دریافت ۱۲۰ دلار از کامیونهای ترانزیت سبب کاهش تجارت در مرز دوغارون شده است
مدتی است که اکثر تجار بارهای ترانزیت خود را از طریق مرز ماهیرود صادر میکنند و ترانزیت از مرز دوغارون کاهش یافته همین امر سبب تعدیل صدها نیرو از مجموعه اقتصادی مرز دوغارون شده است.
به گزارش مملکت آنلاین، سفر وزیر اقتصاد، فرصت خوبی بود برای مطالبه مردمی توسط خبرنگاران در خصوص کاهش تردد کامیونهای ترانزیت از مرز دوغارون و وزیر اقتصاد و امور دارایی در سفر به مرز دوغارون و افتتاح همزمان ایکس ریهای خودرویی دوغارون، بازرگان، بیله سوار و نوردوز در پاسخ این مطالبه به خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه گمرک جمهوری اسلامی ایران از محل ترانزیتی که انجام میشود عایداتی ندارد و از طرفی اعلام شده که در این زمینه هیچ مانعی نیست اما ظاهراً به جهت قواعدی که از طرف سازمان راهداری مصوب شده چنین اختلافی بین گمرکات مختلف ایران و افغانستان وجود دارد و بعد از برگشت به پایتخت این مسئله را از وزیر راه و شهرسازی پیگیری خواهم کرد.
سیداحسان خاندوزی اظهار کرد: با توجه به اهمیت فعالیتهای مرزی و صادرات کالا به کشور همسایه با مساعدت و رایزنیهای صورت گرفته امیدواریم بتوانیم که این مسئله را سریعتر حل و فصل کنیم.
بحث ۲۴ ساعته شدن گمرک اسلام قلعه و دوغارون به کجا رسید؟
وی در پاسخ این سوال خبرنگاران بیان کرد: به مدیران گمرکات گفته شده در صورتی که ترافیک کامیونهای ترانزیت در گمرک وجود دارد و موجب طولانی شدن مسیر تردد و خواب طولانی مدت کالاها و کامیونها در مرزهای گمرکی میشود باید تا هر ساعتی که لازم باشد کلیه فرایندهای تشریفات گمرکی با سرعت انجام شود.
خاندوزی ادامه داد: در برخی از روزها و ایام سال به جهت عدم نیاز این اتفاق رخ نخواهد داد همچنان از مدیر کل گمرک دوغارون درخواست میکنم که اگر تسهیل در این امر نیاز قانونی هم دارد حتما پیگیری کنند تا شاهد کوتاه شدن زمان خواب کالا و کامیونها در مرز دوغارون باشیم.
سهولت در فرایند تجاری کشور منجر به افزایش رتبه تجارت فرا مرزی میشود
وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به اهمیت افتتاح دستگاههای ایکس ری در مرز دوغارون، غرب و شمال غرب کشور خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم به سمت سهولت و زمان کم و هزینه پایین در فرایند تجاری کشور حرکت کنیم که این امر در نهایت منجر به افزایش رتبه تجارت فرا مرزی خواهد شد.
وی توضیح داد: یکی از ابزارهای بهبود و توسعه تجارت استفاده بیشتر از تکنولوژیهای جدید در مسئله نظارت است، ایکس ریهایی که امروز افتتاح شد ثمره کار فعالان و کارآفرینان و تولیدکنندگان داخلی کشور است که در راستای حمایت تولید ملی و توسعه اقتصاد کشور انجام شده است.
خاندوزی با تاکید بر اهمیت گمرک دوغارون تصریح کرد: بیش از ۵۰ درصد صادرات و ترانزیت ایران و افغانستان از این گذرگاه مرزی انجام میشود و همین امر این معبر را از اهمیت ویژه تری برخوردار کرده پس باید از همه امکانات برای توسعه صادرات کالا در این منطقه بهرهمند شویم.
وی اظهار کرد: توسعه مرز دوغارون موجب جلب فعالان، تجار و بازرگانان خواهد شد که با حضور آنها در نهایت افزایش اشتغال، تولید و درآمد سرانه مردم این منطقه را در استان خراسان رضوی شاهد خواهیم بود.
برای بهره برداری از ۲ طرح ایکس ری خودرویی سبک و سنگین در مرز دوغارون بالغ بر ۵۶۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
انتهای پیام/