توجه به توسعه صادرات حوزه سودآور نرم‌افزار در لیست برنامه‌های دولت آینده قرار گیرد

به اعتقاد فعالان عرصه برنامه‌نویسی کامپیوتر، حوزه نرم افزار یکی از حوزه‌های ارزش آفرین و سودآور است، از این رو لازم است این حوزه در لیست برنامه‌های دولت آینده قرار گیرد و به صادرات نرم افزار و درآمدزایی از فروش تولیدات برنامه‌نویسی توجه شود؛ امری که تاکنون نسبت به آن غفلت شده است.

توجه به توسعه صادرات حوزه سودآور نرم‌افزار در لیست برنامه‌های دولت آینده قرار گیرد

به گزارش مملکت آنلاین، گزارش‌های جهانی حاکی از آن است که سهم محصولات فناوری‌های پیشرفته در ۲۰ سال اخیر دو برابر شده است و در این میان صادرات خدمات فناوری اطلاعات به یکی از حوزه‌های تجاری بزرگ در دنیا تبدیل شده است؛ به گونه‌ای که کشوری مانند هند توانسته است سهم شایسته‌ای از بازارهای جهانی فناوری اطلاعات را کسب کند.

سهم قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی هند در سال مالی ۲۰۲۰ به فناوری اطلاعات و ارتباطات تعلق داشته است؛ چرا که این کشور در سال ۲۰۱۹ نزدیک به ۱۳۶ میلیارد دلار درآمد صادراتی از محل صادرات محصولات IT داشته است. این در حالی است که میزان صادرات محصولات آی تی این کشور در سال ۲۰۱۰ در حدود ۶۰ میلیارد دلار بوده است که طی ۱۰ سال، رشد بیش از دو برابری را تجربه کرده است.

امری که در ایران به دلیل عدم امنیت سرمایه‌گذاری، تحریم‌ها و قوانین دست و پاگیر کمتر به آن توجه شده، ضمن آنکه ایران رقیب قدری مانند هند را در پیش روی خود دارد و به گفته یکی از فعالان عرصه برنامه‌نویسی کامپیوتر، این حوزه باید از قالب یک شغل تبدیل به یکی از دغدغه‌های دولتمردان آینده شود؛ چرا که محصولات این حوزه حتی بعد از گذشت ۱۰ سال همچنان درآمدزا و ارزآور برای کشور دارد.

محسن مدحج، برنامه‌نویس و کارشناس فناوری اطلاعات با اشاره به ضرورت توجه به توسعه نرم افزار و صادرات آن، گفت: وقتی صحبت از صادرات می‌شود، همه توجهات به سمت فروش نفت، گاز، فولاد، ذخایر معادن و در نهایت محصولات کشاورزی و فرش می‌رود و این در حالی است که امروزه کشورهای پیشرفته به سمت تولیدات نرم افزاری و صادرات آنها حرکت کرده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: صادرات اپلیکیشن‌های پیام رسان، بازی، شبکه‌های اجتماعی، برنامه‌های آموزشی و نرم افزارهای کاربردی و تجاری نظیر نقشه، موتور جستجو، معماری، حسابداری و غیره تنها بخشی از صادرات در حوزه برنامه‌نویسی محسوب می‌شود.

مدحج، با تاکید بر اینکه دولت آینده باید نگاه صادرات را از فروش ذخایر کشور به سمت تولیدات برنامه‌نویسی تغییر دهد، افزود: بی تردید توجه به صادرات نرم‌افزاری و محصولات حوزه IT نه تنها از لحاظ اقتصادی و منافع مالی، بلکه از منظر فرهنگی و استراتژیکی نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد.

این فعال حوزه برنامه‌نویسی کامپیوتری، با اشاره به تجارب جهانی در این زمینه، یادآور شد: بررسی تجارب جهانی نشان می‌دهد که صادرات یک بازی به کشورهای دیگر می‌تواند برای کشور تولیدکننده میلیاردها دلار درآمدزایی فعال داشته باشد، یعنی محصول با گذشت یک دهه از زمان تولید آن همچنان درآمدزا و ارزش آفرین است که از این موضوع نمی‌توان به سادگی گذشت.

وی با بیان اینکه برنامه‌نویسی باید از قالب یک "شغل" به یک "دغدغه" مبدل شود، اظهار کرد: امروزه تولیدات و محصولات برنامه‌نویسی نقش استراتژیکی را برای ابرقدرت‌ها بازی می‌کند. به طور نمونه داده‌های اطلاعاتی در فضای وب یک تجارت پرسود برای موتورهای جستجو شده، درحالی که نمونه‌های داخلی کشورمان به دلیل حمایت نشدن نتوانسته‌اند به جایگاه واقعی خود برسند.

این کارشناس حوزه فناوری اطلاعات تاکید کرد: درحال حاضر بسیاری از انیمیشن‌ها، بازی‌ها و کارتون‌های کشورهای اروپایی و حتی آمریکایی به دلیل کیفیت بالا و قیمت پایین در ایران ساخته می‌شود، درحالی که اگر دولت آینده به این حوزه عنایت بیشتری کند، این ظرفیت می‌تواند به نقطه پیشران اقتصاد مبدل شود.

مدحج خاطر نشان کرد: توجه و حمایت به برنامه‌نویسی و باور داشتن به صادرات محصولات این حوزه، باید در گفتمان دولتمردان شکل بگیرد؛ موضوعی که در این ایام انتخابات و مناظرات به آن کمتر پرداخته می‌شود. واقعیت این است که مفهوم تجارت در کشورهای توسعه یافته از شکل سنتی خارج شده و امروزه نرم افزارها و برنامه‌های موبایلی، تحت وب و بازی‌ها جای آنها را گرفته است.


منبع: ایسنا

ارسال نظر