ضرغامی در افتتاح موزه خودروهای تاریخی:
باید زیر میز زد و تفکرات را عوض کرد
عزتالله ضرغامی گفت: یک عده به دوقطبیسازی عادت کردهاند و فکر میکنند منافع مردم در تعارض با میراث فرهنگی است. انشاءالله این مساله را حل میکنم. باید زیر میز زد و یکسری از تفکرات را عوض کرد و با همه قدرت میراث فرهنگی را حفظ کرد.
به گزارش مملکت آنلاین، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مراسم افتتاح موزه خودروهای تاریخی، راهاندازی این موزه را کاری عالمانه و ارزشمند دانست و افزود: کارهای زیادی روی وزیر آوار میشود و اگر وزیر بخواهد کار کند شب و روزش گرفتاری و کار است، نمیشود کم کرد، ولی برای من راهاندازی این موزه آنقدر اهمیت داشت که جلسه شورای معاونان را تعطیل کردم تا در افتتاح این مجموعه شرکت کنم.
او با اشاره به وضعیت خودروهای تاریخی در کشور، اظهار کرد: تا کنون ٢٧۴ پلاک خودرو تاریخی صادر شده است. از نظر ما خودرویی که بالای ۵٠ سال باشد و مداخلاتی نداشته باشد، خودرو تاریخی محسوب میشود و میتواند پلاک بگیرد. درحال حاضر نیز حدود ١٨٠٠ خودرو در نوبت بررسی هستند. در فهرست اولیه بین ۱۲ تا ۱۴ هزار خودرو تاریخی وجود دارد که تصورم این است از بین آنها حدود سه تا چهارهزار خودرو از آییننامههای وزارتخانه عبور میکنند و پلاک خودرو تاریخی دریافت میکنند.
او افزود: تعدادی از این خودروها در اختیار مردم است. مشکلی که من هر جا میروم و باید برای آن راه حل پیدا کنم این است که وقتی شیء یا اثری در اختیار مردم است حداقل استفادهای میکنند و به محض اینکه تاریخی و صاحب شناسنامه میشود، صاحبان آن اثر تاریخی گرفتار میشوند. بعضی جاها بدبخت میشوند. باید به این موضوع فکر کنیم.
ضرغامی گفت: تاسف میخورم وقتی میخواهیم به مردم فکر کنیم، در کنار حفظ همه ارزشها، میراث فرهنگی و صیانت از آنها، یک عده به دوقطبیسازی عادت کردهاند و فکر میکنند منافع مردم در تعارض با میراث فرهنگی است. انشاءالله این مساله را حل میکنم. به فضل خدا یکی از جاهایی که باید زیر میز زد و یکسری از تفکرات را عوض کرد و با همه قدرت میراث فرهنگی را حفظ کرد و در عین حال مردم هم جایگاه خود را پیدا کنند و به آنها توجه شود، همین جا است و شروع هم شده است.
او در ادامه بیان کرد: بعضیها دایههای دلسوزتر از مادر هستند، ممکن است جیغ بنفش بکشند، اصلا اهمیت ندارد. مهم این است بدانیم وقتی تصمیمی میگیریم چقدر به نفع مردم است. ما ابنیه شاهان را نشان میدهیم پس باید رفتار شاهان را هم نقد کنیم، به دلیل اینکه فردا ما دچار آن نشونیم. اگر این کار در موزه انجام شود، مقداری سلیقه میخواهد، مثلا اگر به کاخ سعدآباد بروید در عین حالی که آثار هنری معماران ایرانی را میبینید، ممکن است اتاقی را هم ببینید که شاهد پیمان ننگین سعدآباد بوده است.
ضرغامی به یکی از خودروهای به نمایش گذاشتهشده در موزه خودروهای تاریخی اشاره کرد که مخصوص رضا پهلوی ساخته شده و گفت: سه کارخانه بزرگ دنیا جمع شدند که برای رضا پهلوی یک خودرو بسازند تا آموزش رانندگی ببیند و بعد هم با افتخار بگویند شما پراید دارید، ما اینها را داشتیم. اینها که برای شما نبود، پول ملت را به خودروسازان بزرگ دادید که برایتان خودرو بسازند و برای این کارهایی که برای شما انجام دادند، امتیازهایی گرفتند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: دیدهام بعضی از دوستان وقتی میخواهند رفتار شاهان در حوزههای میراث فرهنگی را نقد کنند صدایشان میلرزد. خجالت دارد. در نقد شاهان صدای کسی نباید بلزرد. میگویند اگر ما نقد کنیم، یعنی علیه میراث فرهنگی صحبت کردهایم، چه کسی گفته است؟ میراث فرهنگی تمدن ما است، افتخار پدران ما است. آن را تکریم میکنیم و روی چشم میگذاریم، اما اگر کسی رفتار شاهانه داشت، آن جای خود دارد و باید آن را نقد کرد.
او در ادامه به مجموعه خودروهای گردآوریشده در این موزه اشاره کرد و افزود: کاری که جسته و گریخته توسط کلکسیونرها در کشور انجام میشد، حالا متمرکز شده است؛ بنیاد مستضفعان این خودروها را که در سوله و انبار خاک میخورد و از بین میرفت، در یک جا جمع کرده و به نمایش گذاشته است. البته یک عده هم میترسند اگر این آثار را نشان دهند، چه میشود، اما سفارش قرآن است که چنین آثاری را نشان دهیم تا دیگران عبرت بگیرند. امروز در دنیا بحث جنگ روایتها است، روایت درست، وگرنه از تمام افتخارات شما تاریخ ذلتبار میسازند. پس نگران نشان دادن آنها نباشید. این خودروها تاریخ یک صنعت است و از بعضی از آنها یک نمونه ساخته شده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سپس از مدیرکل موزههای بنیاد مستضعفان درخواست کرد کارشناسان مستقر در این موزه مطالعات دقیقی داشته باشند تا به سوالهای متخصصان بتوانند پاسخ دهند و اطلاعات ر ا غنی کنند. مطمئنم این موزه در بعد جهانی جایگاه خوبی پیدا میکند. سازه و رمپهای خیلی خوبی دارد. هنگام راه رفتن در این موزه متوجه طبقات نمیشوید. مطمئنم ورودی آن جهانی خواهد شد.
ضرغامی همچنین از پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان درخواست کرد این راه را ادامه دهد و از راهبردهای میراث فرهنگی و از ظرفیت بخش خصوصی و متخصصان برای حفظ و احیا، مرمت و مدیریت میراث فرهنگی تحت آییننامههای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استفاده کند.
موزه خودروهای تاریخی (بین کیلومتر ۱۰ و ۱۱ جاده مخصوص کرج، انتهای کوچه ۲۵) با نمایش ۶۱ وسلیقه نقلیه با حضور رئیس بنیاد مستضعفان و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از روز شنبه اول آبانماه افتتاح شد و از روز یکشنبه، دوم آبانماه به روی بازدیدکنندگان باز خواهد شد. ساعت بازدید از ۹ تا ۱۴ تعیین شده و هزینه بلیت ورودی برای هر نفر ۲۵هزار تومان درنظر گرفته شده است.
انتهای پیام/