منتظرتربتی خبر داد:
مصرف گاز در بخش خانگی به بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسید
مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت:مجموع مصرف گاز در بخش خانگی به بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز و نیروگاهی ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
به گزارش مملکت آنلاین، حسن منتظر تربتی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه در محل بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی نفت گاز پالایش و پتروشیمی گفت: صنعت نفت و گاز کشور در تلاش است که وابستگی به کالاهای خارجی را به حداقل ممکن برساند.
او افزود: انتظار می رود که امسال تمرکز ویژهای در تولید داخل داشته باشیم، صنعت گاز کشور به دلیل نوع شکل گیری اش روی موضوع توسعه داخلی تمرکز ویژه تری دارد.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران گفت: به دلیل اینکه عمده فعالیتهای شرکت گاز را بعد از انقلاب انجام داده ایم کمتر وابستگی به خارج کشور داریم.
او ادامه داد: ۸ میلیون واحد جدید گاز به مصرف کنندگان ما اضافه شده و اینها همه تولید داخل بوده و اشتغال زایی خوبی ایجاد کرده است.
منتظر تربتی اظهار کرد: بحث کمپرسورها مطرح است که خوشبختانه ما اکنون دو برند داخلی تولید آنها را در کشور داریم، خوشبختانه امروز ساخت قطعات یدکی و تعمیرات آن به صورت کامل در داخل کشور انجام میشود.
او گفت: در بخش پالایشگاهها که بخش عمدهای از مصرف کالایی صنعت گاز را بر عهده دارند، سال گذشته رویدادی را برگزار کردیم و کالاهای مورد نیاز که قبل از آن از خارج کشور تامین میشد، در آن رویداد که با تولیدکنندگان داخلی داشتیم، به عنوان خرید بار اول، قراردادهایش بسته شده است.
مدیرعامل گاز کشور گفت: بخشی از آن امسال در حال تولید است و پیشبینی میشود تا سال آینده تمام مواد شیمیایی و کالاهای مورد نیاز در پالایشگاهها به دست تولیدکنندگان داخلی تامین شود.
او افزود: در بحث خطوط لوله احداث گاز، سالانه هزار کیلومتر خط لوله احداث میکنیم و هر هزار کیلومتر خط لوله که احداث میشود، سه میلیارد دلار هزینه ارزی دارد که بیشتر آن مربوط به تامین ورق فولاد است.
منتظر تربتی بیان کرد: سال گذشته باور آن سخت بود که ورق مورد نیاز صنعت گاز را در داخل تولید کنیم، اما اکنون خوشبختانه ورق ترش خط لوله گوره به جاسک و خط لوله شیرین برای صنعت گاز کشور، در کارخانه اکسین تبدیل به ورق شده و لوله سازی اهواز نیز مشغول به تولید آن است و تا یک ماه آینده میتوانیم از آن استفاده کنیم. این کار مانع از خروج ارز از کشور میشود و میتوانیم ادعا کنیم که یک صنعت گاز تمام ایرانی داریم.
نیاز صنعت گاز به کمک شرکت های دانش بنیان
او افزود: شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها باید برای بهینهسازی مصرف گاز، پا به پای تولید گاز به ما کمک کنند.
مدیرعامل شرکت گاز گفت: پدیدههایی مانند پارس جنوبی کمتر اتفاق میافتد و خوشبختانه ما این مخزن را در کشور داریم و تمام گاز آن را در کشور مصرف میکنیم.
او ادامه داد: باید نگاه ویژهای در بهینهسازی داشته باشیم، بسترهای مختلفی در بخش نیروگاهها صنایع و خانگی نیاز به بهینه سازی دارند. در بخش خانگی هم موضوعات نرم افزاری و هم موضوعات سخت افزاری باید دنبال شود.
منتظرتربتی افزود: نرمافزاری یعنی فرهنگسازی و سخت افزاری یعنی بهینه سازی ساختمانها و تجهیزات مصرف گاز که امیدواریم در این نمایشگاه برنامه زیربنایی برای مدیریت مصرف گاز در سالهای آینده ایجاد شود.
او گفت: باید به سمت تولید گاز با ارزش افزوده بالاتر برویم. در شبکه گاز کشور تقریباً هزار میلیون متر مکعب گاز خام روزانه تولید میشود که مجموع مصرف گاز در بخش خانگی به بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز و نیروگاهی ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
منتظر تربتی تاکید کرد: صنایع نیز مطابق روال قبلی کار میکنند و صادرات گاز هم بدون هیچ مشکلی به عراق و ترکیه در جریان است.
قبوض گاز مجانی از بهمن ماه صادر میشوند
او افزود:برنامه داریم که حدود ۳۰ درصد از مصرف کنندگان گاز شان مجانی شود و اگر مصرفکنندگان تلاش کنند که مصرف آنها کمتر از ۲۰۰ متر مکعب در ماه شود، گازشان مجانی میشود و اولین قبوض گاز مجانی از نیمه بهمن صادر میشود.
مدیرعامل شرکت گاز کشور ادامه داد: موتورخانهها یکی از مراکز عمده مصرف گاز هستند و به همین دلیل طرح رایگان اصلاح آنها را در دستور کار داریم و هر کس در خانهاش موتورخانه دارد، میتواند در سایت شرکت گاز ثبت نام کند تا به صورت رایگان موتورخانه آن اصلاح شود. اصلاح شامل تنظیم و عایق کاری در موتورخانه است.
او تاکید کرد: واردات گاز از ترکمنستان در سالهای گذشته انجام میشد. در سال ۸۶ که قطع گاز آن اتفاق افتاد، کشور با مشکل زیادی مواجه شد. ما شبکه گاز داخلی را از واردات گاز بینیاز کرده ایم، ولی مذاکرات با ترکمنستان برای واردات گاز ادامه دارد، چون واردات اکنون دیگر به تجارت مربوط است.
انتهای پیام/