کرباسچی: نمیتوان در شرایط انزوا مشکلات کشور را به خوبی حل کرد
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی درباره نقش ناکارآمدی داخلی و تحریم ها در شرایط کشور گفت: نمیتوانیم یک کشور منزوی در دنیا باشیم و مشکلات جاری را به خوبی حل و فصل کنیم ولی تلاش مدیران اجرایی و کارآمد کردن سیستم های اداری می تواند معضلات را حل کند.
به گزارش مملکت آنلاین، غلامحسین کرباسچی در نشست مجازی حزب ندای ایرانیان با اشاره به عملکرد مجلس یازدهم، اظهار کرد: هنوز برای قضاوت درباره عملکرد مجلس یازدهم زود است و نمایندگان آشنایی چندانی با ضروریات کار مجلس و فعالیتی که باید برای کشور انجام دهند ندارند.
وی افزود: آنها ایدههای انقلابی و ایده آلی در ذهن خود دارند، اما اینکه این ایدهها تا چه اندازه قابلیت عملیاتی شدن در شرایط کنونی یا تبدیل شدن به قانون را دارا هستند تا به رفع مشکلات مردم کمک کنند، مشخص نیست. گرچه ما نسبت به همین عملکرد نزدیک به یکسال هم منتقد هستیم.
این فعال اصلاح طلب افزود: توقع این بود که با توجه به مشکلات در جهت رفع گرفتاریهای کشور تلاش کنیم ولی نمایندگان با شرایط کشور آشنایی ندارند امیدوارم در آینده مقداری واقعیتر به مسائل بیاندیشند و اقدام کنند.
دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: عملکرد مجلس طی این مدت، غیر از بررسی بودجه و رفت و برگشتهای طولانی آن، بقیه به سخنرانیها و بحثها اختصاص یافته است و چندان تفاوت چشمگیری دیده نشده است.
وی گفت: شاید برخی فکر میکنند که گره مشکلات کشور با از دور خارج شدن مسؤولان کنونی و آمدن شخصیتهایی که مطابق سلیقه آنها هستند؛ باز خواهد شد.
کرباسچی درباره نقش ناکارآمدی و تحریمها در شرایط کشور، اظهار کرد: در این مسئله درصد مشخص کردن کار سختی است و اگر بخواهیم واقعی محاسبه کنیم هردو تأثیرگذار است؛ نمیتوانیم یک کشور منزوی در دنیا باشیم و مشکلات جاری را به خوبی حل و فصل کنیم ولی تلاش مدیران اجرایی، ابتکارات آنها، پیگیری و کارآمد کردن سیستمهای اداری میتواند خیلی از معضلات را حل کند.
وی درباره شایعات روابط رئیس جمهوری و وزرا و اینکه حجت الاسلام روحانی سخت به وزرا وقت میدهد، گفت: در جلسات حزب درباره این مسائل صحبت نمیشود؛ آقای جهانگیری هم به عنوان یکی از اعضای حزب، به دلیل معذورات خاص به ویژه در دور دوم چندان در جلسات حزب حضور پیدا نمیکرد. این گلایهها و مدیران را ما هم مثل شما شنیده ایم و این موضوعات به شخصیت و برنامه ریزی های افراد هم ارتباط دارد اما حضور میدانی و فیزیکی هم در دید مردم و هم در برنامه ریزی برای کشور نقش به سزایی دارد.
دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی درباره پایگاه حمایتی دولت روحانی در جبهه اصلاحات، اظهار کرد: بخش عمده رأی در سال ۹۲ پاسخی به جو منفی حاصل از رد صلاحیت آیت الله هاشمی بود. به دلیل تلاشی که دولت در دور اول در رفع تحریمها آثار آن کرد، اقبال مردم افزایش یافت.
وی خاطرنشان کرد: در جبهه اصلاحات بیش از آنکه با دولت همفکری سیاسی وجود داشته باشد بیشتر همراهی جهت اداره کشور و حل مشکلات مردم بود؛ دولت در دور اول و در حوزههای اقتصادی و روابط بین الملل واقعاً موفق بود و هر دولتی پس از هشت سال اداره کشور نقایصی خواهد داشت و هر گروهی وقتی از دولتی حمایت میکند هم درباره دلایل شکست بگوید و هم پیروزی.
کرباسچی درباره تناقضات و دوگانههای موجود درباره موضوعاتی چون FATF گفت: سیاسی شدن این موضوع بیشتر از نارساییهای این کنوانسیونها موضوع را پیچیده کرده است، اگر دولت به گونهای مسئله را با رقبا نرمتر مطرح و حل کند و جریانهای سیاسی هم در این موضوع دخالت نمیکرد، به چالش دچار نمیشد.
وی تصریح کرد: رابطه مالی باید با دنیا تنظیم شود و اگر شرایط لازم را نداشته باشیم نمیتوانیم معامله کنیم؛ موضوعی که خود مخالفان هم به آن اذعان دارند که به نظر میرسد این موضوع به سمت حل شدن پیش میرود اما در مسائل کلان کشور نباید دعوای حیدر نعمتی ایجاد شود.
دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: گفت و گو های بینالمللی را دنبال کردن، خوب است، اما بهتر از آن گفت و گو های داخلی است و رئیس جمهوری باید همت بگذارد تا با آن جناحهایی که در داخل با دولت زاویه دارند، اختلافاتشان را حل کنند.
وی با اشاره به تشکیلات جبهه اصلاحات گفت: در فصل انتخابات برای پیشگیری از تفرقه در انتخابات و تبلیغات هم در جبهه اصولگرایی ایجاد شده و در جبهه اصلاحات هم بوده است، البته به دور قبلی این تجمع اشکالاتی وارد بود که تلاش شده است در این دور اشکالات کمتر شود و بعضی تغییراتی که در مدیریت این مجموعه شده است است مثلاً حضور آقای نبوی که مورد احترام همه دوستان اصلاح طلب و حتی غیر اصلاح طلب هستند و سابقه مبارزاتی و قابل احترام دارند از قبل از انقلاب و بعد از انقلاب دارند، قابل توجه است.
کرباسچی درباره نهایی شدن گزینههای حزب کارگزاران، تاکید کرد: تاکنون در این زمینه به قطعیت نرسیدیم و معتقدم تنها کسی که به صورت قطعی و با بیانیه اعلام کرده در انتخابات داوطلب خواهد بود، «تاج زاده» است؛ در این فصل نامزدها زیاد است و هم اصولگرایان کاروانی از نامزدها دارند و هم اصلاح طلبان آرام آرام اعلام داوطلبی میکنند؛ هرکس باعث شود فعالیت سیاسی در فضای سرد کنونی گرم شود؛ به نظر من مثبت است، اما هنوز نامزد مشخصی اعلام نکردیم چون هم تصمیم افراد تثبیت نشده و هم شرایط جبهه اصلاحات و عبور از شورای نگهبان مشخص نیست و افراد را در حالت تردید نگه میدارد.
وی افزود: تمام تلاش حزب کارگزاران این است که با جبهه اصلاحات هماهنگ باشد و در صورت مشخص شدن کاندیدای آنها با مکانیسم تصویب شده همراه شود.
دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی در پاسخ به اینکه مهمترین خط مشی برای رئیس جمهوری، گفت: همه تلاش رئیس جمهوری پس از گرفتن رأی باید معطوف به این باشد که زندگی عادی و روزمره معیشتی تمام هشتاد میلیون جمعیت کشور اداره شود. برای این تلاش خود رئیس جمهوری و تلاش همکاران وی و نیز مسائل داخلی و خارجی مهم است.
وی گفت: بارها به دولت اصرار کردم که باید رئیس جمهوری یا تشکیلات ریاست جمهوری در همه نقاط حضور و بازرسی دائمی و جدی و نه نمایشی داشته باشند تا به مشکلات مردم و مدیریت کشور اشراف داشته باشند.
کرباسچی اظهار کرد: اصلی ترین مسئله این است که هرکسی در مقام رئیس جمهوری گرفتاریها و معضلات مردم را کم کند، به همان مقدار که برای حل مسائل خارجی تلاش میکند ناکارآمدیهای داخلی و تعارف با مدیران ناکارآمد را رفع کند و به دلیل مسائل جانبی از نواقص فردی چشم پوشی کند.
وی، تلاش شبانه روزی، بالا بردن کارآمدی و حل مشکلات معیشتی مردم سه موضوعی عنوان کرد که میتواند رئیس جمهوری را هم در دوره خدمت و هم پس از آن روسفید کند.
منبع: ایرنا