هم‌زمان با آغاز هفته دفاع مقدس انجام می‌شود؛

تشکیل کمیته خبرنگاران و عکاسان آسیب‌دیده از جنگ/طراحی جایزه صلح جهانی شهید حسن باقری

با محوریت و پیگیری باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه‌ای یونسکو ـ ایران و موافقت کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران، همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس «کمیته خبرنگاران و عکاسان آسیب‌دیده از جنگ» تشکیل خواهد شد.

تشکیل کمیته خبرنگاران و عکاسان آسیب‌دیده از جنگ/طراحی جایزه صلح جهانی شهید حسن باقری

به گزارش مملکت آنلاین، در همین راستا حجت‌الاسلام‌ والمسلمین دکتر علی نوریجانی ـ رییس کل باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه‌ای یونسکو ـ ایران در نشستی با سردار سرتیپ پاسدار فتح‌الله جعفری ـ مدیر موسسه شهید حسن باقری اظهار کرد: موضوع خبرنگاران آسیب‌دیده از جنگ در صحن یونسکو مطرح است و محوریت ایران در این زمینه می‌تواند کشورهای عضو را به سمت حمایت از فرهنگ انسانی ضد کشتار بشری سوق دهد.

وی با بیان اینکه این موضوع علی‌رغم اهمیت زیاد، کمتر مورد توجه فعالان حقوق بشری بوده است، اظهار کرد: همین امر ما را بر آن داشت همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس نسبت به طرح و پیگیری موضوع حمایت از خبرنگاران و عکاسان آسیب‌دیده از جنگ و همچنین پرداختن به شخصیت شهید باقری به عنوان عکاس خبرنگار دفاع مقدس و طراح بسیاری از استراتژی‌های موثر دفاع مقدس اقدام کنیم و بر این اساس طرح تشکیل کمیته خبرنگاران و عکاسان آسیب‌دیده از جنگ را مطرح و مورد موافقت دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران قرار گرفت.

رئیس کل فدراسیون باشگاه‌های یونسکو ـ ایران با اشاره به نقش و جایگاه شهید حسن باقری به‌عنوان عکاس ـ خبرنگاری که مدل بی‌بدیلی از فرماندهی را در دوران دفاع مقدس به نمایش گذاشته است، خاطرنشان کرد: اینکه شهید باقری در رویکرد فرماندهی و دفاعی، روندی صلح طلبانه و انسانی را ملاک قرار داده و حفظ جان انسان‌ها برای او در اولویت بوده، از بارزترین الگوهای فرماندهی نظامی است؛ البته که اساسا رزمندگان ما در موضع دفاعی همواره معتقد بر حفظ جان‌ها و پرورش روح انسان‌ها و دفاع از حقوق انسانی بوده‌اند که این نقطه قوت ما در دوران دفاع مقدس نیز بوده است.

نوریجانی تاکید کرد: با عنایت به روحیه صلح‌طلبانه شهید حسن باقری در موضع فرماندهی و همزمان با روز جهانی صلح، باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه‌ای یونسکو ـ ایران طی مکاتبه ای پیشنهاد نامگذاری «روز جهانی صلح» به نام شهید حسن باقری در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران را به دولت پیشنهاد خواهد کرد و همچنین طراحی «جایزه صلح» به نام حسن باقری را به عنوان پیشنهاد به کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران  ارائه خواهد داد.

در این جلسه سردار جعفری نیز با اشاره به ویژگی‌های خاص شهید حسن باقری در دوران دفاع مقدس، اظهار کرد: با نگاهی به مدل فرماندهی و کنش شهید حسن باقری در عملیات‌ها، نگاه انسانی او به مقولات، بارزترین و ویژه‌ترین نکته‌ای است که به چشم می‌خورد. اینکه در بزنگاه‌ها یک فرمانده تصمیمی اتخاذ کند که مبتنی بر کمترین آسیب انسانی و بیشترین آورده باشد، از او یک فرمانده تمام‌عیار با تصمیمات مبتنی بر نگاه اسلامی و انسانی ساخته است.

وی افزود: ما در موسسه شهید باقری تلاش کردیم با جمع‌آوری بانک اطلاعات دقیقی از جنگ، نسبت به ثبت این ویژگی‌ها اقدام کنیم. ثبت مستندات تاریخی یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین برهه‌های کشو، یکی از کار ویژه‌های ما در موسسه بوده است.

مدیر موسسه شهید حسن باقری با استقبال از تشکیل کمیته خبرنگاران و عکاسان آسیب‌دیده از جنگ و طرح آن در سطحی فراسرزمینی، تاکید کرد: رویکرد مبتنی بر صلح و نگاه انسانی جاری در یک رخداد نظامی آن چیزی است که دنیا باید از آن مطلع باشد. این ویژگی‌ها کمتر در سایر کشورها و در میان فرماندهان قابل مشاهده است.

در پایان این جلسه مقرر شد طرفین با امضای تفاهم‌نامه همکاری نسبت به توسعه همکاری‌های مشترک از جمله طراحی نشان خبرنگاری صلح، تولید محتوای بسط دهنده فرهنگ مقاومت و شهادت و ... اقدام کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر