انتظارات از آموزش عمومی و در مقاطع مختلف تحصیلی مشخص شود
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به دشواریهای مسیر اقدامات تحولی از نقطه آغاز تا اجرا گفت: باید انتظارات از آموزش عمومی و در مقاطع مختلف تحصیلی مشخص شود.
به گزارش مملکت آنلاین، علی لطیفی، در نشست یک روزه تبیین برنامههای دفتر تألیف کتابهای درسی ابتدایی و متوسطه نظری که با دستور «تبیین طرحواره تکمیل فرایند برنامهریزی درسی و تولید مواد و منابع آموزشی-تربیتی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی» و «پروژه بهسازی وغنیسازی بستههای تربیت و یادگیری» در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد، با اشاره به دشواریهای مسیر اقدامات تحولی از نقطه آغاز تا اجرا گفت: تدبیر امور در وزارت آموزش و پرورش نیاز به اقدامات مستمر و پیوسته دارد به طوری که تغییرات، براین مسیر اثر زیادی نگذارد، همچنین برای اثر بخشی بیشتر، تغییرات باید تدریجی و با تمرکز صورت پذیرد.
لطیفی افزود: با توجه به ماموریتها و وظایف سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، گامهای عینی را برای اجرای سندتحول ترسیم و شروع به کار کردهایم و در این مقطع باید یک ذهنیت شفاف تا انتهای مسیر گام برداریم.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در نقد و آسیب شناسی نظام تعلیم و تربیت کشور افزود: در تدوین سند تحول بنیادین آموزشی و پرورش اسناد پشتیبانی وجود دارد که بخشی از این اسناد مربوط به مصاحبههای اشخاص مختلف در ردهها و لایه مختلف اجتماعی و سیاسی و اقتصادی است و فصل مشترک نظرات این شخصیتها در مصاحبهها؛ به یک پرسش اساسی ختم میشود و آن پرسش این است که از آموزش عمومی در مقاطع مختلف تحصیلی چه انتظاری داریم؟ چه تدابیری برای تحقق این انتظار در نظر داریم؟ این پرسش همان پرسشی است که به صورت غیر فنی در فضای اجتماعی کشور از آموزش و پرورش مطالبه میشود و ما کارشناسان سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی باید به یک مفهوم فنی از این پرسشها برسیم.
لطیفی در بخش دوم صحبتهای خود با اشاره به تدوین طرحواره «تکمیل فرآیند برنامهریزی درسی و تولید مواد و منابع آموزشی-تربیتی از برنامه درسی تا مدرسه» گفت: برای داشتن یک برنامه درسی یکپارچه و منسجم در سطح مدرسه به عنوان راهنمای عمل تربیت، ضروری است تایک تصویر دقیق و روشن از اقداماتی که قرار است از اسناد بالادستی (برنامه درسی ملی و ...) تا سطح مدرسه انجام شود، داشته باشیم.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی سه وظیفه اساسی سازمان پژوهش برای ایفای مأموریتش را شامل تولید راهنمای عمل برنامه درسی ملی در سطح مدرسه، تولید بستههای تربیت و یادگیری و ارائه خدمات پیشتیبانی وحمایتی نسبت به تولیدات یاد شده دانست و گفت: «روند نمای کلی برنامه درسی ملی تا سطح مدرسه» یک طراحی برای تأمین این سه وظیفه است.
وی با اشاره به هشت گام اصلی این فرآیند افزود: طراحی عوامل وحدت بخش و انسجامدهنده به فرآیند طراحی برنامه درسی، پیرایش و رفع تداخل راهنمای حوزههای تربیت و یادگیری، تعیین عناوین درسی و توزیع زمان آموزشی(بازطراحی جدول عناوین و ساعات دروس)، تهیه راهنماهای تفصیلی هر یک از عناوین دروس، تهیه راهنمای عمل برنامه درسی ملی برای مدرسه، تهیه راهنمای تولید بستههای یادگیری، تولید بستههای تربیت و یادگیری و ارائه خدمات پشتیبانی و اشاعه، هشت گام اصلی در تحقق ماموریت های سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی است.
انتهای پیام/