معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

لایحه اصلاح قانون تعاون بعد از ۹ سال، باید تعیین تکلیف شود

کبیری، معاون امور تعاون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: باید توسعه فعالیت تعاونی‌ها را با رویکرد افزایش شفافیت و توسعه نوآوری دنبال کنیم، در مورد احیای اعتبار عمومی تعاونی‌ها کار جدی را آغاز کردیم که باید سرعت بخشیم.

لایحه اصلاح قانون تعاون بعد از ۹ سال، باید تعیین تکلیف شود

به گزارش مملکت آنلاین، محمد کبیری تصریح کرد: جشنواره پژوهش های تعاونی‌های برتر گام جدیدی بود که در این دوره برداشته شد و همکاری بسیار خوبی  بین معاونت امور تعاون، صندوق ضمانت، جهاد دانشگاهی و بانک توسعه تعاون شکل گرفته است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر دبیرخانه دائمی این جشنواره در اندیشکده تعاون شکل گرفته تا در سال‌های آتی با اعلام زود هنگام موضوعات تخصصی بتوانیم از ظرفیت نخبگان و اعضای هیات علمی در تعاونی‌ها استفاده کنیم.

کبیری در ادامه مروری به وضعیت تعاونی ها در جهان داشت و گفت: بیش از ۳ میلیون تعاونی در دنیا داریم که ۱۰ درصد اشتغال را در جهان تشکیل می‌دهند به گونه‌ای که کشورهای توسعه یافته مانند فرانسه ۴۴ تعاونی، آلمان ۳۰ تعاونی، ژاپن ۲۴ تعاونی و آمریکا ۷۴ تعاونی دارد که از موفق‌ترین تعاونی‌ها هستند که این نشان می‌دهد برترین اقتصادهای برتر از ظرفیت تعاونی‌ها استفاده می‌کنند.

او ادامه داد: تعاونی‌های برتر در دنیا بیش از ۹۸ میلیارد دلار ارزش دارند و تعاونی‌های بزرگ در دنیا بسیار موفق هستند.

کبیری عنوان کرد: کشاورزی ۳۴ درصد، بیمه ۳۳ درصد، خرده‌فروشی ۱۹ درصد و خدمات مالی ۷ درصد سهم در تعاونی‌ها دارند که البته ایران در حوزه کشاورزی خوب عمل کرده اما در بخش بیمه موفقیت چندانی حاصل نشده است.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در حال حاضر ۹۴ هزار تعاونی فعال در کشور داریم که خوشبختانه درصد اشتغال ما فاصله جدی با میزان اشتغال کشورهای دیگر ندارد و بخش تعاون در حوزه حمل و نقل، شیلات و کشاورزی در ایران پیشگام است.

او ادامه داد: بر اساس تجربیات به دست آمده، توسعه بخش تعاون می‌تواند به تاب آوری، تولید و باز توزیع ثروت در جامعه، توسعه رفاه اجتماعی و ایجاد اشتغال پایدار کمک ‌کند.

کبیری خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم توسعه تعاون را سرعت ببخشیم باید به چالش‌های موجود در آن بپردازیم که یکی از مهم ترین چالش‌ها، فقر فرهنگ کارگروهی در کشور است که در این زمینه گام مهمی در بحث‌های ترویجی برداشتیم و بودجه آن را ۲۰ برابر افزایش دادیم.

وی ادامه داد: بعد از ۷ سال بین وزارت خانه های تعاون، کارو رفاه اجتماعی و و آموزش پرورش، تفاهم نامه ای امضا و ابلاغ شد که رسانه‌ها خیلی به آن نپرداختند، این تفاهم نامه برای ترویج فرهنگ کارگروهی بین کودکان منعقد شد تا از سنین کودکی، کار گروهی و جمعی را آموزش دهیم.

معاون امور تعاون افزود: باید توسعه فعالیت تعاونی‌ها را با رویکرد افزایش شفافیت و توسعه نوآوری دنبال کنیم، در مورد احیای اعتبار عمومی تعاونی‌ها کار جدی را آغاز  کردیم که باید سرعت بخشیم.

کبیری گفت: بعد از توسعه شفافیت، باید بنای تعاون را در یک قانون جامع و مانع بنیان نهیم و امروز از همین تریبون اعلام می‌کنم لایحه اصلاح قانون تعاون باید بعد از ۹ سال، تعیین تکلیف شود و گام جدی برای مشارکت بیشتر تعداد تعاونی‌ها در اتاق‌های تعاونی برداشته شود.

وی ادامه داد: باید سعی کنیم برای حمایت‌های هدفمند از تعاونی‌ها و اجرایی کردن قوانین برنامه‌هایی داشته باشیم.

معاون امور تعاون عنوان کرد: توسعه شفافیت با راه اندازی سامانه جامع و هوشمند شفافیت کار بسیار بزرگی بود که باعث شد ۱۲ برابر نظارت بیشتر شود.  

بنابراین در این راستا شاخص‌های شفافیت را مشخص کردیم، در استان‌ها کمیته ویژه تشکیل دادیم، ۷۴ هزار پرونده حقوقی به کمتر از ۱۴ هزار رسید وبا تفاهم نامه ای که با قوه قضاییه به امضا رسید  ۴۳ شعبه تخصصی ایجاد شده است که هم با فساد مبارزه کنیم هم امضاهای طلایی از بین برود.

کبیری ادامه داد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بین تمام وزارتخانه‌ها بابت اقدامات خود در حوزه شفافیت رتبه اول را کسب کرده است.

وی تاکید کرد: مجامع الکترونیک تعاونی‌ها برای اولین بار در شهریور برگزار شد و همینجاعذرخواهی می‌کنم از تعاونی‌هایی که نتوانستند شرکت کنند. اما بنا داریم در آغاز سال ۱۴۰۰ تمام تعاونی‌ها بتوانند از مجامع الکترونیک استفاده کنند و این کار  را به صورت پایلوت در کرمان آغاز خواهیم کرد.

معاون امور تعاون خاطرنشان کرد: هرچند برای این سامانه جامع مشکلاتی ایجاد شد اما رتبه بندی آنها در سال ۱۴۰۰ از طریق این سامانه قابل مشاهده است.

کبیری ایجاد مراکز نوآوری تعاون، افزایش ۱۲ برابری بودجه شکل گیری توانمند سازی،   تاسیس ۱۰۷ شرکت تعاونی توسعه عمران شهرستان و نیز تامین مالی خرد تضمین شده که انقلابی را در تامین مالی خرد ایجاد می کند و همچنین تشکیل شورای نوآوری را از جمله اقامات این حوزه عنوان کرد.

او افزود: خوشبختانه یک هزارو ۹۰۰ طرح در دوره وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی   افتتاح شده که بیش از  ۱۴ هزارمیلیارد تومان ارزش روز سرمایه گذاری آن با اشتغالزایی ۷۶ هزار نفری است.

کبیری در پایان تاکید کرد: در سفرهای استانی که داشتیم سعی کردیم مشکلات تعاونی‌ها را بررسی کنیم در همین راستا دبیرخانه دائمی ایجاد شد که امیدوارم با حمایت همگی تعاونی‌ها به کار خود ادامه دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر