بالابرها در شیراز به قتاله تبدیل شد؛ شهرداری از نصب بالابرهای غیرایمن جلوگیری کند
درخواست اجباری شدن استاندارد در بالابرها و جلوگیری شهرداری شیراز از نصب بالابرهای غیر استاندارد و غیر ایمن از محوریترین موضوعاتی بود که در نخستین رویداد شتاب ایمنی کار در ارتفاع دانشگاه علمی کاربردی فارس مطرح شد.
به گزارش مملکتآنلاین، در این مراسم که امروز توسط مرکز علمی کاربردی ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی در دانشگاه علمی کاربردی استان فارس برگزار شد، رئیس کانون انجمنهای صنفی مسئولین ایمنی، بهداشت و کمیته های حفاظت فنی استان فارس نیز با اشاره به برگزاری نخستین رویداد شتاب ایمنی کار در ارتفاع نیز اظهار داشت: برگزاری این رویداد تاثیر بسزایی در کاهش حوادث دارد و باید طوری فرهنگسازی صورت گیرد که بیش از پیش شاهد کاهش حوادث ناشی از سقوط از ارتفاع باشیم.
امیدجابری افزود: براساس آمار موجود سقوط از ارتفاع در شهر شیراز در مقایسه سال 97 با 96 کاهش یافته و این نشان از توجه به پیشگیری و فرهنگسازی آموزش بوده است.
جابری خواستار بازنگری در دستورالعملهای ایمنی کار در ارتفاع شد و بیان کرد: از سال 89 این دستورالعمل بازنگری نشده که نیاز است توسط وزارت کار مورد بازنگری قرار گیرد.
وی گفت: نکاتی که در استارتاپ ایمنی کار در ارتفاع مطرح میشود به عنوان پیشنهاد به وزارت کار در راستای استفاده از دستورالعمل حفاظت فنی و ایمنی در کار مورد استفاده قرار میگیرد که امیدواریم تاثیر مثبت داشته باشد.
رئیس کانون انجمنهای صنفی مسئولین ایمنی، بهداشت و کمیته های حفاظت فنی استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود در مورد نبود استاندارد لازم برای بالابرها نیز گفت: عدم تعریف استاندارد اجباری برای بالابرها به یک مشکل اساسی تبدیل شده و نیاز است برای پیشگیری از حوادث و ایمنی استفادهکنندگان استاندارد مورد نظر تعریف شود.
جابری بیان کرد: امروز دیگر از شعار "اول ایمنی بعد کار" گذشتهایم و باید همه این شعار را مورد توجه قرار دهیم که خدمت و تولید ایمن یک اصل است و این مهم باید متبلور شود.
در این مراسم یکی از فعالان عرصه صنعت با انتقاد از بیتوجهیها برای استاندارد اجباری بالابرها اظهار داشت: نبود استاندارد اجباری، بالابرها را در شیراز به قتاله تبدیل کرده است.
بیژن ابنوزاده افزود: این روزها تنها به استاندارد آسانسورها توجه میشود و این در حالی است که گرایش مردم به سمت استفاده از بالابرها نیز افزایش یافته است.
وی بیان کرد: متاسفانه هنوز هیچ استانداردی برای بالابرها که بسیارپرتنوع بوده و در حال حاضر 60 تا 70 نوع آن نیز طراحی شدهاند یک تعریف مشخص استاندارد وجود ندارد وهرفردی به راحتی یک سکوی آهنی ساخته و با استفاده از تعدادی سیم بکسل آن را به بالابر تبدیل میکند که چیزی جز تهدید جان افراد بیش نیست.
این فعال صنعتی تصریح کرد: در حال حاضر شاهد هستیم که بسیاری درزیر پله، انبار، سوپری، قنادی و مکانهای دیگر یک سکوی آهنی ساخته و از آن به عنوان بالابر استفاده میکنند که اینها با نداشتن استاندارد بسیار خطرآفرین است.
وی گفت: بسیاری از این بالابرها باربر هستند ولی به عنوان نفربر استفاده میشود که باید با مسئولان متولی برای این موضوع چارهاندیشی کنند.
ابنوزاده تصریح کرد: به تازگی نصب بالابر در ساختمانهای جدید توسط شهرداری شیراز اجباری شده به طوری که از کف ساختمان و همسطح با آسفالت کوچه تا رسیدن به آسانسور اگر ساختمان دارای ارتفاع باشد باید بالابر نصب کند که این نیز با توجه به نصب بالابرهای غیرایمن بسیارخطرناک است و جان مردم را تهدید میکند.
مدیرعامل شرکت بالان صنعت شیراز گفت: پیمانکاران و یا افراد حقیقی که میخواهند پایان کار بگیرند در این موضوع از بالابرهای غیرایمن استفاده میکنند که باز هم نیاز است مسئولان ورود کرده و برخورد قانونی لازم نیز صورت گیرد.
ابنوزاده خاطرنشان کرد: در استفاده از بالابرها باید حداقل ضریب سیم نسبت به پولی 40 برابر باشد تا منجر به شکستگی سیم بکسل نشود اما با توجه به عدم رعایت این موضوع شاهد شکستن سیم بکسل و بروز حادثه هستیم.
وی با بیان اینکه هر بالابری با سیم بکسل بدون رعایت قدرت پولی ساخته شده باشد غلط است، گفت: بالابر از ضروری ترین وسایل شده است و همانطور که در آسانسور ضد سقوط تعبیه میشود و از اجزایی تشکیل شده که ضرایب ایمنی بالا دارد در بالابرها نیز باید رعایت شود.
این فعالان عرصه صنعت گفت: اگر شهرداری برای شیشه دو جداره، نصب حفاظ نرده، رعایت فاصله کلیدهای پریز برق و سایر موارد الزاماتی دارد، باید در مورد بالابرها نیز به استانداردها توجه کند.
ابنوزاده تصریح کرد: باید کاری کرد که با همکاری انجمنهای و کانونهای فعال و حمایت متولیان مربوطه، استاندارد در بالابرها را نیز اجباری کرد.