ویس کرمی: برگزاری چند بار کنکور مستلزم هزینه سنگین برای کشور است
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اعلام تازه ترین تغییرات کنکور ۱۴۰۲ گفت: برگزاری چند بار کنکور مستلزم هزینه سنگین برای کشور خواهد بود و این یکی از چالش هایی است که این طرح طبیعتا برای کشور خواهد داشت.
به گزارش مملکت آنلاین، مهرداد ویس کرمی در رابطه با اعلام تازه ترین تغییرات کنکور ۱۴۰۲ بیان کرد: با توجه به مشکلات و مسائلی که در بحث کنکور وجود داشته دغدغه شورای انقلاب فرهنگی قابل تقدیر است، اما واقعیت این است که تغییراتی به این گستردگی حتما نیاز به عِدّه و عُدّه جدی دارد و ما بسیار نگرانیم که آیا این لوازمی که باید باشد مخصوصا در آموزش و پرورش و شرایطی که وجود دارد، آیا آموزش و پرورش می تواند سال آینده این دغدغه ها را برطرف کند یا نه.
وی خاطرنشان کرد: نگرانی دیگر ما از بابت زیرساخت ها و امنیت لازم برای برگزاری امتحانات نهایی است، چرا که در بعضی نقاظ نگران کننده بوده و باید خیلی مراقبت کرد.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به اینکه تغییرات به این گستردگی حتما نیاز به معادل سازی معدل دارد، تاکید کرد: این موضوع هم برای آموزش و پرورش کار سنگینی است که مثلا در رشته زبان انگلیسی چطور می خواهند سوابقش را بسنجند، چرا که در اینجا نیاز به سابقه سازی است و باید آزمون برگزار شود و حجم کار آموزش و پرورش را چند برابر خودهد کرد.
ویس کرمی در ادامه تصریح کرد: برگزاری چند بار کنکور حتما مستلزم هزینه سنگین برای کشور خواهد بود که این هم یکی از چالش هایی است که این طرح به طور طبیعی برای کشور خواهد داشت. بعلاوه اینکه یکی از مصوبات کمیته ای که تشکیل شد این بود که برای سال ۱۴۰۲ این تغییر اعمال نشود و فرصت ها غنیمت شمرده شده و زیرسازی ها اعمال شود و بعد این کار انجام شود که متاسفانه این موضوعات رعایت نشده و سازمان سنجش و وزارت آموزش و پرورش با چالش جدی و کار سنگین مواجه خواهند شد.
وی با بیان اینکه در صورتی که مثلا رتبه بندی معلمان هنوز اجرایی نشده و کار سنگینی برای آموزش و پرورش است، گفت: اضافه شدن این بار هم کار را سنگینتر خواهد کرد، چرا که هنوز دو طرح دیگر نیز تحت عنوان مدارس غیر انتفاعی و ساماندهی کارکنان نیروهای آموزش و پرورش معلمان در مجلس داریم که اینها هم اگر اضافه شوند، کار را سنگین خواهد کرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یادآور شد: تا جایی که به خاطر دارم قرار بر این شد که اولین سالی که تغییرات ایجاد شود سال ۱۴۰۳ باشد که در آن کمیته صحبت این بود که تاثیر قطعی ۴۰ درصد باشد چون یک پایه است. چطور یک پایه را شورای انقلاب فرهنگی و سازمان سنجش پذیرفته اند یک پایه سوم که تفاوتی با پایه های اول و دوم ندارد، یکباره ۶۰ درصد کل کنکور را تشکیل دهد.
وی تاکید کرد: به فرض اگر در نقاطی که کنترل روی آزمون ها نیست تقلبی صورت بگیرد که حتی گاهی دیده شده از طرف مجریان امتحانات این تقلب ها محتمل است، چگونه ۶۰ درصد نمره را صرفا به یک پایه اختصاص می دهند که این کار کاملا ظالمانه و غیر عادلانه است.
ویس کرمی با تاکید بر اینکه واقعا جای تاسف دارد که چرا شورای انقلاب فرهنگی و سازمان سنجش به هشدارهای کمیسیون آموزش که اخیرا نیز ارسال شده است اینقدر بی توجهی کرده اند، گفت: گمان می کنم چالش های جدی با توجه به گستردگی کار و با توجه به سوابقی که از سازمان سنجش داریم و اخیرا نیز متاسفانه مسائلی ایجاد شد که می تواند برای کشور چالش ساز باشد.
وی در پایان گفت: در عین حال آرزو می کنیم که آموزش و پرورش و سازمان سنجش که این بار سنگین را پذیرفتند بتوانند این موضوع را آبرومندانه و به درستی به نتیجه برسانند.
چهارشنبه (۱۸ خردادماه) رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تازه ترین تغییرات کنکور سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد و گفت: در کنکور سال آینده اولا دروس عمومی نخواهیم داشت و تمامی سؤالات دروس عمومی از کنکور حذف میشوند و بررسی آنها به سوابق تحصیلی دانشآموزان منتقل خواهد شد که این سوابق در طول سالهای ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۵ بررسی و اعمال میشود. همچنین از سال آینده کنکور از دروس اختصاصی به صورت دو بار در سال برگزار میشود و نتایج و نمره داوطلبان در این آزمون تا دو سال معتبر میباشد.
انتهای پیام/