۵.۵ میلیون ایرانی به دیابت مبتلاست
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به ابتلای ۵۳۷ میلیون نفر افراد ۲۰ تا ۷۹ ساله در جهان به دیابت، گفت: پیش بینی می شود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران بزرگسال از مرز ۷۸۴ میلیون نفر عبور کند.
به گزارش مملکت آنلاین، افشین استوار به مناسبت هفته ملی دیابت، با بیان اینکه تعداد بیماران دیابتی ۲۰ تا ۷۹ ساله که در سال ۲۰۱۹ بیش از ۴۶۳ میلیون نفر اعلام شده بود، افزود: طبق گزارش فدراسیون بین المللی دیابت، تعداد بیماران دیابتی در سال ۲۰۲۱ به ۵۳۷ میلیون نفر رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: تعداد مرگ های ناشی از دیابت یا عوارض ناشی از آن نیز از ۴.۵ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ به ۶.۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ رسیده است. به عبارت دیگر هر پنج ثانیه یک نفر به دلیل دیابت یا عوارض آن جان خود را از دست می دهد.
وی گفت: پیش بینی می شود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران بزرگسال از مرز ۷۸۴ میلیون نفر عبور کند.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه طی سال های اخیر افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان، این بیماری را به بزرگ ترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است، ادامه داد: سالانه ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر به دلیل دیابت در جهان جان خود را از دست می دهند. از طرف دیگر ۵۴۱ میلیون نفر در جهان دچار اختلال تحمل گلوکز هستند که در صورت عدم مداخله موثر، اغلب آنها مبتلا به دیابت خواهند شد.
ابتلای بیش از پنج و نیم میلیون نفر ایرانی بالای ۲۵ سال به دیابت
وی بیان کرد: در کشور ما بیش از پنج و نیم میلیون نفر از افراد بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت هستند و به عبارت دیگر حداقل ۱۱ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال از بیماری دیابت رنج می برند. حداقل ۷۵ درصد آنان از بیماری خود آگاه هستند.
استوار افزود: امسال نیز به منظور آگاهی عموم هموطنانمان درباره بیماری دیابت و تاکید بر اهمیت مراقبت دیابت روزهای ۲۲ لغایت ۲۸ آبان ماه به عنوان هفته ملی دیابت نامگذاری شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: شعار روز جهانی دیابت، دسترسی به درمان دیابت است. طبق نظر اعضای کمیته برگزاری مراسم هفته ملی دیابت و روز جهانی دیابت شعار ملی هفته دیابت امسال «مراقبت دیابت، امروز بیشتر از همیشه» تعیین شد.
وی افزود: در طول هفته ملی دیابت، دفتر مدیریت بیماری های غیر واگیر با همکاری مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، روابط عمومی معاونت بهداشت، دفتر بهبود تغذیه جامعه، دفتر آموزش و ارتقای سلامت، دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس، معاونت درمان و سایر معاونت ها، دانشگاه های علوم پزشکی، شهرداری تهران، انجمن های دیابت، وزارت ورزش و فدراسیون ورزش های همگانی، وزارت آموزش و پرورش، شرکت های داروسازی و ... فعالیت هایی را تدارک دیده اند و با توجه به شرایط پاندمی کووید ۱۹ و با تاکید بر فعالیت در فضای مجازی، برنامه های متعددی به منظور ارتقای آگاهی عمومی در زمینه بیماری دیابت برگزار خواهند کرد.
استوار بیان کرد: اجرای برنامه های رادیو تلویزیونی، برگزاری کارگاه ها و کلاس های آموزشی دیابت به صورت مجازی، کنفرانس های خبری، چاپ مقالات در روزنامه ها و مجلات و فعالیت های مختلف دیگر برای کودکان و نوجوانان برخی از مهم ترین برنامه هایی هستند که توصیه می شود در روزهای این هفته اجرا شود.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: مشارکت تمام ذی نفعان و درگیر کردن همه افرادی که در راستای سیاست های معاونت بهداشت در پیشگیری و کنترل دیابت، به نحوی با بیماری دیابت یا بیماران دیابتی در ارتباط هستند از جمله اهداف این برنامه ها است.
انتهای پیام/