هشدار صریح و برجامی روحانی به اروپایی ها / آماده گفتگو با عربستان هستیم

حسن روحانی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: نظام جمهوری اسلامی کار هوشمندانه ای انجام داد، آمریکا می‌خواست ایران هم از برجام خارج شود تا در شورای امنیت علیه ایران قطعنامه تصویب کنند. ایران هوشمندانه این بار را بر دوش آمریکا گذاشت و نگذاشتیم بار بر دوش ما گذاشته شود.

هشدار صریح و برجامی روحانی به اروپایی ها / آماده گفتگو با عربستان هستیم

به گزارش مملکت آنلاین، در ادامه نشست خبری رئیس‌جمهوری، خبرنگاری پرسید «سه کشور اروپایی در موضوع خروج آمریکا از برجام و عمل نکردن به تعهداتشان نشان دادند که از آمریکا تبعیت می کنند و به عنوان شریک سیاسی و تجاری نمی شود روی آنها حساب کند، چشم انداز رابطه ایران با فرانسه، انگلیس و آلمان را چطور ارزیابی می کنید؟».

روحانی در پاسخ به این سوال گفت: در موضوع توافق هسته ای، افراطیون داخلی آمریکا، فشار رژیم صهیونیستی و عربستان، همه تلاش خود را برای خروج آمریکا به کار بستند.

وی افزود: آمریکا یک خطای بزرگی مرتکب شد، اما نظام جمهوری اسلامی کار هوشمندانه ای انجام داد. آنها می‌خواستند ایران هم  از برجام خارج شود تا در شورای امنیت علیه ایران قطعنامه تصویب کنند. ایران هوشمندانه این بار را بر دوش آمریکا گذاشت و نگذاشتیم بار بر دوش ما گذاشته شود. 

وی گفت: چهار کشور دیگر قرار شد که خروج آمریکا را جبران کنند. ارتباط خوبی با روسیه و چین داریم و آنها در حد خودشان تلاش های بسیاری کردند، اما سه کشور دیگر قبول ندارم که تبعیت می‌کنند، ولی نتوانستند به قول خود عمل کنند و پای تعهد خودشان نایستادند و آنچه لازم بود عمل کنند انجام ندادند.

روحانی گفت: ایران از اردیبهشت سال ۹۸ کاهش تعهدات را انجام داد. هر دو ماه یکبار این کار را انجام دادیم. دوره اول غنی‌سازی بود. بعد از آن آب سنگین بود که ضمن مذاکرات با اروپا به توافق نرسیدم و حد غنی‌سازی از ۳/۶ گذشت و متوسط ۴/۳۰ است. در گام سوم در تحقیق و توسعه زمان‌بندی‌ها را رعایت نمی‌کنیم. به زودی آی‌آر ۹ و ۷ شروع به کار می‌کنند و این گام سوم تحول بزرگی است که اگر آنها به تعهدات برگردند. اگر برنگردند ما گام‌های بعدی را بر می‌داریم.

روحانی در پاسخ به سوالی درباره ضرورت جراحی اقتصادی، گفت: مساله بودجه هم در سال ۹۸ مهم است و باید ببینیم این چند ماهه را چطور عبور کنیم. همه شاخص‌های اقتصادی را که گفتم مثبت است اما در زمینه بودجه مشکلات و گرفتاری هایی داریم و باید ارقام بودجه را تامین کنیم. البته از لحاظ عمرانی امسال وضعیت بهتری را داریم ما طبق وعده ای که دادیم خوشبختانه تا امروز حقوق و یارانه را سروقت دادیم. 

وی گفت: پول اوراقی که منتشر کردیم و پول یارانه‌ها سر وقت پرداخت شده است. این مسائل برای آسایش و اعتماد مردم مهم است. این حرف درست است که ما بودجه جاری را باید از درآمد نفتی جدا کنیم. اما این دوقلو را جدا کردن جراحی دقیقی می خواهد که هر دو زنده بمانند الان در این مرحله هستیم. آغاز سختی دارد. کشوری که روی بودجه نفت تکیه داشته یکباره بخواهد از نفت جدا شود و مبنا را بر مبنای مالیات و اوراق سهام بگذارد. عوارض گمرگی درآمدهای ما این چنینی است و حتما باید جبران شود و جبران هم از همین راه ها است.

وی افزود: در خصوصی سازی و واگذاری سهام باید با یک حرکت سریعتر و دقیق تری پیش برویم. در مالیات ما فرار مالیاتی داریم هم پایه مالیاتی باید گسترش پیدا کند هم معافیت های ملایاتی باید کم شود. صادرات برای ما بسیار مهم است. اگر صادارات نفتی ما غیرنفتی افزایش یابد درآمد ریالی و ارزی تحت تاثیر آن خواهد بود. برنامه ریزی ها بر این مبناست که سال ۹۹ تکیه ای بر نفت نداشته باشیم. در این زمینه هم دولت هم ستاد اقتصادی دولت در حال بحث و اقداماتی است و هم آن شورای هماهنگی اقتصادی در دستور کار دارد تصمیماتی گرفته ایم و تصمیمات دیگر را اتخاذ خواهیم کرد. ما تا زمان تقدیم بودجه به مجلس که در آذرماه است تلاش های ما را به نتیجه می رسیم که رد بودجه ۹۹ منعکس شود.

سپس نوبت به شبکه الجزیره رسید. خبرنگار این شبکه پرسید «با توجه به تحرکات دیپلماتیک ایران در منطقه مخصوصا با کشورهایی که با آنان اختلاف دارد و حضور آقای عمران خان در ایران بفرمایید طرح ایران برای میانجیگری چه بود؟ آیا تایید می‌کنید یک مقام بلند پایه امارات به ایران سفر کرده است؟»

روحانی در پاسخ گفت: بله یکی از اهداف نخست وزیر پاکستان صحبت درباره منطقه بود، چون ایشان سه شنبه عازم عربستان هستند و خوشبختانه ایشان با مقام معظم رهبری نیز دیدار کردند. برای ایران و عربستان موضوع یمن مساله مهمی است، یکی از گره‌های منطقه مساله یمن است.

او ادامه داد: ما هیچ وقت نخواستیم با همسایگان رابطه بدی داشته باشیم، ما طرح صلح هرمز با عنوان ائتلاف امید در سازمان ملل ارایه کردیم و برای ٨ کشور منطقه هم ارسال شده است که امیدواریم میسر شود. ما معتقدیم مسائل منطقه باید توسط کشورهای منطقه حل شود اما برخی می گویند این مسایل را دیگران باید حل کنند.

رییس جمهور تاکید کرد: ما مشکلی نداریم که از طریق گفت و گو مسایل‌مان را با کشورها مخصوصا عربستان حل کنیم. البته آنچه در دریای سرخ اتفاق افتاد مشکلی برای گفت وگو ایجاد کرد و آنچه مشخص است یک رژیم با کمک چند کشور این کار را کرده است.

او همچنین درباره ارتباط ایران و امارات گفت: بله سفرهایی از امارات به ایران انجام شده و روابط ما بهتر شده است.

منبع: خبر آنلاین

ارسال نظر