فقر تهران در بُعد بهداشتی/ ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده
شهردار تهران با اشاره به فقر تهران در بُعد بهداشتی از انعقاد تفاهم نامه با وزارت بهداشت برای تقویت این حوزه خبر داد.
به گزارش مملکت آنلاین، علیرضا زاکانی امروز با حضور در صحن شورای شهر تهران با اشاره به تفاهم نامه های شهرداری تهران با سایر دستگاه ها گفت: پیش از تشریح تفاهم نامه های میان شهرداری تهران و دستگاه های مختلف باید به این موضوع اشاره کنم که امسال طی تصمیمی که گرفته شد برای اولین بار در تاریخ تأسیس بهشت زهرا (س) از ابتدای ماه مبارک رمضان این سازمان به صورت ۲۴ ساعته ارائه خدمات را انجام می دهد و قطعات شهدا به صورت ۲۴ ساعته پذیرای شهروندان است. این مقدمه سبب شد در ایام لیالی قدر عنایت ویژه ای به بهشت زهرا (س) صورت بگیرد و طیف های مختلف شهر تهران به این قبلگاه پناه آوردند. البته این موضوع حکایت از مسئولیت های سنگین ما دارد اما هر کجا که خدمتی ارائه می شود مردم به بهترین شکل از آن بهره می گیرند و قدردان آن هستند.
وی افزود: جنس مدیریت خود را در شهرداری مدیریت مشارکتی قراردادیم. موضوع تبدیل تهران به الگوی جهان اسلام را به همراه گفتمان خدمت و پیشرفت مورد توجه قرار دادیم و شعار «تهران؛ شهر تلاش و سرزندگی و مدیریت مشارکتی» را دنبال کردیم. برای تحقق مدیریت مشارکتی قرارگاه های مختلف را تشکیل دادیم تا با مشارکت سایر دستگاه ها اهداف را در تهران دنبال کنیم.
زاکانی ادامه داد: یکی دیگر از رئوس کار ما در مدیریت مشارکتی ، ایجاد تفاهم نامه با دستگاه های مختلف بود. اساسا انباشت مشکلات شهر تهران شرایطی را فراهم کرده که حل مشکل تنها توسط یک دستگاه غیرممکن شده لذا تعامل دستگاه ها با ایجاد تفاهم نامه ها محقق می شود و امکان افزایش ظرفیت بیشتر و بهتر را فراهم می کند.
وی تأکید کرد: ابعاد مختلف این تفاهم نامه ها به صورت کارشناسی مورد بررسی قرار گرفت و ریل گذاری مناسبی برای خدمت رسانی بهتر در تهران انجام شد. در همین راستا با وزارت راه تفاهم نامه ای امضا شد تا از ظرفیت های جهش مسکن برای نوسازی بافت های فرسوده و ایجاد رونق در بازار ساخت و ساز با هدف تأمین نیازها به ویژه ساخت مسکن استطاعت پذیر بهره گرفته شد. ۱۸۰ هزار واحد مسکونی که سالانه وعده داده شده بخشی از آن در قالب همین تفاهم نامه محقق خواهد شد.
کاهش مصرف سوخت و آلایندگی از اهداف تفاهمنامه شهرداری با وزارت نفت
شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاهم نامه با وزارت نفت اشاره کرد و افزود: در قالب این تفاهم نامه مکلف شدیم اموراتی همچون کاهش مصرف سوخت و در پی آن کاهش آلایندگی در تهران را دنبال کنیم و به ازای این اقدامات از تسهیلات موجود در قانون استفاده کنیم و از سوی دیگر بحث توسعه فناوری های نوین و توسعه دانش بنیان ها را پیگیری کنیم. در بُعد مدیریت شهر نیز رفع نیازها در ابعاد مختلف با توسعه دانش بنیان ها پیگیری خواهد شد و به وزارت نفت نیز با توجه به ظرفیت های شهرداری تهران کمک خواهد شد.
اصلاح ۹۸ تقاطع در تهران و کوتاه شدن ۷۰۰ کیلومتر راه مردم
وی افزود: تکمیل زیرساخت های شهری شامل اصلاح معابر و ایجاد شرایطی که به ازای آن پیاده راه ها در تهران اصلاح شود به همراه توسعه موارد تقاطعی که شامل اصلاح ۹۸ تقاطع در تهران است که به ازای آن ۷۰۰ کیلومتر راه مردم کوتاه تر خواهد شد، در دستور کار قرار گرفته است. ماه ها طول کشید تا گروه های کارشناسی پس از بحث و بررسی، چارچوب ها و پروتکل های مورد توافق را تدوین کنند.
تغییر لامپ های ۱۴۰ واتی شهر به ۲۰ واتی ال ای دی
زاکانی ادامه داد: سومین تفاهم نامه با وزارت نیرو است که یک سطح آن ناظر بر حوزه انرژی و برق است که شامل بازبینی پست های برق در سطح شهر تهران می شود وسطح دیگر ناظر بر مصرف انرژی در سطح شهر با بازبینی روشنایی معابر خواهد بود که مقرر شده ظرف دو سال تغییر کند و لامپ های ۱۴۰ واتی به ۲۰ واتی ال ای دی تبدیل شوند. کل هزینه های این بخش توسط شرکت های مرتبط تأمین می شود که به واسطه صرفه جویی منابع لازم برای تأمین کنندگان این طرح فراهم خواهد شد.
وی تأکید کرد: براساس محاسبه وزارت نیرو در تهران ۲۶۰ مگاوات برق قابلیت صرفه جویی دارد. بر همین اساس در قالب این تفاهم نامه توسعه ایستگاه های تغذیه خودروها و موتورسیکلت های برقی مورد توجه قرار گرفته است.
احداث ایستگاه های بازچرخانی آب در منطقه ۲۲
به گفته زاکانی، در بحث جمع آوری آب های سطحی نیز با توجه به اینکه منطقه ۲۲ در حوزه شبکه فاضلاب از عقب افتادگی جدی رنج می برد مقرر شده چهار نقطه را برای احداث ایستگاه های بازچرخانی آب در اختیار وزارت نیرو قرار دهیم. در حال حاضر اولین مجموعه تحویل شده و سه مجموعه دیگر نیز در حال تحویل است. وزیر نیرو نیز تأکید کرده دو سال پس از تحویل احداث این مجموعه ها انجام خواهد شد.
زاکانی ادامه داد: در مورد میزان آب مصرفی برای فضاهای سبز نیز افق ۲۱۰ میلیون لیتر برای این حوزه پیش بینی شده که امروز کسری از آن توسط بازچرخانی محقق می شود. لذا مقرر شد در سال های آینده از این طریق توسط پساب این موضوع را به شکل جدی دنبال کنیم. همچنین ترمیم شبکه آبرسانی شهر تهران نیز مقرر شد مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: بنا شد به میزان تولید انرژی که شهرداری تهران دارد انرژی از ما خریداری شود. این موضوع در هشت مجموعه ای که از طریق تفکیک زباله در بخش هاضم های انرژی، تولید انرژی که داریم وزارت نیرو این انرژی را خریداری کند. همچنین در مورد روددره فرحزاد مقرر شد با اعمال قانون نسبت به پاکسازی حریم این محدوده اقدام شود و انتقال خطوط انرژی به فضای زیرسطح که امکان توسعه شهری بیشتر و بهتر را فراهم می کند نیز مورد توجه قرار گیرد.
تفاهم نامه شهرداری با نیروهای مسلح درباره پادگانهای ۰۶، دوشان تپه و کوهک
شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع تفاهم نامه با نیروهای مسلح اشاره کرد و افزود: بخش عمده زمین هایی که در شهر متعلق به نیروهای مسلح بوده با توجه به قانون انتقال پادگان ها به خارج از شهر نیاز به مراودات دقیق داشته است. بر همین اساس پادگانهای ۰۶، دوشان تپه و کوهک نیازمند تفاهم نامه است. گروه های کاری تشکیل و مقرر شده براساس چارچوبی این کار انجام شود تا حق و حقوق شهر به بهترین شکل ممکن مورد توجه قرار گیرد. در همین راستا تفاهم نامه کلی میان شهرداری و ستاد کل نیروهای مسلح امضا شده است.
ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده
وی افزود: با بنیاد مسکن نیز تفاهم نامه ای به امضا رساندیم تا ۱۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده ساخته شود. کلنگ زنی ۴۰۰۰ واحد قبل از عید انجام شده و ۱۰ هزار واحد دیگر نیز تا خردادماه سال جاری کلنگ زنی خواهند شد. تفاهم نامه ای نیز با بنیاد مستضعفان برای ساخت و ساز و توسعه شهر تهران منعقد شده و تفاهم نامه ای نیز با ستاد اجرایی خواهیم داشت تا از ظرفیت های آن برای توسعه شهر تهران بهره بگیریم.
زاکانی بر لزوم همکاری و مشارکت با مجموعه های مردمی اشاره کرد و افزود: در این حوزه کار جدی را دنبال می کنیم تا زمینه مشارکت مردم در تحول شهر تهران فراهم شود. همچنین سرفصلی را با معاونت علمی ریاست جمهوری باز کرده ایم که مقرر شد چارچوب ها در این راستا تدوین شود تا تهران که ظرفیت های بسیاری دارد در حوزه فناوری ها نیز توسعه پیدا کند. قطعا این کار با تشکیل سازمان فناوری های نوین تسریع خواهد شد.
تشکیل قرارگاه سلامت در شهرداری برای تقویت بُعد بهداشتی تهران
وی به تفاهم نامه با وزارت بهداشت و درمان اشاره کرد و افزود: تهران از بُعد بهداشتی شهر فقیری است. میزان خدمات بهداشتی که به شهروندان ارائه می شود قابل پذیرش نیست لذا قرارگاه سلامت شکل گرفت و مقرر شد کار مشترکی انجام شود تا بُعد بهداشتی در تهران تقویت شود.
شهردار تهران در پایان بار دیگر تاکید کرد که این امکان را داریم که با دستگاه های دیگر وارد مذاکره شویم و با اشتراک گذاری ظرفیت ها این تفاهم نامه ها را منعقد کنیم. لذا بنا شده تفاهم نامه ای با کمیته امداد داشته باشیم تا به سرعت از ظرفیت های دستگاه های مختلف بهره مند شویم و از سوی دیگر ظرفیت های شهرداری را نیز به اشتراک بگذاریم. در این راستا باید از همه دستگاه هایی که در انعقاد تفاهم نامه ها کمک کرده اند و پای کار آمده اند قدردانی کنم.
علیرضا زاکانی همچنین در حاشیه شصتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران در خصوص ارائه گزارش جلسه امروز یکشنبه درباره تفاهمات شهرداری با دستگاههای مختلف، گفت: متاسفانه در تهران با یک انباشتگی مشکلات مواجه هستیم که شرایطی را فراهم کرده که باید مدیریت مشارکتی را در پیش بگیریم. در همین راستا در یک جهت با دستگاهها و مسئولین پیگیر موضوعات مختلف هستیم که تشکیل قرارگاهها و انعقاد تفاهمنامهها در همین راستا انجام میشود.
وی افزود: از سوی دیگر جلب مشارکت مردم که شامل نخبگان و عموم مردم میشود به عنوان مولفه اصلی مد نظر قرار میگیرد. تفاهمنامه با وزارت راه و وزارت نفت نیز و همچنین مقدمه تفاهمنامه با وزارت نیرو در همین راستا انجام شده است.
زاکانی تاکید کرد: بی تردید آنچه دنبال میکنیم در چارچوب قانون است و اهتمام دو طرفه در اجرای آن وجود دارد، بر همین اساس امیدواریم با توجه به ماهها تلاش کارشناسی برای انعقاد این تفاهمنامهها همگی آنها اجرا و منتج به نتایج مثبت برای شهروندان شود.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص موضوع مدیریت پسماند در شهر تهران و حجم بالای دفن زباله در تهران گفت: در حال حاضر پسماند شهر تهران در نواحی توسط ۶۴ پیمانکار جمعآوری و به هشت مرکز منتقل میشود. در مناطق ۲۲ گانه نیز زبالههای خشک توسط ۲۲ پیمانکار جمع آوری میشود و به ازای آن پولی به شهرداری تهران پرداخت میشود.
وی ادامه داد: متاسفانه در همین مسیر شاهد وجود کتفیها و زبالهگردها هستیم که همگی خلاف موازین انسانی است. بر همین اساس ۶۴ پیمانکار جمعآوری زباله تر و ۲۲ پیمانکار جمعآوری زباله خشک در کنار هشت مرکز جمعآوری زبالهها را نهایتا به آرادکوه منتقل میکنند. در حقیقت از کل زبالهها ۶۷ درصد به آرادکوه منتقل میشود. برای ساماندهی وضعیت پسماند در شهر تهران از ظرفیت هشت مرکز انتقال بهره میگیریم به شکلی که تا به امروز فقط وظیفه جمعآوری زباله را بر عهده داشتند اما با سرمایه گذاری مشارکتی در تلاشیم بتوانیم هر مرکز را به گونهای طراحی کنیم که از درب منزل تا آرادکوه توسط پیمانکار مربوطه کنترل و نظارت انجام شود و در مراکز بخشی از زباله تفکیک، بخشی از آن توسط خازنها به انرژی تبدیل شود، بخشی به کود تبدیل شود و تنها بخشی که قابل بازیافت نیست در حدود پنج تا ۱۰ درصد به آرادکوه منتقل شود. این روش ما را از مشکلات محیط زیستی رها میکند و هزینههای شهرداری را کاهش میدهد و از سوی دیگر درآمد پایداری برای شهرداری به همراه دارد. تکمیل این چرخه ظرف ۱۸ ماه آینده انجام خواهد شد.
انتهای پیام/