سخنگوی قوه قضاییه مطرح کرد؛
اهتمام جدی زندان ها بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی/ اشتغال ۵۴درصدی محکومان واجد شرایط در زندان ها
سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری ضمن تشریح عملکرد زندان ها از اقدامات صورت گرفته تقدیر کرد.
به گزارش مملکت آنلاین، سخنگوی قوه قضاییه با بیان اقدامات دستگاه قضا در حوزه زندان و زندانیان در ایام کروناگفت: در سال ۹۹ و ایام کرونا، قوه قضاییه اهتمام جدی بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی در فضای زندانها داشته است.
وی ادامه داد در زندانها به دلیل تراکم جمعیت و زندگی جمعی، اگر دستورالعملها مراعات نمیشد شاهد یک فراگیری ویروس کرونا بودیم؛ اما اهتمام به مسائل بهداشتی و رعایت دستورالعملها جلوی شیوع بیماری را در زندانها گرفت و عملکرد زندانها از بسیاری از واحدهای دیگر عملکرد بهتری بوده است.
اسماعیلی با اشاره به اعطای مرخصی به زندانیان، گفت: در دوره یکساله کرونا، در هر روز حداقل ۵۰ هزار نفر از زندانیان در مرخصی بودند و در ایام اوج کرونا، عدد زندانیان مرخصی رفته از ۱۰۰ هزار نفر هم تجاوز کرد.
سخنگوی قوه قضاییه بیان داشت: در سال ۱۳۹۹، ۱۵ هزار و ۳۰۰ نفر از محکومان مشمول عفو مقام معظم رهبری شدند که در مقایسه با سال ۹۸، ۸۶ درصد رشد داشته است و در مقایسه با سال ۹۷ دوره قبل از دوره تحول، با رشد ۴۱۸ درصدی مواجه بوده است.
وی تاکید کرد: در بین محکومان مورد عفو قرار گرفته، ۲۲۵ نفر از محکومان امنیتی در سال ۱۳۹۹ مورد عفو مقام معظم رهبری قرار گرفتند که برخی از آنها محکومان اغتشاشات آبان ۹۸ و موضوع فتنه بنزینی بودند.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۹، ۱۰۳ نفر از اتباع خارجه که جمعی از آنها از اتباع کشور برادر و مسلمان و دوست کشور عراق بودند، مشمول عفو قرار گرفتند و در آستانه سفر رئیس قوه قضاییه به عراق آزاد شدند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در سال گذشته به نسبت سال ۱۳۹۸، عدد زندانیان تازه وارد به زندانها یازده درصد کاهش داشته است. همچنین در سال ۱۳۹۹ با تجهیز ۹۰۰ اتاق دادرسی الکترونیک بیش از ۱۱۱ هزار دادرسی الکترونیکی از داخل زندانها یا مراجع قضایی بدون اعزام زندانی صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: در سال ۱۳۹۹، سه هزار و دویست نفر زندانی تحت نظارت و مراقبتها و پابندهای الکترونیکی قرار گرفتند و محکومیت را در خارج از زندان سپری می کنند.
اسماعیلی افزود: در طرح پایش زندانیان که سال گذشته اجرا شد، وضعیت اکثر زندانیان مورد بررسی مجدد قرار گرفت و اسباب آزادی حدود ۲۰ هزار نفر از زندانیان با کمک مقامات قضایی و استفاده از تاسیسات حقوقی فراهم شد. برای این موضوع بیش از ۵۰ هزار مورد بازدید قضات از زندانها صورت گرفته است و این یکی از اقدامات تحولی قوه قضاییه بوده و واقعا یک اقدام جهادی است که از تلاش های همکاران در این حوزه تشکر می کنم.
سخنگوی قوه قضاییه بیان داشت: در سال ۱۳۹۹، همکاران قضایی ما حدود ۱۶۰ هزار حکم جایگزین مجازات حبس صادر کردند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته، اشتغال زندانیان به ۵۴ درصد زندانیان محکوم رسیده است، ادامه داد: گرچه تعدادی از احکام قصاص به لحاظ تقاضای اولیای دم اجرا شد، اما چون قصاص حق اولیای دم است و حق گذشت دارند، ضمن اینکه به این پرونده ها به سرعت رسیدگی شد ۸۷۸ مورد از محکومان قصاص با کمک مصلحین، خیرین، شوراهای حل اختلاف و گذشت اولیای دم، از قصاص نجات پیدا کردند و البته مجازات عمومی آن ها به دلیل برقراری نظم و امنیت جامعه و بازدارندگی از جرم خشن و سنگین قتل عمد، به قوت خود باقی است.
انتهای پیام/