ادعای رویترز: ایران آماده تزریق اورانیوم به سانتریفیوژهای پیشرفته فردو است
خبرگزاری رویترز مدعی شد گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان میدهد که ایران برای افزایش غنیسازی در نیروگاه فردو آماده میشود.
به گزارش مملکت آنلاین، خبرگزاری رویترز مدعی شد گزارش دیدهبان هستهای سازمان ملل که این خبرگزاری روز دوشنبه آن را مشاهده کرده است، نشان میدهد که ایران با آمادهسازی سانتریفیوژهای پیشرفته IR-۶ که میتواند آسانتر بین سطوح غنیسازی تغییر کند، در سایت زیرزمینی فردو غنیسازی اورانیوم خود را بیشتر میکند.
آژانس انرژی اتمی در گزارش خود مدعی شد: «ایران به آژانس بینالمللی انرژی اتمی اطلاع داده که آمادهسازی برای فرآیند غنیسازی را آغاز کرده، اما تهران شفافسازی نکرده است که تا چه سطحی غنیسازی خواهد کرد. ایران قبلاً به آژانس اطلاع داده بود که از دو آبشار IR-۶ میتوان برای غنی سازی تا ۵ یا ۲۰ درصد خلوص استفاده کرد.»
رویترز نوشت آژانس انرژی اتمی تأیید کرد در گزارشی محرمانه به کشورهای عضو آمده است ایران اطلاع داده که غیرفعالسازی آبشار IR-۶ در تأسیسات فردو از روز یکشنبه آغاز شده است، فرآیندی که مقدم بر غنیسازی و همچنین شامل وارد کردن UF۶ به ماشینها است.
نکته مهم این است که آبشار یا خوشه از ۱۶۶ سانتریفیوژ IR-۶ نصب شده در فردو تشکیل شده که یک سایت زیرزمینی در داخل یک کوه است، و این تنها دستگاهی است که به اصطلاح «سربرگهای فرعی اصلاحشده» دارد که غنیسازی به خلوصهای مختلف را آسانتر میکند.
آمریکا روز پنجشنبه گذشته تحریمهایی را علیه شرکتهای چینی و اماراتی و شبکهای از شرکتهای ایرانی که به صادرات پتروشیمیهای ایران کمک میکنند، اعمال کرد.
به نوشته رویترز این اقدام آمریکا با هدف افزایش فشار بر تهران برای احیای توافق هستهای انجام شده است.
این در حالی است که «برایان نلسون» معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، در بیانیهای با اشاره به توافق برجام مدعی شد: «آمریکا مسیر دیپلماسی معنادار را برای دستیابی به بازگشت متقابل به پایبندی به توافق هستهای دنبال میکند.»
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تازگی مدعی به بن بست رسیدن مذاکرات وین شده است. با این حال، سازمان انرژی اتمی کشورمان اعلام کرده ایران به طور کامل به تعهدات خود طبق «موافقتنامه پادمان جامع» پایبند بوده و مکانهای ادعایی که گفته میشود در مورد آن ابهاماتی وجود دارد، هیچ مبنای حقوقی ندارد.
انتهای پیام/