ضریب بازیافت سه میدان گازی افزایش مییابد
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از آغاز عملیات اجرایی احداث ایستگاههای تقویت فشار هما و وراوی و مرکز تفکیک تابناک خبر داد و گفت: با اجرای این سه طرح با سرمایهگذاری ۲۸۱ میلیون یورویی بخش غیردولتی، تامین پایدار خوراک پالایشگاه پارسیان تضمین میشود.
به گزارش مملکت آنلاین، رامین حاتمی امروز در آیین عملیات اجرایی طرحهای احداث مرکز تفکیک تابناک و ایستگاههای تقویت فشار گاز هما و وراوی گفت: پالایشگاه پارسیان در سالهای ۸۲ و ۸۵ در دو فاز و با مجموع دبی ۷۹ میلیون مترمکعب در روز از گازهای تولیدی میدانهای تابناک، هما، وراوی و شانول، راهاندازی شده است که پارسال زنجیره ارزش این بخش با راهاندازی بخش بازیابی اتان پارسیان و سپهر کامل شد و ارزش محصولات به حداکثر رسید.
وی افزود: با توجه به افت میدانها و اهمیت این مجموعه بهمنظور تأمین خوراک پایدار، الزاماتی از سوی وزارت نفت برنامهریزی و پیگیری شد که امروز عملیات اجرایی نخستین حلقه از مجموعه اقدامهای برنامهریزیشده آغاز خواهد شد. این طرح شامل احداث ایستگاههای تقویت فشار هما و وراوی و مرکز تفکیک تابناک و تأسیسات جانبی است که با استفاده از سرمایهگذاری بخش غیردولتی به میزان ۲۸۱ میلیون یورو اجرایی میشود.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با بیان اینکه در این طرح افزون بر احداث دو ایستگاه تقویت فشار و یک مرکز تفکیک، حدود ۸۸ کیلومتر خطوط لوله جدید، ۹۰ کیلومتر خطوط انتقال برق و چهار ایستگاه فشار قوی و فوق توزیع احداث خواهد شد، اظهار کرد: با اجرای این طرح شاهد افزایش ضریب بازیافت از میدانهای هما و وراوی به ترتیب به مقدار ۳۴ و ۱۶ درصد خواهیم بود و این در حالی است که در میدان تابناک افزون بر افزایش ۳ درصدی ضریب بازیافت، بهبود کیفی خوراک پالایشگاه را نیز خواهیم داشت.
حاتمی رسالت اصلی وزارت نفت در افزایش ضریب بازیافت را استفاده حداکثری از منابع خدادادی زیرزمینی برای تأمین خوراک پایدار پالایشگاهها خواند و با بیان اینکه در کنار موارد عنوانشده، دوره نگهداشت تولید در سه میدان افزایش مییابد، گفت: با اجرای این پروژه میلیاردها مترمکعب گاز اضافه بر شرایط تولید طبیعی خواهیم داشت و حدود ۲۲ میلیون بشکه مایعات نیز تولید خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: این طرح افزون بر استفاده از توان مهندسی و اجرایی شرکتهای داخلی با سرمایه بهکل ایرانی است که همه بازپرداخت سرمایهگذاریهای انجامشده نیز از محل تأمین خوراک به پالایشگاه پارسیان و سپهر بازیافت میشود.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران افزود: احداث ایستگاه تقویت فشار شانول و توسعه میدانهای مستقل گازی همجوار پالایشگاه شامل ارم و پازن نیز با مجموع دبی ۳۰ میلیون مترمکعب در دستور کار شرکت نفت مناطق مرکزی ایران قرار میگیرد.
مذاکرات قراردادی؛ منوط به تایید پیشنهادهای فنی و مالی E&Pهای ایرانی
همچنین رضا دهقان - معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با اشاره به تفاهمهای انجام با شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی برای مطالعه میدان نفتی آزادگان، گفت: در صورتی که پس از انجامم مطالعات، پیشنهادهای فنی و مالی این شرکتها به تایید شرکت ملی نفت برسد، مذاکرات قراردادی آغاز میشود.
وی گفت: در سالهای اخیر توسعه این میدان در عمل در بخش شمالی و جنوبی دنبال شده است. با اجرای طرح توسعه بخش شمالی میدان آزادگان از سوی شرکت ملی نفت چین (CNPC)، ظرفیت تولید این میدان در سال ۹۵ به ۷۵ هزار بشکه در روز رسید که تاکنون این ظرفیت حفظ شده و تولید ادامه دارد.
وی ادامه داد: در بخش جنوبی نیز شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران رأساً توسعه میدان را در قالب امضای قراردادهای متعدد پیمانکاری، توسعه در بخش حفاری، بخش روسطحی، تأسیسات و ... در دستور کار قرار داد و سال گذشته، تکمیل کار توسعه در میدان آزادگان جنوبی به شرکت پتروپارس واگذار شد.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: امروز ظرفیت تولید روزانه میدانهای آزادگان جنوبی و آزادگان شمالی به ترتیب ۱۴۰ هزار بشکه و ۷۵ هزار بشکه است که در مجموع ظرفیت تولید روزانه این میدان را به رقم ۲۱۵ هزار بشکه رسانده است.
دهقان گفت: پس از برجام با در اختیار داشتن مطالعات توسعهای چند شرکت نفتی معتبر بینالمللی درباره میدان آزادگان قصد داشتیم سرعت عمل بیشتری را برای توسعه این میدان در نظر بگیریم که متأسفانه خروج آمریکا از برجام شرایط را بهگونه دیگری رقم زد.
وی به ایده حضور شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی و بهرهمندی از ظرفیتهای فنی، مهندسی، مدیریتی و حتی سرمایهای این نوع شرکتها برای عبور از بحران پیشآمده اشاره کرد و افزود: طبق بررسیهای انجامشده میدان آزادگان در دو بخش شمالی و جنوبی قرار دارد که بخش جنوبی آن به لحاظ ظرفیت مخزنی حدود دو برابر بخش شمالی است، بنابراین این فرضیه محتمل خواهد بود که بخش جنوبی میدان به دو بخش مرکزی و جنوبی تقسیم شود و شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی مطالعات توسعهای خود را در این سه بخش متمرکز کنند.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد: در حقیقت امضای این تفاهمنامه مشخص میکند آیا این تقسیمبندی عملی و اجرایی است و اینکه در صورت عملی بودن آیا به لحاظ فنی و اقتصادی توجیهپذیر خواهد بود یا خیر.
به گفته دهقان، مطالعاتی که از سوی شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی انجام میشود با همراهی شرکت ملی نفت ایران است. به این منظور کمیته فنی مشترکی برای هر سه بخش میدان و کمیته فنی مشترکی برای کل میدان در نظر گرفته شده است که وظیفه اصلی آن، بررسی حفظ یکپارچگی توسعه و بهرهبرداری میدان از نظر مخزنی، سرمایهگذاری و مدیریتی است، بنابراین اگر نتیجهبخش بودن انجام مطالعات برای شرکت ملی نفت ایران محرز و در صورتی که پیشنهادهای فنی و مالی از سوی شرکت ملی نفت ایران تایید شود، مذاکرات قراردادی با این شرکتها آغاز خواهد شد.
انتهای پیام/