پیگیری‌های حقوقی را که شروع کرده ایم، ادامه خواهیم داد؛

اتمام حجت همتی با قائم مقام وزیر خارجه کره جنوبی/ ۷ میلیارد دلار پول ملت ایران را فورا بدهید

رئیس کل بانک مرکزی ضمن تأکید بر استقلال رفتار کره جنوبی در قبال منابع ایران در این کشور گفت: هفت میلیارد دلار متعلق به ملت ایران بیش از دو سال است که در بانک های کره جنوبی متوقف شده، این نکته امری غیرقابل قبول است و قطعاً ایران نسبت به تداوم این مسأله بی تفاوت نخواهد بود.

اتمام حجت همتی با قائم مقام وزیر خارجه کره جنوبی/ ۷ میلیارد دلار پول ملت ایران را فورا بدهید

به گزارش مملکت آنلاین، دکتر عبدالناصر همتی در دیدار با چوی جونگ کان، قائم مقام وزیر امور خارجه کره جنوبی ضمن ابراز امیدواری درخصوص نتایج این مذاکرات گفت: بانک‌های کشور کره جنوبی سالهاست منابع ما را در این کشور متوقف کرده‌اند و موضوع را تعیین تکلیف نمی‌کنند و حتی به سپرده ما سود نیز تعلق نگرفته است.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مسدود شدن پول مان در کره جنوبی چالش اصلی ما با این کشور است، عنوان کرد: ما در سایر کشور‌ها نیز منابعی داشتیم و علی رغم تحریم‌های آمریکا از آن‌ها استفاده کردیم و به آن‌ها دسترسی داشتیم؛ اما در مورد کره جنوبی که یکی از شرکای تجاری مهم و اصلی ایران بوده است، هنوز نتوانستیم به منابع مان در این کشور دسترسی داشته باشیم.

همتی با اشاره به سفر سال پیش خود به سئول گفت: یک سال و نیم پیش با مقامات کره جنوبی و از جمله معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد آن کشور درباره این موضوع مذاکراتی داشتم و آن‌ها قول مساعدت و همکاری دادند که متأسفانه عملیاتی نشد. حتی نامه‌نگاری‌هایی نیز با مقامات کره‌ای انجام شد که علی‌رغم قول وقرار‌ها نتیجه‌ای در پی نداشت و ما نتوانستیم از منابع مان حتی برای خرید کالا و دارو استفاده کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: هفت میلیارد دلار حق طبیعی و مسلم ملت ایران بیش از دو سال است در بانک‌های کره جنوبی توقف شده است و البته امیدوارم این مساله که مانعی بر سر روابط ایران وکره جنوبی است، هر چه سریع‌تر برطرف شود و قطعاً هدف اصلی این مذاکرات نیز حل مشکل بانکی است.

رئیس شورای پول و اعتبار، درخصوص عملکرد کشور کره جنوبی در قبال منابع ایران در این کشور تصریح کرد: این رفتار کشور کره جنوبی خطای بزرگی است و اساساً این نکته که کره با تبعیت از دستور کشوری ثالث پول ایران را مسدود کند، غیرقابل قبول است.

وی یادآور شد: تأکید می‌کنم شرکای تجاری باید در شرایط حساس و سخت در کنار یکدیگر باشند؛ والا در شرایط عادی دادن اجازه برداشت از حساب‌ها که هنر و کار خارق العاده‌ای نیست. بر همین اساس، ما نیز انتظار داریم دولت کره جنوبی به صورت مستقل و بدون در نظر گرفتن دستورات دولت درحال اخراج آمریکا در این باره تصمیم‌گیری کند.

رئیس کل بانک مرکزی ضمن تأکید مجدد مبنی بر پیگیری‌های حقوقی در این باره گفت: در صورتی که این موضوع حل نشود برای احقاق حقوق مان و استفاده از حق طبیعی و منابع مان در کره، پیگیری‌های حقوقی را که شروع کرده ایم، ادامه خواهیم داد.

همتی با بیان اینکه کره جنوبی نباید به آمریکایی‌ها اعتماد کند، گفت: معتقدم کره جنوبی نباید مبنای روابط قدیمی و صمیمی خود با ایران را براساس روابط سایر کشور‌ها و شخصی همچون ترامپ قرار دهد.

۷ میلیارد دلار ایران را فورا بدهید

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه در جمع خبرنگاران گفت: کره جنوبی باید به سرعت منابع مالی بلوکه شده ایران در آن کشور را آزاد کند و سرباز زدن از آزادسازی این منابع، قطعا اثر بدی روی روابط ایران و کره جنوبی خواهد گذاشت.

همتی اظهارداشت: در جلسه‌ای که امروز با قائم مقام وزیر خارجه کره جنوبی داشتیم، به کره ای‌ها گوشزد و تاکید کردم که منابع بلوکه شده ایران در کره متعلق به ملت ایران است و نباید با آن شوخی کرد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر یک سال و نیم است که کره ای‌ها بار‌ها نامه نگاری و اعلام کردند که مشکل را امروز، فردا و یا یک ماه دیگر حل می‌کنند، اما تاکنون این مشکل حل نشده هر چند من احساس می‌کنم که قائم مقام وزارت خارجه کره جنوبی برای حل این مشکل عزمی جدی دارد.

همتی تاکید کرد: نکته‌ای که به هیات مذاکره کننده کره جنوبی تاکید کردم، این است که اولا برای منابع متوقف شده ما در کره جنوبی باید سود در نظر گرفته شود و ثانیا قضیه مطرح شده پیشین که براساس آن کره ای‌ها می‌خواستند تعدادی آمبولانس و دستگاه‌های تست کرونا به ما تحویل بدهند، یک مسئله فرعی است و قضیه منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی با ۲۰ یا ۵۰ میلیون دلار حل نمی‌شود و طلب ما ۷ میلیارد دلار است که چند سال است در این کشور بلوکه شده است.

وی ادامه داد: ضمن اینکه من به هیئت کره جنوبی اعلام کردم که ایران بهانه آن‌ها مبنی بر مشکلات با کشور آمریکا برای عدم آزادسازی منابع ایران را نمی‌پذیرد، چرا که کشور‌های دیگری هم بودند که ما در آن‌ها منابعی داشتیم، اما تاکنون توانسته ایم منابع خود را از آن‌ها دریافت کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر