هفتمین حراج ملی بیانیه داد/ از مجادلات رسانهای پرهیز کنید
با ادامهدار شدن انتقادها به هفتمین دوره حراج ملی، مسوولان برگزارکننده این رویداد، اقدام به انتشار بیانیهای در سایت رسمی خود کردهاند.
به گزارش مملکت آنلاین، متن این بیانیه به شرح زیر است:
«هدف اصلی این مجموعه کمک به حفظ و احیای هویت هنر کلاسیک ایرانی اسلامی در مقابل گسترش روزافزون تهاجم و استیلای فرهنگهای بیگانه است.
در حالی که سالهای فراوانی از خطر استیلای فرهنگ های بیگانه و کمرنگ شدن هویت ایرانی- اسلامی می گذرد، علیرغم تلاش مسئولان ذیربط، کماکان ابتکار عمل ویژه ای در این زمینه دیده نشده و همچنان با این مخاطره روزافزون فرهنگی بالاخص در میان جوانان و هنرمندان کشورمان روبرو هستیم.
این در شرایطی است که به گواه تاریخ، ریشه بسیاری از پدیده ها و رویدادهای فرهنگی غربی نظیر رونق بخشی به خرید و فروش آثار هنری، ریشه در هنر هنرمندان مشرق زمین دارد که اعتبار و اصالت حراج های غربی را تضمین میکنند.
حراج ملی با آگاهی کامل از این مخاطره فرهنگی، طی هفت دوره برگزاری خود تلاش نموده با ایجاد یک برند مطمئن و معتبر ایرانی در زمینه خرید و فروش منصفانه، علنی و شفاف آثار هنری و تعیین اصالت آثار هنری با بهره گیری از مجموعه کارشناسان برجسته و نمایش این آثار در قالب کاتالوگ و نمایشگاه تخصصی، ضمن شکستن انحصار داخلی در این زمینه، از خروج آثار با قدمت تاریخی به مقصد حراج های خارج از کشور برای “فروش” و یا خروج ارز توسط خریداران و فعالان و علاقمندان این حوزه هنری برای “خرید” جلوگیری نماید و فرصتی را برای صادرات فرهنگی هنرمندان معاصر فراهم سازد و به نوبه خود باعث رونق و شکوفایی اقتصاد هنر در کشور عزیزمان شود.
حراج ملی با وجود استفاده از تجارب و تخصص عالی ترین استادان هنر ایرانی و اسلامی و برگزاری نشست های تخصصی در این زمینه، انتقادات صاحبنظران را فرصتی برای ارتقای فعالیتهای خود دانسته و از حضور و همراهی یکایک آنان در حراجهای بعدی استقبال می کند.
در خاتمه ضمن ارائه رئوس اهداف حراج ملی، انتظار میرود همگان با حمایت خود از این حرکت مفید در حوزه اقتصاد هنر و با پرهیز از مجادلات رسانهای، مسیر گفتگوهای کارشناسی را در این زمینه مهیا کنند.
رئوس اهداف پیشبینی شده حراج ملی:
- حفظ هویت ملی به عنوان ماموریت اصلی حراج ملی
- فرصت سازی برای صادرات فرهنگی هنرهای معاصر
به عنوان حلقه مفقوده دیپلماسی منطقه ای
- تلاش برای ایجاد برند معتبر تعیین اصالت آثار هنری با بهره گیری از مجموعه کارشناسان برجسته ایرانی و کشورهای اسلامی
- فرصت سازی برای داد و ستد متقابل آثار هنرمندان ایرانی و کشورهای اسلامی
- همکاری در جهت راه اندازی بازارچه های فرهنگی و هنری معتبر در استان های مرزی کشور
- گسترش گستره ی هنرمندان معاصر برای حضور در حراج های داخلی و منطقه ای
- حمایت از گردشگری هنری با برگزاری حراجهای تخصصی»
انتهای پیام/