۱۰۰۰ محله حاشیه ای و آسیب خیز در سراسر کشور معرفی شده اند
سرپرست دفتر توسعه و نظارت بر موسسات و مراکز غیردولتی سازمان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر ۲۵۳۴ مرکز مثبت زندگی فعال در سراسر کشور مشغول ارائه خدمات هستند و از اصول و مبانی این مراکز شامل خانواده محوری، دولت الکترونیک، ایجاد شفافیت، ارزش دادن به تخصص ها به ویژه تخصص مددکاری و در رأس همه این اصول اصل محله محوری و توجه به مناطق حاشیهای و آسیبخیز حمایت میکنند.
به گزارش مملکت آنلاین، هادی بهداد در مراسم آیین آغاز به کار عملیات اجرایی طرح مشترک طرح تحولات محلات کشور و شروع فعالیتهای اجتماع محور مراکز مثبت زندگی در مناطق آسیب خیز و حاشیهای با اشاره طراحی مراکز مثبت زندگی بر اساس وظایف قانونی بهزیستی به عنوان مهمترین ابزار اعمال سیاستهای سلامت اجتماعی و برای بسط و گسترش ضریب نفوذ خدمات به آحاد جامعه گفت: این مراکز با اقدامات اساسی تمامی عناصر، ذی نفعان و .. در مدت مناسبی به بهرهبرداری رسید و در سال گذشته به دست رییس جمهوری افتتاح شد.
وی افزود: در حال حاضر ۲۵۳۴ مرکز مثبت زندگی فعال در سراسر کشور مشغول ارائه خدمات هستند و از اصول و مبانی این مراکز شامل خانواده محوری، دولت الکترونیک، ایجاد شفافیت، ارزش دادن به تخصص ها به ویژه تخصص مددکاری و در رأس همه این اصول اصل محله محوری و توجه به مناطق حاشیهای و آسیبخیز حمایت میکنند.
بهداد به استقرار ۱۲۰۰ مرکز مثبت زندگی در بیش از ۱۲۰۰ محله حاشیهای که استعداد بروز آسیب های اجتماعی در آنها بیشتر است، اشاره کرد و گفت: یکی از وظایف تعریف شده برای این مراکز این است که برای ارتقای کیفیت زندگی افراد ساکن در آن محله با استفاده از مشارکت و نظارت خود مردم فعالیت کنند.
سرپرست دفتر توسعه و نظارت بر موسسات و مراکز غیر دولتی سازمان بهزیستی در خصوص فعالیتهای انجام گرفته در مراکز مثبت زندگی از آغاز تا به حال اظهارکرد: با برنامه ریزیهای انجام شده مقرر شد که اطلاعات ۱ میلیون و ۸۰ هزار فرد مستمری بگیر بهزیستی و تمامی اعضای خانواده آنان در سامانه مثبت زندگی ثبت و بازدید از منزل و تکمیل و به روز رسانی اطلاعات پرونده آنان انجام شود.
وی افزود: در حال حاضر این طرح به مرحله پایانی خود نزدیک میشود زیرا از ۹۹۶هزار پرونده، اطلاعات بیش از ۹۶۵ هزار پرونده تکمیل شده است یعنی بازدید از منزل و ثبت کامل اطلاعات و.... انجام شده است.
بهداد با اشاره به فاز دوم اقدامات مراکز مثبت زندگی نیز گفت: در این مرحله که نقش بهزیستی استانها و شهرستانها در آن بسیار پر رنگ است. پایش مجدد پروندهها و نظارت بر اقدامات مراکز و تصمیمگیری در خصوص خدمات سازمان به اعضای تحت پوشش، مورد نظر است که با تکمیل کمیتههای شهرستانی و نظارتی با عضویت کارشناسان، مددکاران و رؤسای شهرستانها، یک بار دیگر بررسی و تصمیمگیری مجدد انجام میشود.
وی همچنین به آغاز فاز سوم برنامههای مراکز مثبت زندگی از امروز اشاره کرد و گفت: استقرار برنامههای اجتماع محور در مراکز مثبت زندگی از امروز آغاز میشود. با توجه به اینکه سرمایه انسانی و متخصصان بسیار زیاد و متنوعی در سطح کشور وجود دارد که طی سالیان گذشته خدمات بهزیستی را در قالب برنامههای اجتماع محور به جامعه ارائه میدادند، امروزه اکثر این افراد در مراکز مثبت زندگی سازماندهی شدهاند و باقی این نیروها نیز در قالب تلفیق طرحهای مختلف مثل توانبخشی مبتنی بر جامعه، گروههای همیار، پایگاههای خدمات اجتماعی، طرحهای غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم و... با مراکز مثبت زندگی همکاری میکنند. شیوهنامههای این خدمات نیز تدوین و به استانها ابلاغ شده است.
سرپرست دفتر توسعه و نظارت بر موسسات و مراکز غیردولتی بهزیستی اضافه کرد: اولین بخشنامه فعالیتهای اجتماع محور مراکز مثبت زندگی ابتدای تیرماه به استانها ارسال شده است. ۱۰۰۰ مرکز واجد شرایط اجرای این طرح که در مناطق حاشیه ای و آسیب خیز قرار دارند، توسط بهزیستی استانها معرفی شدهاند همچنین رابطین استانی نیز در استانها انتخاب و معرفی شدهاند.
وی افزود: یک گروه کاری آموزش دیده با حضور نمایندگان تمامی حوزههای تخصصی بهزیستی برای آغاز این طرح معرفی و در ستاد سازمان بهزیستی مستقر شدهاند که همین گروه دستورالعملها و راهنمای فعالیتهای اجتماع محور را نیز تدوین کردهاند و به زودی ابلاغ میشود.
بهداد اظهار امیدواری کرد که شروع این فرایند موجب انسجام هر چه بیشتر خدمات و فعالیتهای سازمان شود تا به معنای واقعی مرکز ارتباط با مردم در قالب مراکز مثبت زندگی و بر اساس نیازها، مشارکت و در خواستهای مردم در مناطق مختلف شکل بگیرد.
وی در پایان ضمن تشکر از تمامی همکاران بهزیستی در راهاندازی و توسعه مراکز مثبت زندگی و برنامههای اجتماع محور بهزیستی از گذشته تا به حال گفت: طرحهای اجتماع محور ارسال شده از طرف استان ها حتما مد نظر قرار می گیرد.
انتهای پیام/