شهردار تهران: امیدواریم دغدغه مردم را در حوزه مسکن کاهش دهیم
شهردار تهران با بیان اینکه امیدواریم دغدغه مردم را در حوزه مسکن کاهش دهیم، گفت: شهرداری خود را مکلف می داند در بازار مسکن و قیمت مسکن ورود جدی و نقش آفرینی اساسی داشته باشد. این کار نویدی برای حرکت های جهادی است که مسیر آسایش و آرامش بیشتر برای مردم خواهد بود.
به گزارش مملکت آنلاین، علیرضا زاکانی در آیین کلنگ زنی طرح تامین مسکن جایگزین گودنشینان باغ آذری با تبریک میلاد منجی عالم بشریت امام زمان (عج) و تقارن آن با بهار طبیعت گفت: کاری که امروز آغاز می شود حاوی پیام های مختلفی است؛ پاسخ معتبر به ایجاد عدالت در تهران و نزدیک کردن فاصله شمال و جنوب است. هم معطوف به الگوسازی و محله سازی است که با اولویت دادن به نوسازی بافت فرسوده درصددیم الگویی در این نقطه بسازیم و هم معطوف به ایمنی بخشی به این بافت هاست. لذا باید این کار بزرگ را که در سه منطقه ۱۶ و ۴ و ۵ با هم آغاز می شود، تبریک گفت.
وی افزود: مسکن یکی از موضوعاتی است که در تهران محل صدمه زدن به معیشت و سبد زندگی مردم است. در تهران اگر فردی مسکن نداشته باشد ۶۵ درصد حقوقش باید به مسکن برای اجاره اختصاص داده شود و اگر در طلب خریدن مسکن باشد با شرایط فعلی حدود ۷۰ سال زمان می برد.
زاکانی ادامه داد: از آنجایی که در شهرداری از ابتدا اذعان داشتیم که نمی توانیم نسبت به نیازهای جامعه و شهروندان بی تفاوت باشیم، توجه به حوزه مسکن مورد عنایت قرار گرفت. همچنین الگویی را در حوزه های مختلف دنبال کردیم که آن تشکیل قرارگاه های عملیاتی بود.
شهردار تهران افزود: مثلا در حوزه اجتماعی بنا شد همتی توسط همه نهادها صورت بگیرد. حاصل این قرارگاه این بود که بالغ بر ۶۳۰۰ معتاد متجاهر از مناطق ۷ گانه جمع و در کمپ ها جایگزین شدند که این مسیر ادامه دارد.
زاکانی ادامه داد: وقتی بنا شد در راستای اراده ای که در کشور است سالانه یک میلیون مسکن ساخته شود، در تهران تفاهم نامه ای را با وزارت راه امضا کردیم و قدرالسهم خود را با وجود اینکه در جهش مسکن وظیفه ای نداشتیم، پذیرفتیم تا بتوانیم در نوسازی بافت فرسوده، مسکن سازی و فقرزدایی در بافت فرسوده و در نهایت تغییر چهره شهر و ماحصل آن افزایش ایمنی و پایداری شهر موثر باشیم.
شهردار تهران تاکید: مفتخریم که همه این امور را دنبال کردیم و سهم ۱۰ هزار واحدی با همکاری بیناد مسکن رقم خورد. مرحله اول آن در این سه نقطه احداث بیش از ۳ هزار واحد مسکونی است و برای ۷ هزار واحد الباقی قبل از خرداد سال آینده تمهیدات لازم انجام خواهد شد.
وی افزود: لذا باید برای تامین ایمنی و تغییر چهره شهر در این ۱۸۰هزار واحد در نظر گرفته شده یک شیوه جدید داشته باشیم که سرانه های خدماتی هفت گانه نیز در آنها فراهم باشد.
زاکانی ادامه داد: امیدواریم دغدغه مردم را در حوزه مسکن کاهش دهیم. شهرداری خود را مکلف می داند در بازار مسکن و قیمت مسکن ورود جدی و نقش آفرینی اساسی داشته باشد. این کار نویدی برای حرکت های جهادی است که مسیر آسایش و آرامش بیشتر برای مردم خواهد بود. همزمان با این آیین، آیین کلنگ زنی پروژه مسکونی افق اکباتان نیز در منطقه ۵ انجام شد.
علیرضا زاکانی در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران نیز گفت: امروز کلنگ زنی سه مجموعه مسکن در مناطق ۴، ۵ و ۱۶ را داریم. در منطقه ۱۶ کلنگ زنی این مجموعه در باغ آذری عملا خداحافظی با آخرین گود تهران یعنی گود سیددرویش است. با ساخت و سازی که در این گود صورت می گیرد و تقدیم به کسانی می شود که در آن زندگی می کنند، شرایط به سمتی می رود که تهران با گودهای خود خداحافظی کند و شرایط جدیدی برای پایتخت داشته باشیم.
وی افزود: این کار بخشی از تفاهمی است که با بیناد مسکن داشتیم، مرحله اول آن حدود ۳ هزار واحد است که امروز کلنگ زنی شد و ۷ هزار واحد باقی مانده نیز در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ کلنگ زده خواهد شد. برای سال آینده ۱۸۰ هزار واحد را برای ساخت و نوسازی در دستور کار داریم که بخش عمده آن با تفاهمی است که قرار است در قالب قانون جهش مسکن در بافت فرسوده و زمینهای ذخیره شهری انجام شود.
شهردار تهران تاکید کرد: قدرالسهم ما نصف نصف است اما هر پروژه ای اختصاصات خاص خود را دارد. مثلا در پروژه ای که در آن حضور داریم بنا است که سرانه های هفت گانه نیز تامین شود. در این قدرالسهم تفاوت هایی ایجاد می شود اما زمین و پروانه از شهرداری است و بنیاد مسکن ساخت آن را برعهده دارد. ما هم ما به ازای آن برای افرادی که در گود ساکن هستند و در محرومیت به سر می برند واحد تحویل می دهیم و مجموعه گود برای سرانه های هفت گانه اختصاص پیدا می کند.
زاکانی ادامه داد: هدف گذاری این است که ۱۸۰ هزار واحد برای سال آینده شروع و در هر سال نیز به اقتضای ظرفیت هایی که شهر دارد بتوانیم ساخت واحدها را عملیاتی کنیم و پرونده معضل بزرگ مسکن را در تهران ببندیم. اساس کار شهرداری داشتن زمین و مجوز است که پایه اصلی ساخت است. شهرداری هم با مجموعه نهادهای انقلابی مانند بنیاد مسکن و هم با بخش خصوصی مشارکت می کند.
انتهای پیام/