واعظی در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه:

آثار تحریم و کرونا در روابط ایران و ترکیه در حال از بین رفتن است

رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه تحولات سه ماهه اخیر روابط دو کشور گواه آن است که آثار کرونا و تحریم درحال از بین رفتن است گفت: با رفع تحریم‌ها شاهد جهش در روابط ایران و ترکیه خواهیم بود.

آثار تحریم و کرونا در روابط ایران و ترکیه در حال از بین رفتن است

به گزارش مملکت آنلاین، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور روز چهارشنبه در بیست و هشتمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکیه که به صورت مجازی و به میزبانی تهران برگزار شد، با تاکید بر اینکه روابط با ترکیه بین ۱۵ همسایه ایران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است،گفت: برگزاری هر ساله نشست های کمیسیون مشترک همکاری‌ها به مثابه ترسیم نقشه راه گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور در آن سال است.

رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه مباحث مطرح شده در این جلسه نشان می دهد که مانعی بر سر گسترش روابط دو کشور وجود ندارد، افزود: ایران و ترکیه ظرفیت‌های عظیمی برای ارتقای سطح تعاملات دارند که باید با نگاهی عمیق و عملکردی دقیق اجرایی و عملیاتی شوند.

واعظی با اشاره به اینکه رصد تحولات همکاری‌های تهران و آنکارا به ویژه در عرصه اقتصادی در سه ماهه اخیر نشان می دهد که آثار شیوع کرونا و تحریم‌ها بر روابط دو کشور در حال کمرنگ شدن است، اظهار داشت: معنای این اتفاق این است که تجار و صنعتگران ایرانی و ترک راهکارهایی برای کنار زدن تبعات ناشی از پاندمی کرونا پیدا کرده‌اند و از سوی دیگر تحریم‌ها نیز در حال بی‌اثر شدن است.

رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه با اشاره به اینکه بی اثر شدن تحریم را فقط در روابط با ترکیه نمی‌بینیم، اظهار داشت:در ارتباط با بسیاری از کشورهای دیگری که با آنها مبادله و کار و تجارت می‌کنیم و یا رابطه صنعتی داریم، شاهد هستیم که در یکی دو ماه گذشته، اقبال نسبت به همکاری با ایران گسترش پیدا کرده است.

رئیس دفتر رئیس جمهور با تشکر از مواضع وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه به عنوان رئیس طرف ترکیه‌ای کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی با ایران درحمایت از مواضع کشورمان و محکوم کردن تحریم‌های ظالمانه علیه ایران خاطرنشان کرد: امروز تفاهم های بسیار خوبی داشتیم که چشم‌انداز مثبتی برای بازگشت به سطح روابط دو کشور پیش از آغاز تحریم‌های آمریکا و همچنین شیوع کرونا پیش روی ما قرار داده است.

واعظی گفت: یکی از اصلی‌ترین تفاهم های دو کشور در نشست امروز اجرای جدی‌تر توافقنامه تجارت ترجیحی است که باید با قوت اجرا شده و گسترش یابد. همچنین درباره ارتقای سطح روابط بانکی و گمرکی دو کشور نیز به تفاهم خوبی رسیدیم.

وی با اشاره به اینکه تا یکی دو ماه آینده ایران جزو تولیدکنندگان واکسن کرونا خواهد بود، اضافه کرد: در نشست امروز همچنین درباره تبادل داروهای ساخت دو کشور گفتگوهای سازنده‌ای داشتیم. امیدوارم با توافق های انجام شده روند رو به رشد روابط دو کشور در سه ماهه گذشته تا پایان سال ادامه داشته باشد.

رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر اینکه قطعا روابط دو کشور شاهد رشد خواهد بود، اظهار داشت: بی تردید با رفع تحریم‌ها شاهد یک جهش در روابط ایران و ترکیه خواهیم بود چرا که ظرفیت بالقوه فراوانی بین دو کشور برای گسترش تعاملات وجود دارد.

فاتح دونمز وزیر انرژی و منابع طبیعی نیز در این نشست با تاکید دوباره بر حمایت کشورش از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در برابر تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه آمریکا تصریح کرد: کمیته‌های مختلف کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور توافق های خوبی با یکدیگر داشتند که نویدبخش بازگشت سطح روابط ایران و ترکیه به سال ۲۰۱۶، به عنوان بالاترین حجم تعاملات اقتصادی دو طرف است.

وزیر انرژی ترکیه خاطرنشان کرد: ترکیه مصمم است روابط خود را با ایران افزایش دهد و فکر می‌کنم با مهار کرونا شاهد جهش خوبی در سطح همکاری‌های دو کشور باشیم.

ایران و ترکیه در پایان این نشست و با حضور رئیس دفتر رئیس جمهور کشورمان و وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه به صورت مجازی،۶ یادداشت تفاهم در زمینه‌های تجارت و گمرک، همکاری بخش‌های خصوصی، انرژی، صنعت و فناوری، حمل و نقل، فناوری اطلاعات و ارتباطات، بهداشت، آموزش، محیط زیست و شهرسازی، کشاورزی و جنگلداری و فرهنگ و گردشگری امضا کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر