در دیدار با رئیس و هیات امنای جهاد دانشگاهی
قالیباف: جهاد دانشگاهی به عنوان یک مجموعه انقلابی و پیشران مورد توجه است
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اولویت اول ما باید خنثی سازی تحریم ها باشد گفت: اگر اینگونه باشد دشمن می داند که نیازی دیگر به او وجود ندارد و دیگر آن زمان تحریم معنای نخواهد داشت.
به گزارش مملکت آنلاین، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رئیس و هیات امنای جهاد دانشگاهی پس از اینکه طیبی رئیس این سازمان گزارشی را از فعالیت و عملکرد مجموعه متبوع خود ارائه داد ضمن تبریک به مناسبت روز خبرنگار و سالگرد تشکیل سازمان جهاد دانشگاهی گفت: مقام معظم رهبری از این مجموعه به عنوان مولود انقلاب یاد کردند؛ بسیار حائز اهمیت است. ۱۷ مرداد و روز خبرنگار را به همه عزیزان تبریک و یاد و خاطره شهدای جهاد دانشگاهی و شهدای خبرنگار را گرامی می دارم.
وی افزود: امروز توفیق است که در خدمت عزیزان و هیات امنای جهاد دانشگاهی و مسوولان و در خدمت نمایندگان و همچنین در کنارعزیزانی که از جهاد دانشگاهی استانهای دیگر به صورت مجازی با ما هستند باشم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علم و دانش زمانی اثر می گذارد که گره از کار مردم باز کند و در خدمت مردم و جامعه باشد. ما باید با تکیه به فرهنگ قرآنی، و اهل بیت (ع) شرایط زندگی را به گونه ای برای مردم آرام کنیم و یک آرامشی را برای مردم فراهم کنیم که مردم بتوانند بندگی خدا کنند. ولی متاسفانه امروزه در این زمینه کارنامه مورد قبولی نداریم. فکر می کنید مشکل ما در کجا می باشد؟ آیا امکانات نداریم؟ به نظر می رسد این گونه نیست و امکانات خوبی فراهم است.
قالیباف ادامه داد: قصد ندارم زیاد به آمار و ارقام اشاره کنم ولی به صورت کلی ما حدود ۵ میلیون بشکه نفت مصرف داخلی داریم که البته با وجود شرایط و مشکلاتی که در حوزه صادرات نفت وجود دارد میزانی هم در این حوزه مورد توجه است. اما به هر شکل ۸ میلیون ظرفیت مورد توجه به صورت کلی است که اگر بشکه ای ۵۰ دلار هم حساب کنیم بیش از ۱۶۰ میلیارد دلار در این بخش هزینه می کنیم .
وی بیان کرد: اما باید به این موضوع توجه کنیم که چرا امروز دچار مشکل هستیم؟ مهمترین مشکل در حوزه مدیریت و نداشتن یک حکمرانی درست در جای خودش است. همه ظرفیت های مادی و منابع انسانی ما با یکدیگر هم افزایی ندارد و از سویی دیگر شاهد ناعدالتی و تبعیض هستیم در همین حوزه مصرف انرژی که به آن اشاره کردم باید بگویم که ممکن است یک نفر یک بشکه نفت مصرف کند یکی ۲۳ بشکه. این یعنی ناترازی .
قالیباف بیان کرد: این ناترازی در مصرف، تولید، در ساختار بودجه، در مدیریت، در صندوقهای بازنشستگی و در کسری بودجه حتی در جمعیت و موضوع آب و توزیع جمعیت نیز به چشم می خورد. در برخی از نقاط کشور ۲۳ برابر و یا ۲۴ برابر ظرفیت تراکم داریم. یعنی در یک درصد خاک بیش از ۲۳ درصد از جمعیت متراکم شده است. حال هر فناوری و هر تکنولوژی هم به کار گرفته شود نمی تواند مشکلات آلودگی صوتی و آلودگی هوا را در آن منطقه اصلاح کرد. بر همین اساس است که می گوییم در مدیریت و در حکمرانی شاهد مشکل هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یک مجموعه انقلابی و پیشران مورد توجه است البته در کنار این مجموعه پیشران های دیگری هم در کشور داریم اما باید توجه کنیم پیش از داشتن اینها باید تعیین تکلیف شود که اصلا پیشران های ما کدام هستند. آیا باید در تمام موضوعات به عنوان اولویت اول ورود کنیم؟ یعنی هم قطار و مترو بخواهیم هم انرژی هسته ای بخواهیم هم تحول در حوزه کشاورزی بخواهیم و پزشکی؟ آیا امکان این وجود دارد؟
وی ادامه داد: ما می توانیم با برنامه کشور را از این نابسامانی های اقتصادی نجات دهیم؛ به شرط این که به یک فهم مشترک و اتفاق نظر در مجلس و دولت، دانشگاه و بخش های خصوصی دست پیدا کنیم. ما باید امروز اولویت ها را مشخص کنیم؛ اگرچه که روحیه جهادی؛ فرهنگ گذشت و تلاش و ایمان به سنت های الهی و ایمان به مردم بسیار حائز اهمیت است. هر کجا در این چهل ساله در حوزه های مدیریتی و فرهنگی و یا فناوری شاهد یک تحول بودیم در آن قسمت با چشم خود دیده ایم که مردم کار صحیح را انجام داده اند. یعنی در هر مقطعی که مراکز علمی با مراکز مدیریتی مربوط به خود برای مثال با مراکز صنعتی ارتباط مطلوبی داشته اند و صاحبین اصلی کار و متخصصین به آن حوزه وارد شدند شاهد یک تحول موثر بودیم. ولی متاسفانه امروزه ما در حوزه مدیریت از این قسمت فاصله گرفته ایم.
قالیباف بیان کرد: چرا در زمان پیدا کردن وزیر دنبال این نباشیم آن کسی را که در میدان در این ۴۰ ساله به خوبی درخشیده انتخاب کنیم؟ و چرا باید صرفا به دنبال افراد خاص در محدوده خاصی هستیم؟ در حوزه ای مثل صنعت و بازرگانی قطعا دارای افراد نخبه ای هستیم. ممکن است مدرک آن فرد هم برای مثال لیسانس باشد ولی در ۳۰ سال گذشته تجربه درخشانی داشته باشد، اما ما اینها را نمی بینیم. وقتی می گویم مردم سازی مهم است، یعنی همین.
رئیس مجلس بیان کرد: در برخی از حوزه ها مقاومت هایی وجود دارد تا برخی اتفاقات رخ ندهد. گاهی آنقدر مقاومت وجود دارد تا به آن نتیجه ای که باید رسید نرسیم؛ چرا که در این مقاطع مدیریت تضاد منافع در کشور اجازه کار نمی دهد. یا گاهی همچون اولویت های ما مشخص نیست؛ حتی اگر تلاشی هم بکنیم نمی توانیم آن موضوع مورد نظر را به بازار برسانیم و یا صادر کنیم؛ چرا که موضوع در اولویت ما قرار نداشته است. پس ابتدا باید نیاز بازار و نیاز خریدار را مورد توجه قرار داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که امروز جهاد دانشگاهی به عنوان یک پیشران در ارتباط با دیگر مجموعه ها مورد توجه می باشد بیان کرد: لازم است در اینجا از دکتر کاظمی در مجموعه رویان هم یادی کنیم؛ تاریخچه مدیریت آن مجموعه باید مورد توجه باشد. معتقدم مشکل اساسی ما در کشور بحث مدیریت است این مشکل اساسی و جدی ما است؛ اگر این موضوع حل نشود نمی توانیم اولویت ها را مشخص و مشکلات را رفع کنیم. نمی توانیم موضوع استاندارد را حل کنیم و یا امکان صادرات را فراهم کنیم. دیگر مشکلی در این حوزه ها وجود دارد به دلیل ضعف مدیریتی و درست و صحیح حکمرانی نکردن است یعنی هم خود را خسته و هم مردم را اذیت می کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: به بیش یا ۲۵ سال گذشته نگاهی بیندازیم، چند بار گفته ایم در تولید گوشت یا گوشت سفید خودکفا شده ایم؟ در چه چیزی یا در کجا خود کفا شده ایم ؟ آیا امروز در نهاده های دامی مشکل نداریم؟ غذا و دارو را وارد نمی کنیم؟ چرا می گویید خودکفا شده اید؟ در برخی مواقع جوجه ها را هم وارد می کنید. صرفا در این که جوجه ها بر اساس غریزه خود غذا می خورند و رشد می کنند شاید خودکفا شده باشیم، مدت زیادی است که می گوییم در این بخش خود کفا شده ایم، اما این گونه نیست. این ها منصفانه نیست؛ البته می پذیرم که بخشی از مشکلات این حوزه بر گردن شخص من نیز می باشد. ما هم باید در حوزه قانون گذاری و نظارت این موضوع را حل و فصل کنیم .
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امروز دیگر بهانه ای برای کار نکردن وجود ندارد. در این مقطع شرکت های دانش بنیاد، پیشران ها، جهاد دانشگاهی و همه دلسوزان باید در کنار هم این مسائل را رفع کنیم. مجلس نیز مصمم است در این بخش مسائل را دنبال کند. در بودجه سال ۱۴۰۰ در حوزه جهاد دانشگاهی سعی داشتیم افزایش بودجه لحاظ شود در حوزه توانمند سازی محرومین، مناطق محروم، توجه ویژه ای داشتیم ولی باید توجه کنیم که همه این ها مسکن می باشد. ما باید در اصلاح ساختار حرکت درستی انجام دهیم اولویت ها را مشخص و مشکلات را حل و فصل کنیم. تمام این ظرفیت هایی مالی و منابع انسانی ما نیز نیاز به تدبیر و سیاست درست دارد. که در کنار آن باید در جهت کنار گذاشتن قوانین مزاحم اقدامات صحیحی را انجام دهیم و دولت را متمرکز نماییم. و در کنار این موضوع نیز جلوی ناترازی ها را نیز بگیریم. مجلس در برنامه های خود قصد دارد به این سو حرکت کند و ان شاء الله کابینه هم در اسرع وقت معرفی می شود و ما می توانیم دست به دست هم دهیم و تا قدمهای موثری برداشته شود.
قالیباف در پایان اضافه کرد: در حوزه تحریم ابتدا باید به خنثی سازی توجه کنیم و سپس به دنبال رفع تحریم ها باشیم اولویت ما این است که عزتمندانه با توجه به حق و حقوق مردم و منفعت اقتصادی کشور در این مسیر قدم برداریم؛ زمانی که دیگر دشمن بداند به او نیازی وجود ندارد دیگر تحریم معنایی ندارد؛ آنها امروز قبول کردند که فشار حداکثری اثری ندارد؛ اگر چه مردم در زحمت هستند و باید زحمت را از دوش آنها برداریم.
انتهای پیام/