگاه آزاد، اظهار کرد: جشنواره دانشجوی نمونه فرآیند مشخص و ضوابط تعیین شدهای دارد و همه ساله طی یک فراخوان عمومی دانشجویانی که متقاضی باشند در سامانه این جشنواره شرکت کرده و در صورت کسب امتیازات و طی مرحله داوری توسط دانشگاه محل تحصیل به وزارت علوم معرفی میشوند. پس، از شروط لازم برای حضور در این جشنواره، ثبت نام توسط دانشجو، کسب امتیازات و معرفی توسط دانشگاه به سازمان امور دانشجویان به عنوان متولی جشنواره است.
وی با اشاره به دلیل نبودن دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در بین دانشجویان نمونه کشوری، تاکید کرد: عدم حضور دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به تصمیم مدیریت خود آن دانشگاه برای عدم شرکت در این جشنواره مربوط است، چرا که فراخوان عمومی شرکت در جشنواره انتخاب دانشجویان نمونه در مورخ ۱۴ آذرماه ۱۴۰۰ از سوی سازمان امور دانشجویان همچون سایر دانشگاهای کشور به دانشگاه آزاد اسلامی هم ارسال شده است و مراتب در مورخ ۱۶ آذرماه به اطلاع رئیس این دانشگاه هم رسیده است. ولی از طرف دانشگاه آزاد اسلامی فردی به سازمان امور دانشجویان معرفی نشد.
سخنگوی وزارت علوم همچنین خاطر نشان کرد: ملاک انتخاب دانشجوی نمونه، ثبتنام فرد در سامانه جشنواره و کسب امتیازات لازم است و محل تحصیل و محل سکونت به هیچ وجه ملاک معرفی به عنوان دانشجوی نمونه نبوده است و دانشگاههای مختلف سهمیه خاصی ندارند. ولی به علت تعداد زیاد جمعیت دانشجویان دانشگاههای تهران نسبت به سایر دانشگاهها و اینکه دانشجویانی که از سطح علمی برخوردار هستند، معمولا دانشگاههای تهران را برای تحصیل انتخاب میکنند؛ بالا بودن تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاههای تهران که میتوانند از سایر شهرستانها نیز باشند، دور از انتظار نیست. هر چند سعی زیادی میشود ضمن توجه به شاخصهای علمی جشنواره، توزیع دانشجویان نمونه متمرکز به تهران نباشد و بیش از ۵۰ درصد دانشجویان نمونه غیر از تهران بودهاند.
شمسیپور در پایان اظهار کرد: در خصوص تعداد برگزیدگان باید تاکید کرد مطابق با آئیننامه مصوب سال ۹۸ دانشجوی نمونه، افراد باید علاوه بر کسب حد نصابهای لازم در بخشهای تعریف شده و رقابت عادلانه در مرحله دانشگاهی به مرحله کشوری راه یافته و به دبیرخانه جشنواره دانشجوی نمونه از طریق سامانه معرفی شوند و سپس در رقابت کشوری مطابق با استانداردهای تعریف شده شرکت کنند، پس تعیین تعداد برگزیدگان در هر سال منوط به کسب حد نصابهای آئیننامه از سوی متقاضیان است و میتواند متغیر باشد.
بیست و نهمین دوره آئین معرفی و تجلیل از اعضای هیئت علمی و دانشجویان نمونه کشوری ۱۳ تیر ماه جاری در مراسمی با حضور حجتالاسلام والمسلمین دکتر سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری، وزاری علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعی از دانشگاهیان، استادان و دانشجویان در محل سالن همایشهای بینالمللی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
تعداد برگزیدگـان نهایی در وزارت علوم ۱۸ نفر که ۱۲ نفر دکتری تخصصی (phd)، یک نفر کارشناسی ارشد ناپیوسته و پنج نفر از مقطع کارشناسی بود. به طوریکه از برگزیدگان ۱۰ نفر در زیرگروه علوم انسانی، دو نفر در زیرگروه علوم پایه، چهار نفر در زیرگروه فنی و مهندسی، یک نفر در گروه کشاورزی و دامپزشکی و یک نفر در زیرگروه هنر بودند که از این تعداد ۹ نفر آقا و ۹ نفر خانم بودند.
همچنین تعداد برگزیدگان نهایی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۳ نفر که ۷ نفر آقا و ۶ نفر خانم بودند که از این تعداد پنج نفر دکتری تخصصی( phd)، دو نفر کارشناسی ارشد ناپیوسته، سه نفر کارشناسی، یک نفر دکتری حرفهای و دو نفر دستیاری بودند و برخلاف سالهای قبل دانشگاه آزاد برگزیدهای در این جشنواره نداشت.
انتهای پیام/