عملکرد ۶ ماهه مجلس اعلام شد
مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس در نشست خبری خود با خبرنگاران به تشریح عملکرد مدیریتی مجلس یازدهم طی ۶ ماه گذشته پرداخت.
به گزارش مملکت آنلاین، بابک نگاهداری در جمع اصحاب رسانه به تشریح عملکرد مدیریتی ۶ ماهه گذشته مجلس یازدهم پرداخت و گفت: مجلس شورای اسلامی در ۶ ماه گذشته فعالیت و برنامه هایی را داشته که کمتر رسانه ای شده است. عملکرد ۶ ماهه مجلس در حوزه قوانین مصوب، طرح ها و لوایح، رویکردهای چهارگانه تحولی که در مجلس انقلابی در راستای مردمی سازی، هوشمندسازی، شفاف سازی و کارآمدسازی دنبال شده و همچنین حوزه تعاملات و ارتباطات راهبردی برون سازمانی مجلس و ارتباط با خارج از کشور را شامل می شود.
برگزاری ۴۹ نشست صحن و ۶۰۸ جلسه کمیسیونهای تخصصی
مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس در حوزه قوانین مصوب و طرح ها و لوایح در مدت مذکور ۴۹ نشست صحن و ۶۰۸ نشست کمیسیون های تخصصی برگزار کرده و در این جلسات ۷ لایحه و ۱۰ طرح در صحن مجلس مطرح و مورد بررسی قرار گرفته و مواردی نیز به تصویب رسیده است. مجلس در حوزه نظارتی طی ۶ ماه گذشته، نمایندگان ناظر خود در ۲۶۳ شورای ملی و استانی (۷۷ شورای ملی و ۱۸۶ شورای استانی) را انتخاب کرده است.
عملکرد رئیسجمهور در صدر تذکرات نمایندگان مجلس یازدهم
وی ادامه داد: ضرورت ۵ طرح تحقیق و تفحص در صحن به تصویب رسیده است. ۴ سوال در صحن مطرح شده که حدود ۶ درصد کل سوالات نمایندگان را شامل می شود. این ناشی از مدیریت هیات رئیسه مبنی بر احصاء موارد لازم و ضروری است. از تذکراتی که در ۶ ماه اول در مجلس مطرح شد، بیشترین تذکرها نسبت به عملکرد رئیس جمهور و پس از آن وزرای جهاد کشاورزی، نیرو، آموزش و پرورش و راه و شهرسازی بوده است.
نگاهداری تصریح کرد: درخصوص سوالاتی که نمایندگان طی ۶ ماه گذشته در مجلس مطرح کرده اند، بیشترین سوال از وزیر راه و شهرسازی بوده و به ترتیب وزرای نیرو، اقتصاد و کشور بیشترین سوالات را از نظر کارکردی مجلس در این ۶ ماه اختصاص داده اند.
سامانه شفافیت عملکرد مجلس و نمایندگان راه اندازی شد
نگاهداری در ادامه نشست خود با اصحاب رسانه به فعالیت های مجلس یازدهم طی ۶ ماه گذشته در حوزه شفاف سازی اشاره کرد و گفت: سامانه شفافیت عملکرد مجلس و نمایندگان راه اندازی شده و در این سامانه عملکرد مجلس و نمایندگان به تفکیک در حوزه های مختلف تقنینی و نظارتی مشخص شده است.
آغاز به کار سامانه پیگیری مسائل حوزههای انتخابیه
وی یادآور شد: تعیین نمایندگان ناظر در ۲۶۳ مجمع، شورا و هیات نیز در زمره کارآمدسازی است. ریاست مجلس جلسات ادواری متعددی را با نمایندگان جوان انقلابی که حدود ۶۰ نفر هستند و نمایندگان متخصص و باسابقه و روسای مجامع استانی برگزار کرده است. مجلس یازدهم سامانه مسائل حوزه انتخابیه را نیز بر همین مبنا ایجاد کرد. سازمان مجلس خود را موظف می داند تا کمک و پشتیبانی و حمایت های لازم را برای حل مسائل حوزه های انتخابیه دنبال کند.
ارجحیت نظارت بر تقنین در مجلس یازدهم
رئیس و مشاور حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این دوره از مجلس نظارت بر تقنین ارجح است، لذا اولویت و رویکرد حاکم بر مجلس یازدهم موضوع نظارت است. در این مدت بر اجرای احکام قانون بودجه ۹۹ به ویژه احکام تکلیفی نیز نظارت صورت گرفته است، حدود ۶۱۳ حکم در قانون بودجه ۹۹ وجود دارد که از این تعداد ۴۹۷ حکم تکلیفی و ۱۱۶ حکم تجویزی است. ۳۴ مورد تخلف از ۴۹۷ حکم تکلیفی پیگیری شده است. همچنین تصویب آیین نامه های قانون بودجه سال ۹۹ پیگیری شده، گزارش نظارتی دستگاه ها به مجلس طبق قانون نیز پیگیری شده است. گزارش تفریغ بودجه ۹۸ نیز برای اولین بار یک ماه زودتر از موعد مقرر در مجلس قرائت شد.
انتهای پیام/