احتمال بازگشایی سفارتخانههای ایران و عربستان در دو کشور
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به مذاکرات در حال انجام ایران و عربستان و پیشنهاداتی که برای بازگشایی سفارتخانه های دو کشور مطرح شده است، گفت: سعودیها باید سیاست مستقلانه خود را حفظ کنند و بپذیرند که امنیت منطقه تنها با همکاری و تعامل کشورهای منطقه تامین میشود و تبادلات اقتصادی در چنین بستری انجام میگیرد.
به گزارش مملکت آنلاین، ابراهیم عزیزی در خصوص مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و عربستان، گفت: جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی در طول این سالها به جز با رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی و اسرائیل که آن را رژیم جعلی و سراسر غیرقابل پذیرش میداند، با هیچ کشوری بنای قطع ارتباط نداشته و حتی علی رقم دشمنی برخی کشورها و سوء استفاده آنها که بعضا حق همسایگی هم به جا نیاوردند، بر اساس یک منطق و راهبرد رفتار کرده و هیچ گاه دنبال قطع ارتباط با کشورهای همسایه و دیگران نبوده است.
تقویت روابط با همسایگان از اولویتهای دولت سیزدهم
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر دولت سیزدهم ارتباط با همسایگان را به عنوان اولویت مهم دنبال میکند، این یک سیاست هوشمندانه و مبتکرانه است و مذاکرات با عربستان هم در همین سیاست تعریف شده است.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مذاکرات ایران و عربستان، اظهار کرد: عربستان در این اقدام پیش قدم بوده و اگر تمایل به برقراری روابط منطقی با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد، ما هم پذیرا بوده و مشکلی از این جهت نداریم البته در مقام عمل باید شاهد رفتار و اقداماتی باشیم که ارتباطات با حُسن روابط دیپلماتیک را دنبال کند.
پیشنهاداتی برای بازگشایی سفارتخانه های ایران و عربستان مطرح شده است
عزیزی با بیان اینکه چند دور مذاکره بین مسئولان ایرانی و سعودی صورت گرفته و در حال انجام است، گفت: پیشنهاداتی برای بازگشایی سفارتخانه های دو کشور نیز مطرح و گفتوگوهایی انجام شده است. بنا به گفته وزیر خارجه در کمیسیون امنیت ملی، جمهوری اسلامی برای احیاء روابط اعلام آمادگی کرده البته شروط برای از سرگیری تعاملات فی مابین را نمیپذیرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه جمهوری اسلامی رایزنیها برای تقویت روابط و استمرار مذاکرات را پذیرا است، تصریح کرد: امیدواریم سعودیها تحت قدرتهای بیگانه و استکباری قرار نگیرند و سیاست مستقلانه خود را حفظ کنند و بر مبنای منافع منطقهای عمل کنند و بپذیرند که امنیت منطقه تنها با همکاری و تعامل کشورهای منطقه تامین میشود و تبادلات اقتصادی در چنین بستری انجام میگیرد.
مذاکره در سطح وزرای خارجه در صورتی که مسیر مذاکرات مثبت ارزیابی شود
عزیزی افزود: با تاثیرپذیری از کشورهای سلطه گر نمیتوان منافع کشورهای منطقه را تامین کرد به ویژه کشورهایی که مشترکات فراوان مذهبی و فرهنگی دارند.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در صورتی که مسیر مذاکرات مثبت ارزیابی شود، مذاکرات در سطوح بالاتر یعنی در سطح وزرای خارجه میتواند انجام شود البته این بستگی به ادامه مذاکرات و برخورد مثبت و دوراندیشانه مسئولان عربستان بستگی دارد.
انتهای پیام/