وزیر بهداشت: توسعه روابط بینالمللی سلامت از استراتژیهای دولت جدید است
سومین نشست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با جمعی از سفرای خارجی و نمایندگان سازمان های بین المللی در ایران در دفتر وزارتی برگزار شد.
به گزارش مملکت آنلاین، مدیرکل همکاری های بین المللی وزارت بهداشت در این نشست گفت: تعدادی از سفرای خارجی و نمایندگی های سازمان های بین المللی مستقر در ایران خواستار دیدار با وزیر بهداشت به مناسبت سال جدید شمسی بودند، بنابراین این نشست در آستانه هفته سلامت برگزار شد.
دکتر محمدحسین نیکنام در خصوص موضوعات مورد بحث و گفتگو در دو نشست پیشین و این نشست، اظهار داشت: عوامل اجتماعی موثر بر سلامت (sdh) که به تازگی فعالیت های جدیدی در خصوص آن در منطقه در حال انجام است، انتقال تجارب کشورها به هم در مهار کرونا و همچنین قدردانی از کمک های انسان دوستانه کشورها در اهدای واکسن، تجهیزات و ملزومات پزشکی به یکدیگر، موضوعات گفتگوها در این نشست است.
وی با اشاره به حضور سفیر کوبا در این نشست و تجربه همکاری مشترک ایران و کوبا در تولید واکسن خواستار انتقال تجارب و توسعه همکاری ها در جهت توسعه سلامت در منطقه و جهان شد.
به گفته دکتر نیکنام در این نشست علاوه بر نمایندگان آژانس های بین المللی همچون نماینده سازمان ملل متحد، سازمان بهداشت جهانی، نماینده یونیسف، سفرای کشورهای بلغارستان، کرواسی، کوبا، مجارستان، نیکاراگوئه، اسپانیا و ژاپن حضور دارند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: توسعه روابط بین المللی سلامت با کشورها و سازمان های مسئول از استراتژی های دولت جدید است.
دکتر بهرام عین اللهی در نشست هم اندیشی با جمعی از سفرای خارجی و نمایندگان سازمان ها و آژانس های بین المللی در ایران گفت: باید این جلسات را از حالت تشریفاتی خارج کنیم و با ایجاد کارگروه های تخصصی، نشست ها را به سمت عملیاتی شدن پیش ببریم.
وی افزود: همانگونه که دانشمندان علوم پزشکی ما در تمام کشورها در سطوح پایین تر با یکدیگر ارتباطات علمی مستحکمی دارند و به تبادل دستاوردها و تجارت علمی می پردازند، ارتباطات دیپلماتیک ما در راستای سلامت نیز باید از حالت تشریفاتی خارج شده و عملیاتی و نتیجه بخش باشد.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: اکنون ارتباطات ما در سطوح مدیریتی عملیاتی نیست که می توان با ایجاد کارگروه های تخصصی در زمینه های آموزشی، پژوهشی و فناوری این نشست ها را به مراحل بالاتری سوق داد و به نتایج ثمربخشی رسید.
عین اللهی اظهار داشت: در این راستا با تشکیل بانک منابع علمی و بانک ایده پردازی می توانیم تجارب ارزشمند خود در اختیار یکدیگر بگذاریم. باید با کمک گرفتن از توان هم برای آینده سلامت و بیماری هایی نظیر کرونا برنامه ریزی و ایده پردازی کنیم.
وی افزود: خوشبختانه نسل جوان ایران با ایجاد شهرک های دانش بنیان به دستاوردهای عظیمی نائل شده است. ما آماده ایم در این زمینه با تعریف پروژه های مشترک سطح همکاری ها را ارتقا دهیم.
وی یادآور شد: سلامت در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جوامع تاثیر دارد. بنابراین به تمام سفارتخانه های خارجی پیشنهاد می کنیم با ایجاد یک معاونت در سیستم اداری خود، برای مقوله سلامت به صورت ویژه برنامه ریزی و اقدام کنند.
وزیر بهداشت با اشاره به این که آماده است تا با تمام سفرا و نمایندگان سازمان های بین المللی دیدار داشته باشد، خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران که طی ده های گذشته توانسته آموزش و بهداشت و درمان را با موفقیت در کنار هم قرار دهد، ظرفیت وسیعی برای کمک به دیگران دارد. کما این که شاهد تحصیل بسیاری از پناهجویان افغانستانی و دانشجویان خارجی در دانشگاه های ایران هستیم.
عین اللهی بیان داشت: ادامه این هم اندیشی ها می تواند فصل جدیدی از روابط فیمابین را رقم بزند. ایران آمادگی دارد در زمینه برگزاری کنفرانس های بین المللی در حوزه سلامت با سایر کشورها همکاری کند. نتیجه گفتگوهای ما در کارگروه های تخصصی می تواند برای ارتقای سلامت عمومی جوامع، در این کنفرانس ها نیز انعکاس یابد.
انتهای پیام/