مملکت آنلاین گزارش می دهد/

صف های ادامه دار مایحتاج تا به کی ادامه خواهد داشت؟

فرخنده امیری در سالی که پشت سر گذاشتیم و کم کم به روزهای پایانی آن نزدیک می شویم شوک های بسیاری به پیکره ی زندگیهایمان وارد شد که یکی از آن شوک ها تغییرات ثانیه ای قیمت ها و ناتوانی هر روزه ما از خرید لوازم و مایحتاج ضروری و کم‌رنگ شدن و حذف بسیاری از ضروریات زندگیمان شد.

صف های ادامه دار مایحتاج تا به کی ادامه خواهد داشت؟

طی ماه های گذشته نیز با وجود ویروس کرونا و لزوم اجرای پروتکل های اعلام شده هر روز شاهد صف های طویل مقابل فروشگاه ها و مراکز مختلف هستیم .

که این مسئله از حالت عادی خارج و موجب تشدد و نگرانی مصرف‌کنندگان در بازار شده است.

که یکی از این اقلام روغن های خوراکی است که مدتی ست در بازار کمیاب شده و باید برای تهیه آن چندین مغازه را بگردی تا بتوانی یک یا دو روغن خوراکی تهیه کنی آن هم با شرایط و شروطه ها .

یکی از شهروندان با صحبتی که با خبرنگار مملکت آنلاین داشت بیان کرد بعد از کلی مغازه دو روغن مایع کوچک خریدم ولی موقع پرداخت قیمت دو کیک هم به من دادند و گفتند شرکت توزیع کننده با ما شرط کرده اگه کیک نبرید روغن ندهیم و من مجبور شدم مبلغی هم برا کیک هایی که نیاز نداشتم پرداخت کنم .

این مساله نه تنها در بسیاری از شهرستانها بلکه در تهران هم تشدید شده و روغن از هر نوع مایع و نیمه جامد نایاب شده و حتی برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای تحویل روغن جامد ثبت‌نام می‌کنند اما زمان تحویل روغن، سال ۱۴۰۰ است.اینگونه که متولی فروشگاه‌ها نام متقاضیان را به همراه شماره تلفن همراه در دفترشان ثبت‌نام می‌کند و به برخی می‌گوید که نوبت‌شان بعد از سال ۱۴۰۰ است.

این در حالی است که قبادی، معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت گفت: با وجودی که تأثیر فضای روانی بازار روغن سبب شد تا بحث احتکار خانگی شکل گیرد، اما در حال حاضر مشکلی در حوزه روغن نداریم.

به گزارش مملکت آنلاین، عباس قبادی در خصوص وضعیت روغن در کشور افزود: با توجه به ایجاد فضای روانی در دو ماهه اخیر و پیش آمدن انتظارات تورمی در کشور، تفکراتی ایجاد شد که شاید در ماه‌های پایانی سال، ارز وارداتی روغن از ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی تبدیل شود این تفکر سبب شد که مراجعه مردم به فروشگاه‌ها بیشتر شود.

او با بیان این که در ماه‌های آبان و آذر رفته رفته مشکلات موجود در خصوص روغن رو به کاهش گذاشت ادامه داد: در ماه‌های دی و بهمن به سبب ذخیره سازی و اندوختن روغن جامد توسط صنعتی کاران، کمی با هجمه این صنف به فروشگاه‌ها و مراکز فروش مواجه شدیم که البته این مشکل هم رفته رفته حل گردید و در حال حاضر با افزایش نرخ روغن در سراسر جهان، کمی فشار بر روی ما ایجاد شد، اما این فشارها باز هم نتوانست مشکلی در تأمین روغن مورد نیاز و واردات آن به کشور ایجاد نماید.

قبادی تصریح کرد: با وجودی که در حال حاضر میانگین مصرف ماهیانه روغن خام در کشور حدود ۱۵۰ هزار تن است، ما حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تن روغن به کارخانجات تزریق می‌کنیم، اما متأسفانه جو روانی ایجاد شده در ماه‌های گذشته هنوز هم در بازار احساس می‌شود، زیرا این جو روانی سبب شد که مقداری از خریدها و احتکارها خانگی شود با این حال وضعیت ذخایر روغن در کشور قابل قبول و مکفی است.

به گفته رئیس انجمن صنایع روغن نباتی ایران، علت کمبود روغن در بازار افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت دانه آفتابگردان در سال ۲۰۲۱ است. همین مساله باعث کاهش واردات دانه‌های روغنی شده است. همچنین در بهمن ماه ۱۸۰ هزار تن روغن توزیع شده که این رقم بالاترین توزیع روغن در ادوار گذشته بوده است!

او اظهار می‌کند: تولید جهانی روغن به شکل قابل توجهی کاهش یافته است. روغن سرخ‌کردنی، روغن کلزا مایع است اما مردم روغن آفتابگردان را روغن مایع می‌دانند که واردات آن کم شده است.

آن طور که فعالان و کارشناسان تصریح می‌کنند افزایش نرخ دانه‌های روغنی از سوی روسیه و بازارهای جهانی،تاثیرات افزایش قیمت جهانی بر بازار، تولید، افزایش تقاضا و افزایش کف قیمت خرید همسایه‌ها و رقبای ایران در بازار منطقه و کم شدن میل بازار جهان به ارائه خدمات به تجار ایرانی به دلیل مشکلات در پرداخت بهای خرید باعث شده که بازار ایران با کمبود روغن مواجه شود.

ولی ماجرا به روغن ختم نشده و در روزهای گذشته علاوه بر صف های روغن شاهد صف‌های طویل برای دریافت دو عدد مرغ آن‌هم بدون هیچ‌گونه دخالت و یا نظر مشتری مبنی بر اندازه و یا وزن مرغ در مقابل معدود فروشگاه‌های عرضه مواد پروتئینی خود گواه این موضوع است که تولید و عرضه این محصول با مشکل جدی مواجه است.

از کمبود و بهتر بگوییم نبود مرغ در بازار که بگذریم اما گرانی این محصول بیش از هر عامل دیگر مورد اعتراض شهروندان است.

با اینکه قیمت مصوب تعیین‌شده و به ازای هر کیلو ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان است ولی در هنگام خرید آن هم اگر بعد از کلی گشتن بتوانی مرغی پیدا کنی روی ترازو و هنگام پرداخت با قیمت بسیار بالاتری مواجه خواهی شد.

در این رابطه یکی از شهروندان با گلایه از وضعیت فعلی در بازار محصولات پروتئینی بیان کرد: در حال حاضر قیمت یک کیلو گوشت فیله مرغ بسته‌بندی به ۴۰ هزار تومان رسیده است.

در حالی که مردم انتظار دارند عرضه کنندگان که خود جزوی از مردم هستند گوشت مرغ را به قیمت مصوب به دست مصرف‌کننده برسانند.

بسیاری از شهروندان در این راستا از مسئولان انتظار دارند از آن جا که متولی مرغداری ها جهاد کشاورزی شناخته می شود و از طرفی سازمان های نظارتی مانند سازمان صمت و هم چنین تعزیرات برای برخورد با هر گونه تخلف ایجاد و تشکیل شده است نسبت به وظایف خود به درستی اقدام کرده تا تشنج وارده به بازار در خصوص کمبود این محصول پروتئینی کاهش یابد.

مصرف کنندگان هم چنین خواستار قیمت‌گذاری بر مرغ‌های تکه شده هستند زیرا معتقدند که بسیاری از تولید کنندگان از توزیع مرغ کشتار روز به قیمت مصوب خودداری می کنند تا پس از تکه کاری آن را به قیمت های نجومی به فروش برسانند.

ولی تا به کی این صف ها ادامه دار خواهد بود و مردم برای حداقل نیازهای خود این مشقت ها را خواهند کشید مردم همچنان از مسئولان خود انتظار رسیدگی و چاره انریشی برا مشکلاتشان دارند .

 

ارسال نظر