روند تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی در کشور نگران کننده است
کارشناس پیشگیری از بیماری تالاسمی وزارت بهداشت روند تولد نوزادان مبتلای به بیماری تالاسمی ماژور را نگران کننده دانست و گفت: بیشتر این کودکان در مناطق شرقی متولد می شوند.
به گزارش مملکت آنلاین، مجید آراسته بعدازظهر پنجشنبه در گردهمایی زوجین تالاسمی در مجموعه آموزشی و رفاهی شهید رسولی با اشاره به اینکه سالانه ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی ماژور در کشور متولد میشوند، گفت: بیشتر این نوزادان در استانهای شرقی از جمله سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان است.
وی به اجرای طرح غربالگری بیماران تالاسمی اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح سبب شد شمار تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی ماژور از هزار مورد به ۲۰۰ مورد در سال کاهش یابد.
وی هزینه پیشگیری از تولید کودک مبتلا به تالاسمی ماژور را پنج میلیون تومان ذکر کرد و با اشاره به سیاست دولت مبنی بر گسترش ازدواج و جوانی جمعیت گفت: ازدواج فامیلی و انتقال از طریق ناقلان از مهمترین دلایل تولد کودکان مبتلا به تالاسمی است.
آراسته با اظهار اینکه ۴۰ درصد افراد مبتلا به تالاسمی ازدواج کردند و ازدواج آنها با فرد سالم و یا تالاسمی مینور سبب تولد فرزند سالم شده است، افزود: سیستم پیشگیری در تولد و کنترل بیماران تالاسمی باید راه اندازی شود.
وی کمبود برخی داروها از جمله فیلتر تزریق خون و تحت پوشش نبودن داروهای آهن زدایی را از جمله مشکلات بیماران تالاسمی بیان کرد.
انتهای پیام/