قائم مقام مدیرعامل شرکت:
جنگ مافیای واردات با هپکو/ ایران، گورستان ماشینآلات دست دوم وارداتی
قائم مقام مدیرعامل هپکو گفت: مافیای واردات و پول و ثروت تلاش زیادی برای جلوگیری از راه اندازی مجدد هپکو دارند.
به گزارش مملکت آنلاین، میقانی ۱۹ مردادماه در نشست مطبوعاتی به مناسبت روز خبرنگار با تاکید بر اینکه شرکت هپکو و سالن طرح توسعه، یکی از بزرگترین طرح های تولیدی پس از انقلاب به شمار می رود و برای حفظ این دارایی و سرمایه ملی، مکلف و موظف هستیم، اظهار کرد: در سال های اخیر فراز و نشیب های بسیاری را تجربه کردیم ولی هیچ گاه ارتباط خود را با مشتریان خود از دست ندادیم و بدنه هپکو همواره خواهان زنده نگهداشتن این صنعت و روشن ماندن چراغ تولید در این شرکت بودند و این ارتباطات باعث شد که در طول سال های اخیر با رصد بازار، محصولات مورد نیاز را در تولد دوباره به بازار عرضه کنیم.
سبد کاملی از محصولات را به بخش معدن عرضه خواهیم کرد
وی تصریح کرد: حوزه راهسازی به دلیل کاهش بودجه های عمرانی با رکود مواجه است و محصولات حوزه راهسازی فعالیت بالایی ندارند، اما حوزه معدن بسیار فعال است و تلاش داریم که سبد کاملی از محصولات را ارائه کنیم و نیازهای بخش معدن کشور را می توانیم به صورت کامل پوشش دهیم.
میقانی با اشاره به محصولات شاخص شرکت هپکو، بیان کرد: ماشین دامپتراک یکی از محصولات شاخص شرکت است و قابلیت تولید آن در هپکو مهیاست. در طول یک سال اخیر قطعات تولید این ماشین خریداری و برنامه ریزی تولید انجام شده است و با عمق ساخت ۴۰ تا ۵۰ درصد داخلی سازی، امکان تولید آن وجود دارد، اما شرکت های بسیاری در واردات این ماشیت دخیلند و سودهای هنگفت می برند. در طول ماه های اخیر تحت فشار بودیم که جلوی عقد قراردادها گرفته شود و به مسئولان القا می کردند که هپکو توان تولید را ندارد.
میقان تصریح کرد: هپکو اولین شرکتی بود که دامپتراک ۱۰۰ تن و ۴۰ تن را قبل از خصوصی سازی به بخش معادن کشور عرضه کرده است و همچنان آنها را پشتیبانی می کند و حتی در زمان رکود نیز، دامپتراک ۱۰۰ تن به معادن کشور عرضه شد، البته ۵۰ درصد تولید دامپتراک ها در سال های اخیر، داخلی است و به زودی آن را بومی می کنیم و انتظار حمایت از مسئولان امر را داریم. با یکی از معادن بزرگ کشور اولین قرارداد تولید انبوه عقد شده است و روند اخذ پیش پرداخت در حال طی شدن است و به محض انجام این کار، موصوع در بورس اعلام می شود.
وی بیان کرد: در کنار دامپتراک ۴۰، ۷۰ و ۱۰۰ تن، تراک های معدنی نیز عرضه شده و قرارداد، تولید ۶۵ تن این تراک ها با یکی از معادن استان خراسان منعقد شده است، علاوه بر آن تولید بیل های سنگین ۲۲، ۳۷، ۴۷، ۸۰ و ۱۲۰ تن کلید خورده است و اولین قراردادها در مرحله مذاکره قرار دارد.
تکذیب ناتوانی هپکو در ساخت دامپتراک
قائم مقام مدیرعامل هلدینگ هپکو به مشکلات اخیر شرکت اشاره کرد و گفت: هجمه سنگینی وجود دارد که هپکو توان تولید ندارد و حتی در نامه ای اعلام شد که این شرکت توان تولید ۵ دستگاه دامپتراک دارد در حالی که اعلام می کنم هپکو توان ساخت ۱۰۰ دستگاه در سال را دارد.
وی قرارداد ۵۰ دستگاه گریدر برای سازمان راهداری را از جمله قراردادهای منعقد شده در ماه های اخیر دانست و گفت: تجهیزات لازم خریداری و بخش استراکچری نیز در داخل شرکت در حال تولید است.
میقانی به نیاز معادن زیرزمینی به ماشین آلات و دامپتراک های کوتاه اشاره کرد و گفت: تاکنون چنین ماشین هایی در کشور تولید نشده است، اما اخیرا درخواست تولید این ماشین ها وجود دارد و در برنامه عملیاتی قرار گرفته است چراکه سابقه تولید بلدوزر کوتاه عملیاتی را در زمان جنگ داریم و می توانیم برای معادن این تجربه را مجددا تکرار کنیم.
جنگ مافیای پول و واردات با هپکو
وی تصریح کرد: مافیای واردات و پول و ثروت تلاش فراوانی برای جلوگیری از راه اندازی مجدد هپکو دارد ولی باید از تولید داخل حمایت کرد و زمانی که شرکت می تواند قطعات و ماشین آلات سنگین را تولید کند مسئولان نباید اجازه واردات را بدهند. اگر واردات ضرورت دارد می توان این واردات را از طریق هپکو انجام داد.
میقانی افزود: هپکو تنها صنعتی است که واردات ماشین آلات دست دوم آن به کشور آزاد است، متاسفانه این واردات با فساد همراه است و درواقع با ماشین الات دست دوم وارداتی در حال رقابت هستیم. ایران به گورستانی از ماشین آلات دست دوم وارداتی تبدیل شده است در حالی که تولیدات هپکو ۱۰ سال ضمانت دارد و اگر اختلاف قیمتی بین تولیدات هپکو با محصولات وارداتی وجود دارد به دلیل کیفیت بالای محصولات است، در واقع قیاس ماشین نو تولید هپکو با ماشین دست دوم وارداتی قابل پذیرش نیست.
قوانین عجیب
وی با تاکید بر اینکه هپکو در سال های اخیر بازاری را با رانت به دست نیاورده است بلکه با کیفیت و قیمت مناسب بازارها را فتح کرد، گفت: در حوزه واردات خلاء قانونگذاری را شاهدیم، قانون ۱۰۹ و ۱۱۰ اجازه ورود ماشین آلات دست دوم به کشور را می دهند و این قوانین حتما باید تحت نقدهای کارشناسی قرار گیرد که چرا با وجود توانمندی داخلی، ماشین آلات دست دوم وارد می شود؟
قائم مقام مدیرعامل هلدینگ هپکو بیان کرد: هپکو کار تولید را آغاز کرده است، لیست کاملی از ماشین آلات مورد نیاز معادن تهیه شده و انتظار داریم با بخش معدن در یک برنامه زمانی مشخص همکاری صورت گیرد، امکاناتی که در هپکو وجود دارد در هیچ جای دیگری از کشور وجود ندارد، باید از این ظرفیت برای خودکفایی که معنای دیگر امنیت اجتماعی و اشتغال است، استفاده کنیم.
با واردات اشتباه مواجهیم/پیش بینی فروش ۱۵۰۰ میلیاردی
وی اضافه کرد: متاسفانه ما با واردات اشتباه روبرو هستیم به طوری که حتس سوخت برخی از این ماشین ها با سوخت مملکت ما منافات دارد، قصد ما این نیست که تا زمان تولید این ماشین آلات، بخش معدن بخوابد، بلکه می توان با یک برنامه ریزی مناسب در زمان تولید، نیاز معادن از طریق واردات درست انجام و سپس هپکو تولیدات را عرضه کند.
میقانی افزود: پیش بینی می کنیم که بالای ۱۵۰۰ میلیارد تومان فروش داشته باشیم که این افق دست یافتنی است، چراکه حجم سنگینی قرارداد به ویژه در حوزه معدن منعقد شده است.
وی بیان کرد: با توجه به حجم قراردادها حتما باید در حوزه مونتاژ و ساخت، جذب نیرو داشته باشیم و حتی تلاش خواهیم کرد که به سطح اشتغال قبل از خصوصی سازی دست یابیم.
میقانی گفت: هپکو سابقه صادرات قطعات به لیپهر و ولوو را دارد و امیدواریم با توسعه تولید مسیر صادرات کیفی خود را مجددا از سر بگیرد، البته به دلیل تحریم، شرکت های اروپایی از بازار ایران خارج شده اند ولی صادرات را می توان با دیگر برندها و شرکت ها ادامه داد.
حقوق معوق نداریم
وی با اشاره به تولید غلطک و بیل زنجیری در هپکو که در سال های اخیر از چرخه تولید خارج شده بود، در خصوص وضعیت حقوق کارگران هپکو اظهار کرد: تمام تلاش این است که با افزایش تولید، حقوق از طریق شرکت پرداخت شود و در کنار آن جذب نیرو نیز انجام گیرد و خوشبختانه در حال حاضر حقوق معوق نداریم.
میقانی با اشاره به دانش فنی و تکنولوژی روز دنیا که همواره در هپکو حاکم بوده است، گفت: تکنولوژی هپکو به هیچ عنوان از دنیا عقب نیست و تنها شرکتی هستیم که ربات های جوشکاری ما بزرگترین ربات های منطقه است البته تکنولوژی سخت افزاری نیست بلکه مغزافزاری است و با وجود همه فراز و نشیب ها، نیروهایی در شرکت وجود دارند که می توانند با تکنولوژی و دانش فنی روز دنیا پیش بروند.
انتهای پیام/