تعداد بیکاران تحصیلکرده بیشتر از تحصیلنکردههاست/لزوم ساخت هنرستانها برای مهارت آموزی
رئیس جامعه خیرین مدرسهساز با اشاره به برنامه و سیاست جدید این تشکل تحت عنوان «مدرسه یاری» گفت: خیرین هر مبلغی که مایل باشند میتوانند به مدارس بهویژه در مناطق کم برخوردار برای ارتقای کیفیت تحصیلی کمک کنند.
به گزارش مملکت آنلاین، ناصر قفلی در بیستوسومین جشنواره خیرین مدرسهساز کشور با اشاره به رویکردهای جامعه خیرین مدرسهساز در ساخت مدارس اظهار کرد: رویکرد نخست ما «مدرسهیاری» است که اخیرا به منظور ارتقای کیفیت تحصیلی دانشآموزان بهویژه در مناطق کم برخوردار شروع شده است.
وی افزود: خیرین هر مبلغی که مایل باشند میتوانند به مدارس برای ارتقای کیفیت تحصیلی کمک کنند.
رئیس جامعه خیرین مدرسهساز با بیان اینکه رویکرد دیگر ما حضور خیرین به عنوان هیئت امنا در مدارسشان است که به مدارس خودشان سرکشی کرده و کمبودهای آن را رفع کنند گفت: رویکرد سوم ما که بسیار بر آن تاکید داریم ساخت مدارس با سیستمهای نوین است. از معاون سازمان نوسازی خواستهام که اگر با این روشها آشنا هستند عمل کنند و اگر آشنا نیستند این تکنولوژیهای جدید را گرفته و مورد استفاده قرار دهند.
قفلی افزود: هزینههای ساخت بالا رفته و دیگر نمیتوان ساخت یک کلاس را دو تا سه سال معطل کرد. سازمان نوسازی مدارس باید سبکسازی و ارزانسازی را مدنظر داشته باشد. آورده امسال ما کمتر از سال قبل نیست، ولی با گرانی که وجود دارد کارایی لازم را ندارد و نیمی از کار سال قبل را میتوانیم انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه مدارس سبک ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزانتر تمام میشوند و در عرض یک تا دوماه یک مدرسه چندکلاسه، یک تا چند طبقه تحویل داده میشود گفت: حسن بزرگ این کار این است که وقتی مدرسه خیّر زود حاضر میشود تشویق میشود باز به این کار ادامه دهد، اما وقتی روند طولانی میشود از کار مدرسه سازی دور میشود و عده زیادی نسبت به این موضوع اعتراض دارند. اگر رسیدگی نکنیم ممکن است برخی از خیرین را از دست بدهیم.
رئیس جامعه خیرین مدرسهساز ادامه داد: دغدغه بعدی ما توسعه و ساخت هنرستانها است. خوب است اگر دبیرستانی آمادگی دارد به هنرستان تبدیل شود و من بعد دیگر دبیرستان نسازیم. قابل قبول نیست فرزندان ما چند سال به مدرسه بروند و بعد بدون هدف در خانه بمانند و نتوانند شغلی پیدا کنند. باید مهارتآموزی را به دانش آموزان بیاموزیم. کشورهای مترقی دنیا به سمت مهارت آموزی رفتهاند، ۸۰ درصد مدارس در آلمان هنرستان اند و مهارتآموزی میکنند و ۲۰ درصد دبیرستان است، اما اینجا هنوز ۶۰ درصد دبیرستان و کمتر از ۴۰ درصد هنرستان داریم.
قفلی با بیان اینکه یک پیشنهاد ما مشارکت عمومی برای ساخت هنرستانها است گفت: این امکان وجود دارد که چند نفر با همدیگر مشارکت کنند و برای هرکارگاه یک تابلو به نام خیّر نصب کنیم. ساخت هنرستان در شهرکهای صنعتی و در جوار کارخانهها نیز پیشنهاد میشود. طبق آمارها، تعداد بیکاران تحصیلکرده بیشتر از تحصیلنکرده ها است و درد بزرگی است که جوانان ما عمرشان را صرف کنند و درس بخوانند اما بیکار بمانند. اگر سبک سازی مدارس را انجام ندهیم، سالهای دیگر عقب میمانیم. اگر مهارتآموزی را توسعه ندهیم آمار بیکاری همین قدر بالا میماند.
انتهای پیام/