افزوده شدن ۹۱۳ مگاوات به تولید برق کشور/ احتمال تداوم خاموشیها در تابستان
مدیرعامل هلدینگ برق و انرژی غدیر گفت: در فاز دوم نیروگاه لامرد که روز یکشنبه با حضور مسئولین وزارت دفاع، وزارت نیرو و تامین اجتماعی نیروهای مسلح آغاز به کار خواهد کرد و کلنگزنی میشود، احداث نیروگاه ۹۱۳ مگاواتی در دستور کار خواهد بود.
به گزارش مملکت آنلاین، فریدالدین معصومی امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به پروژه احداث نیروگاه ۹۱۳ مگاواتی در لامرد اظهار کرد: یکی از اهداف اجرایی این پروژه، تامین برق پایدار برای آلومینیوم ۳۵۰ هزار تنی شمش آلومینیوم جنوب است، اگر یک ساعت برق آلومینیوم قطع شود، ۱۰۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد خواهد شد و این کارخانه ۵۵ میلیارد تومان نیز عدم النفع خواهد داشت.
مدیرعامل هلدینگ برق و انرژی غدیر با بیان اینکه واحد اول گازی نیروگاه با ۳۵۰ مگاوات ظرفیت و تامین مالی ۳۵۰۰ میلیارد تومانی در تاریخ اول تیرماه سال ١٤٠٢ به بهرهبرداری میرسد، گفت: واحد دوم بهمن ماه همان سال و تامین مالی ۴۵۰۰ میلیارد تومان و بخش سوم به تاریخ دی ماه سال ١٤٠٣ و سرمایهگذاری ۷۰۰۰ میلیارد تومانی به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گفته معصومی در حال حاضر راندمان متوسط کل نیروگاههای کشور ۳۲ درصد است اما در این نیروگاه ما در بخش سیکل ترکیبی ۵۸.۵ درصد راندمان و در واحدهای گازی ۴۰ درصد راندمان خواهیم داشت و به این ترتیب ۴۹۰ هزار متر مکعب در مصرف گاز صرفهجویی خواهد شد.
وی با بیان اینکه کلاس F نیروگاه ظرف ۱۸ ماه به بهرهبرداری میرسد، گفت: در این پروژه در حال حاضر ۳۰ نفر مشغول به کار هستند. زمان احداث ۱۵۰ تا ۳۰۰ نفر و در زمان بهرهبرداری از سیکل ترکیبی برای ۸۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۴۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی خواهد شد.
مدیرعامل هلدینگ برق و انرژی غدیر درباره تاثیر تحریمها برای تامین مالی و تجهیزات پروژه گفت: قطعا تحریمها به لحاظ نقل و انتقال پول موجب آزار ما شده به همین دلیل تلاش کردیم از تجهیزات موجود در کشور استفاده کنیم.
معصومی با اشاره به پروژه احداث نیروگاه تجدیدپذیر گفت: احداث ۸۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را قبل از ابلاغیه جدید وزارت نیرو در مورد عدم خرید تضمینی برق تولیدی در دستور کار داشتیم اما با اجرای این مصوبه فعلا کار را متوقف شده است. مذاکراتی با ساتبا و وزارت نیرو داشتیم و در صورتی که مشکل خرید تضمینی حل شود، پروژه را اجرا خواهیم کرد.
وی درباره احتمال تداوم خاموشیها گفت: مشکلات مربوط به خاموشی طی سالهای گذشته به وجود آمده و در مدت کوتاه حل نخواهد شد، حداقل به ۴ سال زمان نیاز است تا بتوانیم ۱۴ هزار مگاوات کمبود برق را جبران کنیم. ضمن اینکه با افزایش مصرف برق نیز مواجه هستیم.
مدیرعامل هلدینگ برق و انرژی غدیر با بیان اینکه مشکل قطعی برق با واردات حل نمیشود و برای کشوری که قرار بوده هاب برق منطقه باشد، واردات شایسته نیست، گفت: فعلا مشکلات قطعی برق ادامه دارد و پیشبینی میشود که هم زمستان و هم تابستان سال آینده با کمبود برق و خاموشی مواجه باشیم.
علی مسعودی - مدیرعامل نیروگاه لامرد - نیز در این نشست با بیان اینکه عملیات اجرایی نیروگاه ۹۱۳ مگاواتی لامرد به خاطر نیاز زودهنگام به تامین برق پایدار در بخش اول آغاز به کار کرد اظهار کرد: دو پست ۲۳۰ و ۴۰۰ کیلوولت از طریق دو ترانسفورماتور که بزرگترین ترانسفورماتورهای کشور بوده و نمونه داخلی ندارند، به هم متصل شده و از طریق دو خط دو مداره به شبکه سراسری متصل خواهند شد.
وی با بیان اینکه تمامی پارامترهای فنی جهت تامین پایدار برق آلومینیوم را تضمین کردهایم گفت: برای این پروژه ۹۱۰ میلیارد تومان هزینه تا قرارداد اتصال به شبکه و گواهی ظرفیت داشتهایم.
مدیرعامل نیروگاه لامرد با بیان اینکه توربین کلاس اف ۳۱۵ مگاواتی ساخت ایتالیاست و با اجرای این پروژه ۳۴۵ تا ۴۹۰ هزار متر مکعب در مصرف سوخت صرفهجویی خواهد شد، اظهار کرد: با احداث این نیروگاه علاوه بر تامین برق کارخانه آلومینیوم برق سایر صنایع نیز تامین خواهد شد.
به گفته وی، نصب و راهاندازی پروژه تماما توسط پیمانکاران ایرانی خواهد بود و چنانچه ترانس به تعمیر روزانه و سالانه برود ترانس دوم به طور کامل در مدار بوده و برق کارخانه را تامین میکند و از این بابت مشکلی نداریم.
انتهای پیام/