درج قیمت تولیدکننده موجب تثبیت قیمتها میشود
وزیر صمت گفت: با اصلاح ساختار بازار مانند درج قیمت تولیدکننده یا توزیع اینترنتی برخی کالاها شاهد تثبیت قیمت خواهیم بود.
به گزارش مملکت آنلاین، احمد وحیدی وزیر کشور امروز (دوشنبه) در حاشیه نشست استانداران سراسر کشور که با حضور وزیر صمت در محل وزارت کشور برگزار شد، در تشریح جزئیات این جلسه اظهار کرد: یک موضوع مهمی که برادران عزیز ما در وزارت صمت دنبال میکنند، بحث قیمت تمام شده در برابر قیمت مصرفکننده است.
وی افزود: وزارت صمت سیاست خوبی را در دستور کار قرار داده است و این میتواند کار بسیار مهمی برای بهبود نظام کنترلی و ارزیابی قیمتها باشد و به مردم کمک کند. لازم بود جریان و بحث توجیهی صورت گیرد و همه دستاندرکاران و استانداران در جریان این سیاست وزارت صمت قرار گیرند و بتوانند اقدام کنند.
وزیر کشور در رابطه با اقدام وزارت کشور برای کنترل بازار در شب عید، اضافه کرد: موضوع مهمی که وجود دارد این است که استانداران با کمک مسئولین ذیربط و فرمانداران بتوانند کنترل بیشتری بر بازار داشته باشند و قیمتها خارج از چارچوبهای اقتصادی تعیین شده، اضافه نشود.
همچنین در ادامه، فاطمیامین وزیر صمت نیز گفت: ما در اصلاح ساختار بازار از دو ماه گذشته پروژهای را با عنوان «درج قیمت تولیدکننده» آغاز کردیم، بنا بر گذشته قیمت کالاها تخت عنوان قیمت مصرفکننده درج میشود که مشکلاتی را به همراه دارد و در بسیاری از کشورها ممنوع است، زیرا عدم شفافیتی را به همراه دارد که میتواند قیمتها را افزایش دهد.
وی تصریح کرد: ما از دو ماه پیش پروژه را آغاز کردیم و تاکنون سه مرحله از آن اجرا شده و ۳ هزار قلم کالا را شامل شده است. اقدام بعدی مربوط به تاریخ ۲۳ بهمن ماه است و در این طرح روی کالا قیمت تولیدکننده درج میشود و قیمت مصرفکننده حداکثر ۳۰ درصد بیشتر از آن است.
وزیر صمت بیان کرد: همین کار باعث شده در بسیاری از اقلام و بیش از ۱۵۰۰ قلم کالا قیمتهای کاهشی داشته باشیم، مانند آب معدنی و بسیاری از مواد سلولزی، در گام اول اگر نگوییم گرانفروشی، قیمتهای مازاد را کاهش داده است و در مرحله بعد نظام توزیع بهرهورتر خواهد شد.
فاطمیامین ضمن مثبت ارزیابی کردن این اقدام برای مصرفکنندگان، تأکید کرد: در این اقدام قیمتها شفاف میشوند به نوعی که همانطور که اشاره کردم در برخی از کالاها ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش قیمت داشتند.
وی افزود: این اقدام همچنین منجر به صدور نظارت در دولت میشود به این معنا که در گذشته قیمت روی محصول و اینکه چه اندازه برای تولیدکننده هزینه داشته است، به راحتی قابل کنترل نبود، اما در حال حاضر تعداد تولیدکنندگان ما نسبت به توزیعکنندگان کمتر است و وقتی قیمت تولیدکننده درج میشود، ما بسیار راحتتر میتوانیم افزایش قیمت نادرست را شناسایی و با آن مواجهه کنیم.
وزیر صمت بار دیگر با تأکید بر اینکه این طرح انضباط مشخصی را به همراه دارد و نظارت بر بازار را برای دولت و سایرین هم بسیار آسان میکند، بیان کرد: این طرح در همین مرحله هم باعث کاهشهای جدی قیمت شده است و در مراحل بعدی که اوایل سال آینده اتفاق خواهد افتاد یک رقابتی در نظام توزیع ایجاد و منجر به بهرهوری خواهد شد که خروجی آن کاهش قیمتها خواهد بود.
فاطمیامین با اشاره به اینکه این پروژه در سراسر کشور در حال انجام است و طی مراحل مختلف انجام میشود، گفت: این طرح شامل ۶ مرحله میشود که ما تاکنون ۳ مرحله آن را اجرا کردیم و مرحله چهارم در ۲۳ بهمن ما اجرا خواهد شد.
وی افزود: در جلسه امروز یکسری هماهنگیهای لازم با استانداران کشور که در هر استان مسئولیت ستاد تنظیم بازار را بر عهده دارند، انجام و بحثهایی مطرح شد که در راستای برخی اختیارات استانداران مورد بررسی قرار گرفت.
وزیر صمت اضافه کرد: هر هفته ستاد تنظیم بازار در حضور معاون اول رئیسجمهور برگزار میشود و تقسیم کار میان وزارتخانهها شکل گرفته است و اقلامی مانند لبنیات و برنج نیز در حوزه وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
فاطمیامین با بیان اینکه تورم یک بیماری مزمن در اقتصاد ایران است و هیچ کس انتظار ندارد در بازه زمانی چند ماهه تورم به صفر برسد، گفت: خبر خوب این است که از شهریور ماه تاکنون شاهد کاهش نرخ تورم بودهایم، اما هنوز تورم وجود دارد و با اصلاح ساختار بازار مانند درج قیمت تولیدکننده یا توزیع اینترنتی برخی کالاها شاهد تثبیت قیمت خواهیم بود.
انتهای پیام/