مدیرکل دفتر غلات و کالاهای اساسی وازرت جهادکشاورزی:
تنها ۱۰ درصد نیاز فسفاته کشور مصرف میشود
مدیرکل دفتر غلات و کالاهای اساسی وازرت جهادکشاورزی از کاهش مصرف کود فسفاته به عنوان معضلی برای بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: اکنون مصرف این کود در بخش کشاورزی کشور به ۱۰ درصد رسیده است که گویای یک معضل و فاجعه است.
به گزارش مملکت آنلاین، فرامک عزیزی کریمی روز پنجشنبه، ۱۳ آبانماه، در جلسهی پیشرفت جهش تولید در دیمزارها و کشاورزی قراردادی سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ آذربایجان شرقی که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، مجری طرح گندم کشور و رئیس سازمان جهادکشاورزی استان برگزار شد، اظهار کرد: آذربایجانشرقی، استانی پیشرو در اجرای طرح جهش تولید بوده و طی سالهای اخیر توانسته حرکتهای خوبی را در این حوزه آغاز کند.
وی افزود: وجود مرکز تحقیقات دیم کشور در شهرستان مراغه نیز یکی از پتانسیلهای این استان در حوزه کشاورزی محسوب میشود.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم رعایت تناوب کشت در مزارع سطح کشور، گفت: قرار نیست وضعیت کشت محصولات مزارع با روند کنونی ادامه داشته باشد بلکه باید با رعایت الگوی تناوب کشت، سهم تولید حبوبات، علوفه و انواع دانههای روغنی نیز افزایش یابد.
کریمی خاطرنشان کرد: با رعایت این تناوب میتوان تا حد قابل توجهی پایداری کشت محصولات استراتژیکی چون گندم و حتی جو را ارتقا داد.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی سطح کشور، دیم هستند، افزود: این بخش با وجود سطح زیرکشت بالا اما تنها هشت درصد از کل تولیدات بخش کشاورزی را شامل میشود در حالیکه در دنیا میانگین سهم محصولات دیم به کل تولیدات کشاورزی بالغ بر ۴۰ درصد است.
وی با تاکید بر لزوم توجه به حوزه کشاورزی حفاظتی و مستقیم، اظهار کرد: بایستی پتانسیلها و فواید استفاده موثر از کود به کشاورزان آموزش داده شود. با افزایش سطح تولید، استفاده از کودهایی با نسبت معین میتواند منجر به افزایش تولید و درآمد کشور شود که این افزایش در مقابل هزینه تهیه کود با ارتقای سطح تولید قابل قیاس نیست.
انتهای پیام/