وزارت نیرو اعلام کرد
افزایش توان تولید برق در دولتهای یازدهم و دوازدهم و برنامه ششم توسعه
وزارت نیرو اعلام کرد با عنایت به برنامههای جاری و رشد فزاینده تقاضای برق در کشور، با بسیج همه امکانات در دسترس و بهرهمندی از تمام ظرفیتهای موجود، توسعه ظرفیتهای جدید تولید برق را با جدیت در دستور کار خود دارد. علاوه بر این به موضوع مدیریت مصرف و تلاش در جهت فرهنگ سازی و اجرای طرحهای اجرایی و تشویقی در این زمینه نیز پرداخته است.
به گزارش مملکت آنلاین، وزارت نیرو با ارایه گزارش عملکرد «افزایش توان تولید برق در دولتهای یازدهم و دوازدهم و برنامه ششم توسعه» اعلام کرد: همانگونه که ملاحظه میشود، با به بهرهبرداری رسیدن افزون بر ۲۰۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در طول دوره خدمت دولت حاضر، به طور متوسط سالانه بیش از ۲۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده است.
با وجود تشدید فزاینده محدودیتهای مالی، روند توسعه طرحهای نیروگاهی در دولت دوازدهم نه تنها با کندی و وقفه مواجه نشده است، بلکه نسبت به عملکرد دولت یازدهم، از رشد ۵۲ درصدی برخوردار گردیده است. نکته بسیار مهم دیگر آنکه، با توجه به تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به ریل گذاری برای دولت بعدی، علاوه بر طرحهای به بهرهبرداری رسیده مزبور، عملیات اجرایی ۴۳ نیروگاه بزرگ دیگر به ظرفیت ۱۶۳۰۹ مگاوات در دولت دوازدهم آغاز گردیده و در حال احداث است که در دولت آتی به بهرهبرداری خواهد رسید.
این میزان حدود ۳.۶ برابر ظرفیت طرحهای نیروگاهی است که ساخت آنها در دولت دهم آغاز شده بود و در دولت یازدهم به اتمام رسیده است. مضاف بر این، همه اقدامات لازم از جمله امضای قراردادهای تجاری و اخذ مجوزهای قانونی برای استفاده از سرمایههای خارجی (به حکم قانون) جهت احداث ۱۷۹۲۵ مگاوات طرح نیروگاهی دیگر نیز انجام گردیده که به محض امکان تامین منابع مالی مورد نیاز، وارد مرحله اجرایی خواهند شد.
از منظر اجرای تکالیف قانونی برنامه ششم توسعه نیز قابل ذکر است که مجموع افزایش توان تولید برق کشور در طول سالهای اجرای برنامه به ۱۳۶۸۴ مگاوات بالغ میشود که از طریق توسعه نیروگاههای حرارتی، برقابی، تولید پراکنده و تجدید پذیر محقق شده است. علاوه بر این همچنان که بیان گردید، تنها در بخش نیروگاههای حرارتی ۱۶۳۰۹ مگاوات نیروگاه دیگر در حال احداث است، همچنین در بخش سرمایه گذاری مستقیم خارجی، ۸۴۹۵ مگاوات نیروگاه دارای قرارداد خرید تضمینی و ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه دیگر نیز دارای تفاهمنامه مبادله شده است که در صورت امکان تامین مالی خارجی، فرآیند ساخت آنها به سرعت آغاز خواهد شد.
همچنین در حال حاضر مجموع بدهی صنعت برق به بخش خصوصی، شبکه بانکی، پیمانکاران، مشاوران، تولید کنندگان تجهیزات و سایر بدهیها حدود ۵۱ هزار میلیارد تومان و مطالبات این صنعت از دولت بابت مابهالتفاوت قیمت تکلیفی و تمام شده فروش برق بالغ بر ۵۸ هزار میلیارد تومان میباشد.
انتهای پیام /