بررسی «سهم فرهنگیان در حقوق مالکانه صندوق ذخیره»/خدمات و تسهیلات جدید صندوق
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان ضمن اعلام آمار ۷۲۴ هزار نفری اعضای فعال صندوق ذخیره فرهنگیان، به تبیین اقداماتی در راستای ارتقای شفافیت عملکردی این صندوق پرداخت و از ارائه چند طرح جدید خدماتی و رفاهی به اعضاء در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش مملکت آنلاین، جواد نوری در پاسخ به پرسشی پیرامون مطالبه جدی فرهنگیان در زمینه افزایش شفافیت و پاسخگویی به مطالباتشان اظهار کرد: چند اقدام مهم در این زمینه صورت گرفته است. نخست پیگیری اجراییسازی طرح سهیم شدن فرهنگیان در حقوق مالکانه صندوق است که مهمترین نقطه ابهام فرهنگیان و یک مطالبه بهحق است و تلاشهای بسیاری برای رفع ابهامات موجود در حال انجام است.
وی افزود: مشخص شدن ارزشافزوده داراییها، یک پروسه فنی و حقوقی پیچیده دارد. اینکه هر همکار فرهنگی چه سهمی از این دارایی دارد نیز باید روشن شود که امور مربوط تا ۹۰ درصد پیش رفته و در حال بررسی و نهایی شدن است. فاز مربوط به نهایی کردن فرمول ارزشافزوده تا دو ماه آینده به سرانجام میرسد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه انتشار آمار، اطلاعات، گزارش فعالیتها و عملکرد مالی موسسه که در گذشته کمتر اتفاق میافتاد نیز اکنون در وبسایت و پیج اینستاگرام موسسه بارگذاری میشود و شفافسازی را از این طریق دنبال میکنیم گفت: همکاران میتوانند بهصورت آنلاین سرمایه خود، میزان واریزی، میزان واریزی دولت و میزان سود حسابداری افزوده شده به سهمالشرکه خود را مشاهده کنند.
نوری اضافه کرد: ما امانتدار معلمان هستیم و هیچ بهانهای نداریم که بخواهیم عملکردمان را پنهان کنیم؛ مگر در راستای حفظ منافع معلمان ملاحظه فنی و حقوقی در میان باشد.
وی با اشاره به حضور سه تن از معلمان منتخب به عنوان نماینده جامعه فرهنگیان در هیئتامنای صندوق ذخیره گفت: معلمان منتخب مستمراً در جریان جزئیات برنامهها و عملکرد صندوق قرار دارند؛ ضمن آنکه طبق اساسنامه جدید صندوق، در آینده نزدیک تعداد معلمان منتخب به شش نفر میرسد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان از طراحی برنامههای ویژه خدماتی و رفاهی در صندوق ذخیره فرهنگیان خبر داد و گفت: یک تناقض در صندوق میان ارائه خدمات رفاهی و انجام کار اقتصادی وجود دارد. لذا به علت وجود این حساسیتها و این تلقی که هر ارائه خدمتی مستلزم هزینهکرد است، تقریباً سطح ارائه خدمات به لحاظ کمی و کیفی در صندوق پایین آمده است. در مقاطعی بحث لیزینگ خودرو و لوازم خانگی انجام میشده که در سالهای اخیر بسیار کمرنگ شده است؛ در حالی که اگر به اقتصاد دنیا توجه شود بخش قابل توجهی از سودآوری از مسیر ارائه خدمات محقق میشود.
نوری تاکید کرد: ما صندوق را اندوخته فرهنگیان میدانیم و به لحاظ شرعی، قانونی و اساسنامه اجازه نداریم از جیب معلمان برداریم و برای غیر معلمان هزینه کنیم. حتی اجازه نداریم از جیب معلمانِ عضو برداریم و برای غیر اعضا هزینه کنیم. معتقدیم میتوان خدمات بسیاری را طراحی و ارائه کرد بهگونهای که هم کرامت معلمان حفظ شود و رضایتمندی آنها را در پی داشته باشد و هم درآمدزایی نیز برای صندوق داشته باشد.
وی افزود: از این رو، طرحهایی را در حوزه سلامت و بیمه تکمیلی، تأمین جهیزیه برای فرزندان فرهنگیان، گردشگری، سفرهای سیاحتی و زیارتی، خودرو و مسکن در دستورکار قرار دادهایم، با این قید که این خدمات وجهه اقتصادی و درآمدزایی برای صندوق داشته و در راستای منافع اعضاء بوده باشد. ارائه خدمات معیشتی و رفاهی، از دیگر مطالبات جدی و بهحق اعضای صندوق است. فرهنگیان خودشان را با دیگر شرکتها و مؤسسات که چنین خدمات و رفاهیاتی ارائه میدهند مقایسه میکنند و متأسفانه محروم هستند. امیدواریم طرحهای اولیه تا دو ماه آینده آماده شده و به تدریج فعال شوند.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه فرهنگیان در دوره اشتغال، ماهانه واریزی به صندوق دارند ولی هیچ منفعتی از آن نمیبرند، مگر یکبار آن هم در زمان بازنشستگی که مبلغی را برداشت میکنند اظهار کرد: با طرحهای جدید، فرهنگیان عضو طی دوره اشتغال میتوانند از خدمات متنوعی نیز برخوردار شوند. امیدواریم این طرحها طی یک بازه زمانی سه ساله همگی به مرحله اجرا رسیده باشند.
نوری ادامه داد: با توجه به پیشینهای که از تیم جدید در این حوزه سراغ دارم، با شبکه گستردهای از ارائهکنندگان کالا و خدمت آشنایی داشته، مذاکرات لازم را انجام دادهاند و قراردادها در شرف انعقاد هستند. با دو بانک اجتماعی «رسالت» و «مهر ایران» نیز توافقاتی برای ارائه تسهیلات به فرهنگیان انجام شده است. علاوه بر این، تعاملاتی شکل گرفته تا بتوانیم در قالب طرح نهضت ملی مسکن، بخشها و بلوکهای اختصاصی برای فرهنگیان داشته باشیم که هم به رونق کار در گروه ساختمانی معلم منجر میشود و هم تعداد قابل توجهی مسکن برای فرهنگیان با شرایط سهلتر و متمایزتر فراهم میشود. هماهنگیهای کلی این زمینه نیز انجام شده است.
وی تصریح کرد که پیشبرد طرح خدمات رفاهی، دو سه مقدمه و الزام دارد که یکی از آنها همراهی و تعامل وزارت آموزشوپرورش در تکمیل اطلاعات و سایر موارد است تا فرهنگیان بتوانند بدون نیاز به مراجعه حضوری خدمات لازم ازجمله گواهی کسر از حقوق برای دریافت تسهیلات و غیره را دریافت کنند.
نوری، همچنین توضیحاتی پیرامون خدمات جدید صندوق ارائه داد و گفت: ارائه خدمات به جامعه فرهنگیان در ردیف اولویتهای هلدینگ تدبیرگران اطلس قرار گرفته است. با تمام بازیگران موجود در بازار در حوزه ارائه خدمات مذاکره کردهایم و هدف اول ما این بوده است که همکار فرهنگی ما از هیچ گروه مشابه خودش چون بازنشستگان نیروهای مسلح، بانکها و شهرداریها و امثالهم بههیچعنوان خدماتی کمتر دریافت نکنند.
وی افزود: نهایتاً از یک ماه آینده سامانه ارائه خدمات ما به جامعه مخاطبان راهاندازی و رونمایی خواهد شد و در تلاشیم به مرور زمان و ظرف دو سه ماه آینده خدمات متمایزتری نیز ارائه کنیم. با اکثر فروشگاههای زنجیرهای در زمینه خرید تخفیفدار و اقساطی کالاهای اساسی، لوازم خانگی و غیره مذاکره شده است و قطعاً به نسبت آنچه تاکنون در صندوق ذخیره در قالب لیزینگ وجود داشته، خدمات متمایز و متنوع با هزینه بسیار کمتری ارائه خواهد شد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه هدف ما کاهش هزینه سبد مصرفی خانوار است گفت: طرحهایی چون خرید لوازم خانگی با اقساط بلندمدت، خرید کالای دیجیتال اقساطی و سبد مصرفی تخفیفی و تقسیطی را از بهترین برندهای موجود در بازار خواهیم داشت.
وی درباره خدمات جدید بیمه تکمیلی نیز گفت: در حوزه بیمه تکمیلی مطالعات زیادی انجام و کارگروه بیمه تکمیلی را در صندوق ذخیره شکل دادیم که مباحث مختلفی را در دست پیگیری دارد. این کارگروه با محوریت بیمه معلم شکل گرفته و در تلاش است یک سبد بیمهای معرفی کند که بیمه تکمیلی، خدمات اعتباری، تخفیفی و غیره را هم در برمیگیرد.
انتهای پیام/