ایران ۳۰ محموله کمک بشردوستانه به افغانستان ارسال کرده است
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: ایران در چند ماه گذشته بیش از ۳۰ محموله کمکهای بشردوستانه برای مردم افغانستان ارسال کرده است.
به گزارش مملکت آنلاین، مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست شورای امنیت در مورد افغانستان با ابراز همدلی با مردم افغانستان و خانواده قربانیان زلزله اخیر در خوست افغانستان گفت: ما در این زمان سخت در کنار مردم افغانستان ایستادهایم و تاکنون دو محموله هواپیمای کمکهای بشردوستانه را به مناطق زلزله زده ارسال کردهایم.
سفیر کشورمان در ادامه با اشاره به تحولات افغانستان و اهمیت تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان گفت: نیاز مطلق به تشکیل یک حکومت فراگیر در افغانستان که نماینده واقعی جامعه چند قومیتی کشور باشد، کاملاً واضح است. مردم افغانستان از پیشینههای مذهبی و قومی مختلف، به ویژه نسل جوانی که در آینده رهبری افغانستان را بر عهده خواهند داشت، باید مطمئن باشند که در امور کشور خود حرفی برای گفتن دارند. این امکانپذیر نخواهد بود، مگر اینکه یک حکومت فراگیر ایجاد شود و توجه کافی به ساختارهای سیاسی و اجتماعی افغانستان مبذول شود که بتواند مردم را از هر طبقه از جمله قومیتها، مردان، زنان و جوانان مشارکت دهد.با این حال، علیرغم درخواستهای مکرر بینالمللی، طالبان هنوز نتوانسته است تلاشهای قابل توجهی برای تضمین فراگیری قومی و سیاسی واقعی حکومت انجام دهد. تشکیل یک حکومت فراگیر در افغانستان یک پیش نیاز و جزء حیاتی برای شناسایی بینالمللی است.
نماینده دائم کشورمان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بهعنوان همسایه با افغانستان، در کنار مردم افغانستان ایستاده و از ظرفیتها و منابع خود برای غلبه بر چالشهایی که در چهار دهه گذشته با آنها مواجه بودهاند، استفاده کرده است. وی گفت: ایران میزبان میلیونها پناهنده بوده است که متأسفانه در ۴۰ سال گذشته کمترین کمک بینالمللی را دریافت کردهاند. آخرین نمونه از تلاشهای ایران، واکسیناسیون گسترده علیه کووید-۱۹ افغانهای مقیم ایران بوده است.
نماینده ایران تاکید کرد: همسایگان افغانستان، از جمله ایران، نباید تمام فشارهای مربوط به پذیرش پناهجویان افغان را تحمل کنند و سایر کشورها نیز باید از پناهجویان استقبال کنند.
سفیر ایران در سازمان ملل بر اهمیت تعامل مستمر جامعه جهانی با افغانستان به ویژه در حمایت از نیازهای بشردوستانه مردم تاکید کرد و از جامعه بینالمللی به ویژه کشورهای کمک کننده خواست که به ارائه همه کمکهای ممکن و ضروری به مردم افغانستان ادامه دهند و گفت: جمهوری اسلامی ایران در چند ماه گذشته بیش از ۳۰ محموله کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان ارسال کرده است.
نماینده ایران در این نشست همچنین تاکید کرد: داراییهای مسدود شده افغانستان متعلق به مردم بوده و آزادی آنها که برای کمک به اقتصاد افغانستان حیاتی است، نباید به هیچ وجه سیاسی و مشروط شود.
وی گفت: ما بر نیاز به انجام اقداماتی همچون بازگشایی کانالهای حمایت مالی و غیرنقدی و منابع برای مردم افغانستان و همچنین بررسی جایگزینهای واقعی برای آزادسازی داراییهای مالی افغانستان و بهبود دسترسی به خدمات قانونی بانکی تاکید میکنیم.
نماینده دائم ایران تاکید کرد که تحریمهای اعمال شده توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد بر افراد و نهادهای خاص در افغانستان نباید مانع همکاریهای بشردوستانه، اقتصادی یا توسعهای با افغانستان شود.
مجید تخت روانچی ادامه با ابراز نگرانی از اقدامات تروریستی اخیر در افغانستان گفت: حملات منتسب به داعش و گروههای وابسته به آن در افغانستان گسترش یافته است. این روند بر درخواست مستمر جامعه بینالمللی تاکید میکند که طالبان باید به مبارزه با تروریسم متعهد بوده و اطمینان حاصل کنند که افغانستان دیگر پناهگاه امنی برای گروههای تروریستی مانند داعش و القاعده نیست که نه تنها در افغانستان، بلکه مسئول اعمال وحشیانه تروریستی در سراسر منطقه و فراتر از آن بودهاند.
سفیر ایران گفت: به همان اندازه ضروری و حیاتی است تا تلاش برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر نیز در اولویت قرار گیرد. هر ساله ایران مستقیماً تحت تأثیر این تهدید قرار میگیرد و هزینه زیادی برای آن میپردازد. ما از تصمیم طالبان برای غیرقانونی کردن مواد مخدر استقبال میکنیم. با این حال، با توجه به این واقعیت که طالبان اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام نداده و همچنین به دلیل فقدان اطلاعات در مورد کشف و ضبط مواد مخدر و دستگیری قاچاقچیان، نگرانیها در مورد تأثیر تجارت غیرقانونی مواد مخدر همچنان باپرجا است.
این دیپلمات ارشد ایرانی گفت: گزارش دبیرکل نشان میدهد که بسیاری از تصمیمات طالبان حقوق اساسی بشر، به ویژه زنان و دختران را تضعیف کرده است. طالبان باید از حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و اقلیت ها و همچنین حق تحصیل حافظت کنند.
انتهای پیام/